ΤΟΠΙΚΑ

Στα παραδοσιακά τραίνα το τραίνο του Πηλίου

στα-παραδοσιακά-τραίνα-το-τραίνο-του-π-607284

Συνεχίζοντας τις παρεμβάσεις για το σιδηρόδρομο, ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος κατέθεσε ερώτηση προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών για το μέλλον του τραίνου του Πηλίου και τους σχεδιασμούς του ΟΣΕ για τα παραδοσιακά τραίνα.

Πιο συγκεκριμένα, στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Πληροφορούμαστε ότι μετά την παραχώρηση του δικτύου και του μεταφορικού έργου του ΟΣΕ στην «Trenitalia», η Διοίκηση του Οργανισμού προετοιμάζει τη σύσταση εταιρίας με το διακριτικό τίτλο «Τουριστικά τραίνα» ή κάποιο παρεμφερή τίτλο. Η συγκεκριμένη εταιρία πρόκειται να εκμεταλλευτεί στο μέλλον τα δύο μοναδικά μικρού εύρους γραμμής τραίνα, που είναι το τραίνο του Πηλίου και ο οδοντωτός του Διακοπτού. Λίγα πράγματα έχουν γίνει γνωστά για τις προθέσεις του ΟΣΕ και του υπουργείου και θα ήταν χρήσιμο να πληροφορηθεί η κοινή γνώμη τα ζητήματα που έχουν να κάνουν με το σχεδιασμό αλλά και τη στελέχωση της νέας εταιρίας.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

  1. Ποιοι ακριβώς είναι οι σχεδιασμοί του ΟΣΕ και του Υπουργείου για τα τουριστικά τραίνα; Σε ποια φάση βρίσκεται το όλο εγχείρημα;
  2. Εκτός από τις δύο ιστορικές γραμμές, πρόκειται να ενταχθεί και κάποια άλλη γραμμή;
  3. Θα στελεχωθεί με προσωπικό των οικείων σιδηροδρομικών σταθμών η νέα εταιρία, δηλαδή με προσωπικό από το Βόλο το τραίνο του Πηλίου και με προσωπικό από το Κιάτο και την Πάτρα ο σταθμός του Διακοπτού;
  4. Θα αξιοποιηθούν οι δύο μοναδικοί μηχανοδηγοί ατμήλατων αμαξοστοιχιών;» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστου Μπουκώρου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου