ΤΟΠΙΚΑ

Φθινοπωρινή αντεπίθεση από το ΠΑΣΟΚ

φθινοπωρινή-αντεπίθεση-από-το-πασοκ-851206

Ομολογία αποτυχίας χαρακτήρισε την πρόταση Αλογοσκούφη για συγκυβέρνηση ο Γ. Παπανδρέου, ενώ δεν απέκλεισε πρόωρες εκλογές. Το ΠΑΣΟΚ θα επιμείνει σε θέματα καθημερινότητας και υποθέσεις διαφθοράς, ενώ νέες πρωτοβουλίες θα αναληφθούν το φθινόπωρο, αρχής γενομένης από τη ΔΕΘ, όπως αποφάσισε το Πολιτικό Συμβούλιο του Κινήματος.
Όπως ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου, στη συνεδρίαση έγινε αξιολόγηση της σημερινής πολιτικής συγκυρίας, συζητήθηκαν οργανωτικά ζητήματα, καθώς και οι δράσεις του ΠΑΣΟΚ από το φθινόπωρο, η ρευστότητα στο πολιτικό κλίμα, οι πρωτοβουλίες εν όψει της Διεθνούς Εκθεσης της Θεσσαλονίκης και οι ευρωεκλογές.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπανδρέου, στην εφ όλης της ύλης εισήγησή του, εξέφρασε την εκτίμηση ότι η ΝΔ έχει δημιουργήσει πολλά αδιέξοδα, τα οποία θα μπορούσαν να οδηγήσουν σε εξελίξεις, υπονοώντας πρόωρες εκλογές, ενώ πρόσθεσε ότι το ΠΑΣΟΚ είναι έτοιμο να αντιμετωπίσει οποιαδήποτε εξέλιξη.
Ο Γ. Παπανδρέου χαρακτήρισε ομολογία αποτυχίας της πενταετούς οικονομικής πολιτικής της κυβέρνησης, τις δηλώσεις του κ. Αλογοσκούφη, για το ότι «πιάσαμε πάτο» και για την πρόταση συνεργασίας των δύο μεγάλων κομμάτων, σε περίπτωση που δεν υπάρξει αυτοδυναμία.
Παράλληλα, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ εξέφρασε την εκτίμηση ότι η κυβέρνηση θα κάνει κάθε τι για να διατηρηθεί στην εξουσία, πατώντας πάνω σε θεσμούς, αρχές και κανόνες.
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γ. Παπακωνσταντίνου έκανε λόγο για έντονο κοινωνικό μέτωπο το οποίο αναπτύσσεται με βάση τις τροπολογίες της κυβέρνησης που δυναμιτίζουν τις εργασιακές σχέσεις, την αδυναμία των ασφαλιστικών ταμείων να καταβάλουν συντάξεις, τα προβλήματα κοινωνικών υποδομών στους δήμους και την κατάσταση στην υγεία και την παιδεία.
Ταυτόχρονα, πρόσθεσε ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, υπάρχει και κρίση θεσμών, όπως προκύπτει από το σκάνδαλο της Siemens, την κατάργηση του αυτοδιοίκητου των δικαστηρίων, την κατάργηση της Επιτροπής για την καταπολέμηση του μαύρου χρήματος κλπ.
Η κυβέρνηση της ΝΔ μπροστά στα μεγάλα αδιέξοδα, παρουσιάζει αδυναμία διαχείρισης της κρίσης, η οποία εκφράζεται με την αμφισβήτηση από τα ίδια της τα στελέχη και πολύ περισσότερο από τους πολίτες, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου.
Αναφερόμενος στους στόχους του ΠΑΣΟΚ για το επόμενο διάστημα ανέφερε ότι δύο είναι οι βασικοί στόχοι: Ο πρώτος η επιμονή του Κινήματος στα ζητήματα της καθημερινότητας (οικονομία και κοινωνική ατζέντα) και ο δεύτερος να συνεχίσει το ΠΑΣΟΚ να εκπέμπει καθαρό πολιτικό λόγο και να αναδεικνύει τα ζητήματα λειτουργίας του πολιτικού συστήματος, κυρίως τα σκάνδαλα και τις επιπτώσεις τους στην καθημερινότητα του πολίτη.
Το ΠΑΣΟΚ, τόνισε ο κ. Παπακωνσταντίνου, κερδίζει όταν πείθει για την προγραμματική του πρόταση και πρόσθεσε ότι από τη Διεθνή Εκθεση Θεσσαλονίκης θα αρχίσει να ξεδιπλώνει και να εξειδικεύει τις προτάσεις του.

Το ασυμβίβαστο
Αναφορικά με το θέμα του ασυμβιβάστου της συμμετοχής στελεχών σε περισσότερα από ένα όργανα, το οποίο αποτέλεσε σημείο τριβής στη νεολαία του κόμματος, ο κ. Παπακωνσταντίνου ανέφερε ότι είναι απολύτως σαφές στο Καταστατικό ότι τα στελέχη μπορούν να συμμετέχουν μόνο σε ένα όργανο. Και αυτό, όπως πρόσθεσε, για να δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής όλων των στελεχών στα όργανα.
Ωστόσο, όπως ανέφερε ο κ. Παπακωνσταντίνου, το Πολιτικό Συμβούλιο με εισήγηση του γραμματέα Γιάννη Ραγκούση αποφάσισε να δώσει τη δυνατότητα στην εθνική αντιπροσωπεία της νεολαίας, η οποία εκλέγει γραμματέα και πολιτικό συμβούλιο, να αποφασίσει η ίδια, με μυστική ψηφοφορία, αν θα αρθεί η όχι το ασυμβίβαστο.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου