ΤΟΠΙΚΑ

ΣΤΙΓΜΙΑΙΑ Ιλαρό-στικτα…

στιγμιαια-ιλαρό-στικτα-851206

Πού και πόσο με πας, οδηγέ;

ΜΑΖΙ σου, Δήμαρχε, για τις συγκοινωνίες. Να συνεργαστεί ο Δήμος με το αστικό ΚΤΕΛ. Καμιά αντίρρηση. Με ποιους όμως όρους; Όχι βέβαια με τους σημερινούς. Και για να εξηγούμαστε. Αυτή τη στιγμή ο Αθηναίος με 0,80 ευρώ παίρνει το μετρό στην Κηφισιά. Κατεβαίνει Ομόνοια ή Σύνταγμα. Διακινείται με λεωφορεία δώθε κείθε και καταλήγει στον Πειραιά. Αρκεί να μη παραβιάσει τη μιάμιση ώρα του συνολικού περιθωρίου που έχει στη διάθεσή του. Διανύει τρεις και πλέον δεκάδες χιλιόμετρα με λιγότερο του ενός ευρώ ποσού.
(Ο Βολιώτης με ένα και πλέον ευρώ μόλις και διανύει δύο χιλιόμετρα…)

Και ο συμπρωτευουσιάνος…

Ο ΣΑΛΟΝΙΚΙΟΣ λοιπόν με μισό ευρώ διακινείται οπουδήποτε. Με όσα λεωφορεία τραβάει η ψυχούλα του, μεταφέρεται όπου γουστάρει. Αρκεί κι αυτός να είναι μέσα στα δεσμευτικά χρονικά πλαίσια. Ο καψερός Βολιώτης πληρώνει στο λεωφορείο όσο θα πλήρωνε στο ταξί με συστημένη μεταφορά ντορ του ντορ.
(Δεν εννοώ τη σχωρεμένη Ρένα Ντορ, δήμαρχε. Εννοώ ότι τρώμε πόρτα από το Κέντρο και αποπνέουμε καφρίλα…)

Θράσος και οι… τρίτεκνες!

ΜΠΡΑΒΟ, υπουργείο Μεταφορών. Εύγε, κ. Χατζηδάκη, καλό παιδί. Και στην κάθε κυβέρνηση εύγε για την περιφρόνηση προς τις τρίτεκνες οικογένειες. Ζήτησαν οι δύσμοιρες έκπτωση στα εισιτήρια αστικού ΚΤΕΛ και (περίπου) τις διαολόστειλαν.
(Ακούς εκεί να γεννοβολάνε οι κουνέλες και να τις πληρώνουμε τα γκαστριάτικα…)

Στα λέγαμε, κυρ Βαγγέλη…

Ε, ΝΑΙ. Δεν είναι κάτι καινούργιο για να μας εκπλήξει. Προειδοποιήσαμε ότι αυτή η κόντρα Καπούλα-Καψιώτη για τους συμβασιούχους του ΕΑΚ και τα παραμύθια περί παρέλευσης προθεσμίας για υποβολή εφέσεων κατά δικαστικών αποφάσεων και παρόμοιες (…) κατσαρές, ήταν ουσιαστικά μεταξύ δημάρχου και αντιδημάρχου. Τώρα ο πρώτος ξεδοντιάζει τον δεύτερο. Του αφαιρεί γαλόνια-αρμοδιότητες. Θα τον καταντήσει ανθυποδεκανέα στα μαγειρεία…
(Ναι, αλλά και των στρατηγών τρίζουν οι καρέκλες, λεν οι ορκισμένοι τους. Φοβούνται Καλλιόπες…)

Φυλάνε σκοπιές για φωτιές…

ΜΟΥ είναι δύσκολο να προλάβω τα φλογερά γεγονότα. Πριν σελιδοποιηθεί η στήλη, τσουφ, μπαίνει φόκος στις “Αηδονοφωλιές”. Χθες στη μία τα μεσάνυχτα, μια ακόμη φωτιά ξέσπασε στη βάση του πυλώνα. Η αστυνομία παραμέρισε την Πυροσβεστική Υπηρεσία και ανέλαβε η ίδια το έργο εντοπισμού και σύλληψης του δράστη ή των δραστών…
(Οι περίοικοι φυλάνε σκοπιές. Εχουμε να δοκιμάσουμε εκπλήξειειεις. Δεν το συζητώ, κουμπάρε.)

Βρε, τα πουλάκια μουουου…

ΕΝΑ πουλάκι μου είπε ότι στις “Αηδονοφωλές” κάποιος ενδιαφέρεται να ξεπατώσει τον πυλώνα ΔΕΗ της αλάνας για να χτίσει μεζονέτες. Πουλάκι, επίσης, μου είπε, ότι ισχυρός οικονομικός παράγοντας είναι ο προστάτης του ενδιαφερόμενου…
(Ω, ντίρλα ντα, ντιρλα-ντα-ντα…)

Ψάχνουν για βαρβάρους…

ΟΥΤΕ δήμαρχος ούτε περιφερειάρχης ονειρεύεται να γίνει ο Πάνος Σκοτινιώτης. “Ψάχνουν για βαρβάρους”, ήταν η ερωτηματική αλληγορική του απάντηση στο ερώτημα του “Περαστικού”, αν θέτει υποψηφιότητα.
(Ξεκαρδιζόταν και στο γέλιο συνάμα, για δημοσιεύματα που τον… πριμοδοτούσαν!)

…Κι από δω το αίσθημά μου

ΣΕ μια πολύ ελεύθερη -έως τολμηρή- συνέντευξη που μου παραχώρησε ο Πάνος Σκοτινιώτης πριν από μια πενταετία, μου έλεγε: “Από δω η γυναίκα μου -και έδειχνε τη νομική- και από κεί -η πολιτική- το αίσθημά μου”.
(Ε, βγάλτε μόνοι σας τα συμπεράσματα για το ποια τον κερδίζει…)

Τώνης και Ροδούλα

ΕΞΗΓΕΙΤΑΙ το ενδιαφέρον της Ροδούλας Ζήση να επικοινωνήσει με τη σύζυγο του άτυχου Τώνη Βαβάτσικου. Συζήτησαν την προθανάτια περιπέτειά του. Και η Ροδούλα δεν αποκλείεται να προχωρήσει το θέμα μέχρι και το υπουργείο Υγείας. Τον Τώνη τον εγνώριζε από τότε που σύχναζε και στο ουζερί του πατέρα της.
(Οι συναισθηματισμοί σε κάνουν θεριό, Ροδούλα, όταν προκαλούνται τόσο βάναυσα…)

ΙΝΚΑ, είστε φυλή;

ΠΡΟΣ ΙΝΚΑ από Βολιώτισσα: Πριν από μήνες στην ιστοσελίδα σας ζήτησα συμβουλή για μια λαμογιά πολυκαταστήματος σε αγορά ηλεκτρονικής συσκευής. Σας έγραψα, με “γράψατε”, όβερ.
(Μην κόπτεσθε. Εδρασα μόνη μου. Απλώς, λέω μήπως έκανα λάθος. Αντί για ΙΝΚΑ, έστειλε e-mail στη Μάγια τη μέλισσα…)

Ενα τρελό “Μαυρομμάτι”

ΤΡΕΛΟ όνειρο, τρελό “Μαυρομμάτι” είναι αυτό το φράγμα στην επαρχία Αλμυρού. Ο τέως νομάρχης Γιάννης Πρίντζος έλεγε χθες στο Δίκτυο Θεσσαλίας της ΕΡΑ πως όταν πήγε στο χώρο με τον (μακαρίτη τώρα) νομάρχη του 78 Θανάση Σπυρόπουλο, εκείνος του είπε: Τρελός είσαι που θα γίνει αυτό υδρευτικό έργο;
(Τότε ο κυρ Γιάννης ήταν “ψάρακας” περίπου, μηχανικός της ΤΥΔΚ)

Κι ο Πάνος, στα πάνω του…

Ο ΠΑΝΟΣ Σκοτινιώτης, πρώην νομάρχης, είχε την αρχική ιδέα για το φράγμα “Μαυρομμάτι”. Πρόλαβε και κατασκεύασε και δίκτυο μέχρι το Δήμο Σούρπης, όπως έλεγε χθες. Πρέπει να μνημονεύονται μυαλά με ορίζοντα. Και σωστά τα επαίνεσε ο σημερινός νομάρχης.
(Τίποτε δεν είναι τυχαίο. Απλώς, συνειρμούς κάνω, κύριε ΝΑΜ…)

Μεταγραφές μαθητών…

ΛΕΩ να την κάνω για διακοπές, όταν θα αρχίσουν οι μεταγραφές μαθητών. Οι αυξομειώσεις τους στις πρώτες τάξεις γυμνασίων του Βόλου θα σημάνουν Ράμα, Παλαιστίνη. Πώς να το πω; Απλά.
(Κουλουβάχατα…)

Ξυπνήστε με…

-ΚΑΛΕΣΑΤΕ την Υπηρεσία Αφύπνισης ΟΤΕ. Παρακαλώ. Σας ακούω.
-Ξυπνήστε με στις οχτώ, γιατί στις εφτά πρέπει να μαι στη δουλειά μου…
(Όχι, ρε Ιλαρίωνα. Ξύπνησα, τελικά, στην εντατική, με συμφόρηση. Τιμήστε με…)

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου