ΤΟΠΙΚΑ

Λιγότερο ψωμί και γλυκά τις φετινές γιορτές

λιγότερο-ψωμί-και-γλυκά-τις-φετινές-γι-608851

Αρνητικό πρόσημο έχει ο απολογισμός της φετινής εορταστικής κίνησης στα αρτοποιεία της Μαγνησίας , η οποία υπολογίζεται ότι σημείωσε πτώση της τάξης του 30%, σε σύγκριση με την αντίστοιχη περσινή χρονιά της κρίσης.

Οι φούρνοι της γειτονιάς κινήθηκαν υποτονικά στη διάρκεια της εορταστικής περιόδου των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, ενώ σύμφωνα με την εικόνα που παραθέτει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Σωματείου Αρτοποιών Μαγνησίας «η Δήμητρα», Δημήτρης Γκίκας, ο κόσμος ήταν πάρα πολύ σφιγμένος, οι καταναλωτές προμηθεύτηκαν με φειδώ τα παραδοσιακά γιορτινά γλυκίσματα, μελομακάρονα, κουραμπιέδες, βασιλόπιτες και ψωμί «όπως τις κανονικές μέρες της κρίσης», επισημαίνει ο ίδιος.

Στην περίπτωση των αρτοποιιών επιβεβαιώνεται, κατ’ αντιστοιχία με άλλους κλάδους επαγγελματιών, η ρήση «κάθε πέρυσι και καλύτερα» ενώ όπως υπογραμμίζει ο κ. Γκίκας «ο κόσμος μετράει ακόμη και τα λεπτά του ευρώ».

Ο πρόεδρος των αρτοποιών είναι σαφής και λακωνικός όταν αναφέρεται στις επιπτώσεις της κρίσης, ενώ όπως σημειώνει χαρακτηριστικά «τα αρτοποιεία της περιφέρειας – γειτονιάς, υποφέρουν και θα συνεχίσουν να υποφέρουν, με αποτέλεσμα κάποια να δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν».

Η δύσκολη κατάσταση που βιώνουν όλοι, μεταφράζεται σε αγώνα δρόμου για τους επαγγελματίες, οι οποίοι κατορθώνουν να επιβιώσουν με πολύ κόπο και διαρκείς προσπάθειες, «λόγω της προσωπικής εργασίας και του γεγονότος ότι διατηρούν μικρές, οικογενειακές επιχειρήσεις», παρατηρεί ο κ. Γκίκας.

Ο ίδιος σημειώνει παράλληλα, ότι χρειάζονται δραστικά μέτρα προκειμένου να βγει η Ελλάδα από το τέλμα των εννέα τελευταίων χρόνων, ενώ εκφράζει την ευχή «η νέα χρονιά να είναι καλύτερη για όλη την Ελλάδα, γιατί έτσι θα είναι καλύτερη και για τον καθένα χωριστά».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου