ΤΟΠΙΚΑ

Δωρεάν self tests από τα φαρμακεία μόνο τις εργάσιμες ημέρες

δωρεάν-self-tests-από-τα-φαρμακεία-μόνο-τις-εργ-611977

Κλειστή η πλατφόρμα από αύριο Μεγάλο Σάββατο έως την Τετάρτη 5 Μαΐου

Αλλαγή δεδομένων, με την δωρεάν διάθεση των self tests από τα φαρμακεία να γίνεται, πλέον, μόνο κατά τις εργάσιμες ημέρες και ώρες στους δικαιούχους. Σύμφωνα με ανακοίνωση του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου, που κοινοποιήθηκε και στον τοπικό σύλλογο, «τα φαρμακεία αδυνατούν να χορηγούν τα αυτοδιαγνωστικά tests κατά την διάρκεια των διημερεύσεων και διανυκτερεύσεων, διότι η λειτουργία τους αφορά την κάλυψη έκτακτων αναγκών των ασθενών».

Η πλατφόρμα διάθεσης των self tests θα είναι κλειστή κάθε Σάββατο από τις 20:00 έως και Δευτέρα στις 8:00 π.μ, ενώ ειδικά για τις ημέρες του Πάσχα, η πλατφόρμα θα μείνει κλειστή από αύριο Μεγάλο Σάββατο στις 20:00 έως και την Τετάρτη 5 Μαΐου στις 8:00π.μ.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον πρόεδρο του Φαρμακευτικού Συλλόγου Μαγνησίας, Κώστα Ματσιόλη, ο οποίος υπογράμμισε ότι «τα φαρμακεία έχουν επιφορτιστεί με επιπλέον αρμοδιότητες, λειτουργώντας, κατά το ήμισυ, υπό μορφή ΚΕΠ, για την εξυπηρέτηση του κοινού. Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να συνεχιστεί, γιατί βρισκόμαστε ακόμη σε συνθήκες πανδημίας, με προσέλευση συγκεκριμένου αριθμού, μέχρι 2 άτομα, στο φαρμακείο, για την αποφυγή συνωστισμού. Είναι υπέρ του δέοντος φορτωμένη η εργασία μας, για τις δυνατότητές μας».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου