ΤΟΠΙΚΑ

Καρπώθηκαν 300 τόνους ελιές!

καρπώθηκαν-300-τόνους-ελιές-60936

Σε δημόσια καταγγελία ότι ορισμένοι καρπώθηκαν την παραγωγή περίπου 300 τόνων ελιάς από 900 στρέμματα ελαιοπερίβολων που ανήκουν στην έκταση των 3.000 στρεμμάτων που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο στην περιοχή Νηές, προέβη χθες ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλμυρού.

Ο ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλει το γεγονός και ζητά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για δημόσια περιουσία που ορισμένοι εκμεταλλεύονται παρατύπως.

«Ελάχιστοι, μετρημένοι στα δάχτυλα του ενός χεριού, με τον ισχυρισμό οτι έχουν μισθώσει τα ελαιοπερίβολα στης Νηές, 900 περίπου στρεμμάτων, που είναι τμήμα της συνολικής έκτασης των 3.000 στρεμμάτων που ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, συλλέγουν τον ελαιόκαρπο που κατά τις εκτιμήσεις κατοίκων αγροτών ανέρχεται στους περίπου 300 τόνους» υπογραμμίζει σε σχετική ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλμυρού, που καλεί τους φορείς να προστατεύσουν το δημόσιο πλούτο.

Ο ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ Αλμυρού επαναφέρει μάλιστα το όλο θέμα της δημόσιας έκτασης των 3.000 στρεμμάτων, σημειώνοντας ότι «η κυριότητα της έκτασης ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο, δεν πρέπει να παραλείψουμε, εκτός από την Κίνηση Πολιτών Δήμου Σούρπης, την αγωνιστική προσπάθεια – συμπαράσταση των περιβαλλοντικών και οικολογικών οργανώσεων «Εν Δράσει Αλμυρού», «Περιβαλλοντική Πρωτοβουλία Μαγνησίας» και άλλων μαζικών φορέων.

Για το ιδιοκτησιακό της έκτασης στης Νηές έχουν εκδοθεί δυο εκθέσεις – πορίσματα, της Κτηματικής Υπηρεσίας Μαγνησίας και της οικονομικής επιθεωρήτριας, που απόλυτα και τεκμηριωμένα αποφαίνονται ότι η κυριότητα της έκτασης στις Νηές ανήκει στο Ελληνικό Δημόσιο.

Ως ΣΥΡΙΖΑ Ενωτικό Κοινωνικό Μέτωπο είμαστε όπως και ο λαός μας υπέρ της ήπιας ανάπτυξης όλης της περιοχής, του ορεινού όγκου της Όθρυος και του Αγροτουρισμού της Δυτικής Μαγνησίας (όπως του Πηλίου)» σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ και καταλήγει ότι τάσσεται υπέρ της προστασίας και αξιοποίησης της δημόσιας έκτασης και περιουσίας για την ανάπτυξη της εθνικής οικονομίας και τη δημιουργία θέσεων εργασίας, όχι όμως στο «ξεπούλημα του εθνικού πλούτου».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου