ΤΟΠΙΚΑ

Ανάγκη εξορθολογισμού των δρομολογίων του ΟΣΕ

ανάγκη-εξορθολογισμού-των-δρομολογί-608885

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις του, με στόχο την εύρυθμη λειτουργία του θεσσαλικού σιδηροδρόμου και κυρίως του τμήματος που αφορά τη Μαγνησία και το Βόλο, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για τον εξορθολογισμό των δρομολογίων.

Στην ερώτηση συγκεκριμένα αναφέρει τα εξής: «Τροποποιήσεις των δρομολογίων του σιδηρόδρομου τα τελευταία χρόνια αναίτια και χωρίς κανένα οικονομικό όφελος, οδήγησαν στην ελλιπή εξυπηρέτηση επιβατών και στη σιδηροδρομική απομόνωση του Βόλου. Χαρακτηριστικές είναι οι ακόλουθες περιπτώσεις:

  1. Το πρωινό δρομολόγιο αναχωρεί από το Βόλο στις 5:30 με ώρα άφιξης στη Λάρισα στις 6:18. Στις 6:00 το πρωί αναχωρεί ο προαστιακός από Λάρισα για Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα να μην εξυπηρετούνται οι επιβάτες του Βόλου. Μια ενδεικνυομένη λύση θα ήταν να μεταβληθούν κατά δέκα λεπτά τα δρομολόγια Βόλου – Λάρισας και Λάρισας – Θεσσαλονίκης, δηλαδή να αναχωρεί από Βόλο στις 5:20 και από Λάρισα στις 6:10.
  2. Το μεσημεριανό δρομολόγιο από Λάρισα για Βόλο αναχωρεί στις 14:30 όταν ο προαστιακός από Θεσσαλονίκη έχει χρόνο άφιξης στη Λάρισα 14:33, με αποτέλεσμα και πάλι οι επιβάτες από Βόλο να μην εξυπηρετούνται. Μια δεκάλεπτη μεταβολή των δυο δρομολογίων, χωρίς κανένα κόστος και χωρίς καμία επιβάρυνση της γραμμής θα έλυνε το πρόβλημα. Θα μπορούσε το τραίνο από Θεσσαλονίκη να αναχωρεί δέκα λεπτά νωρίτερα, χωρίς καμία επιβάρυνση της γραμμής.
  3. Το απογευματινό δρομολόγιο από Λάρισα αναχωρεί για Βόλο στις 18:30 και εξυπηρετεί την ανταπόκριση από Αθήνα, η οποία έχει χρόνο άφιξης στη Λάρισα 18:20, δεν εξυπηρετεί όμως την ανταπόκριση από Θεσσαλονίκη, η οποία έχει χρόνο άφιξης στις 18:30. Μια μικρή μεταβολή του δρομολογίου της Θεσσαλονίκης κατά 10 λεπτά θα εξυπηρετούσε το σύνολο των επιβατών.

Οι πολίτες δυσκολεύονται να κατανοήσουν την αδυναμία οριακών αλλαγών χωρίς κανένα κόστος και χωρίς καμία επιβάρυνση, με αποτέλεσμα να απομακρύνονται από το σιδηρόδρομο.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Προτίθεται να μελετήσει τις προτεινόμενες αλλαγές και να τροποποιήσει τα δρομολόγια με μοναδικό στόχο την εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου