ΤΟΠΙΚΑ

Καλοκαίρι με καλλιτεχνικό χρώμα…

καλοκαίρι-με-καλλιτεχνικό-χρώμα-851206

Η αναφορά στο ρεμπέτικο με τον Γιώργο Νταλάρα και πολλούς γνωστούς καλλιτέχνες άνοιξε την αυλαία του φετινού κύκλου καλοκαιρινών εκδηλώσεων του Καλλιτεχνικού Οργανισμού Δήμου Βόλου, που θα “φιλοξενηθεί” κατά τα συνήθη στο Θερινό Δημοτικό Θέατρο Βόλου. Η συνέχεια γράφεται στις 26 Ιουνίου με “Της νύχτας τα ηχεία” τον Λάκη Παπαδόπουλο και μια συμπαραγωγή ΚΕΘΕΑ και ΚΟΔΒ στο πλαίσιο της Παγκόσμιας ημέρας κατά των ναρκωτικών. Στις 30 Ιουνίου ακολουθεί η “Δωδέκατη Νύχτα” του William Shakespeare από την Εταιρεία Τέχνης “5η Εποχή” σε συνεργασία με το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βέροιας. Την σκηνοθεσία υπογράφει ο Θέμης Μουμουλίδης και τους κεντρικούς ρόλους ερμηνεύουν οι: Πάνος Σκουρολιάκος, Γωγώ Μπρέμπου, Φώτης Σπύρος κ α. Στις 2 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Μιχάλη Χατζηγιάννη στο ΕΑΚ Βόλου, ενώ στις 3 και 4 Ιουλίου προγραμματίζεται η παρουσίαση της “Ελένης” του Ευριπίδη, σε μια ανατρεπτική παράσταση γεμάτη χιούμορ και σασπένς, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Αθερίδη και πρωταγωνιστές τους Σμαράγδα Καρύδη, Θοδωρή Αθερίδη, Γιάννη Βούρο κ.α.
Στις 9 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το “Φιόρο του Λεβάντε” του Γρηγορίου Ξενόπουλου, παραγωγή του Σπύρου Παπαδόπουλου, ο οποίος και πρωταγωνιστεί μαζί με τους Χάρη Σώζο, Χριστίνα Αλεξανιάν, Ευαγγελία Μουμούρη κ.α. Στις 14 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί συναυλία του Κωνσταντίνου Μάτσικα. Την επομένη, 15 Ιουλίου, θα παρουσιαστεί ο “Ματωμένος γάμος” του Φεντερίκο Γκαρθία Λόρκα από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Κρήτης, σε σκηνοθεσία Κώστα Τσιάνου και πρωταγωνιστές τους Μέμο Μπεγνή, Κλειώ-Δανάη Οθωναίου και άλλους.
Στις 16 Ιουλίου ακολουθεί ο κλασσικός “Γιατρός με το στανιό” του Μολιέρου, σε σκηνοθεσία Βασίλη Τσιβιλίκα, ο οποίος ενσαρκώνει τον πρωταγωνιστικό ρόλο, με συμπρωταγωνιστές τους Γιώργο Κωνσταντίνου και Ελένη Φιλίνη. Στις 19 Ιουλίου θα παρουσιαστεί το “Καμπαρέ ο κόσμος” της Κωστούλας Μητροπούλου από την Θεατρική Ομάδα “Αυλαία” και στις 21 Ιουλίου η “Θεατρική Διαδρομή” και το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας παρουσιάζουν την κωμωδία “Του Κουτρούλη ο γάμος” με τον Παύλο Χαϊκάλη. Στις 28 Ιουλίου σειρά έχει ο “Προμηθέας Δεσμώτης” του Αισχύλου από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Ρούμελης με πρωταγωνιστές τους Χρίστο Καλαβρούζο και Βασίλη Κολοβό. Η αυλαία του Ιουλίου κλείνει με τον περίφημο “Caveman” του Rob Becker που θα επανέλθει στο Βόλο την 30η Ιουλίου και πρωταγωνιστή τον απολαυστικό Γεράσιμο Γεννατά.
Τον Αύγουστο και συγκεκριμένα στις 3 Αυγούστου θα παρουσιαστούν οι “Βάκχες” του Ευριπίδη από το Κρατικό Θέατρο Βορείου Ελλάδος με πρωταγωνιστή τον Στράτο Τζώρτζογλου, στις 24 Αυγούστου ακολουθούν οι “Πέρσες” του Αισχύλου, παραγωγή του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Λάρισας, με πρωταγωνιστές τους Εύα Κοταμανίδου και Σοφοκλή Πέππα. Στις 25 Αυγούστου θα πραγματοποιηθεί η συναυλία του Μανώλη Ρασούλη και το διήμερο 30 και 31 Αυγούστου θα παρουσιαστεί στο Βόλο το μιούζικαλ “Blood Brothers” του Willy Russel από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Βόλου και την Εταιρία “Θέσπις” με τους Κώστα Σπυρόπουλο, Ελισάβετ Κωνσταντινίδου, Ελένη Κρίτα κ.α.
Το πρόγραμμα του Σεπτεμβρίου περιλαμβάνει αντίστοιχα, την συναυλία των C REAL, η οποία καταγράφεται την 1η Σεπτεμβρίου, στις 3 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί ο “Ρομπέν των δασών” της Κάρμεν Ρουγγέρη που απευθύνεται στα παιδιά και στις 4 Σεπτεμβρίου θα παρουσιαστεί ο “Ταρτούφος” του Μολιέρου με τον Θύμιο Καρακατσάνη. Ο επίλογος του κύκλου θα γραφεί το βράδυ της 10ης Σεπτεμβρίου με την συναυλία των “ONIRAMA”, του νεανικού συγκροτήματος που έχει κερδίσει κορυφαία θέση στις προτιμήσεις των απανταχού μουσικόφιλων.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου