ΤΟΠΙΚΑ

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου: Μας οφείλονται 110.00 ευρώ

εργαζόμενοι-νοσοκομείου-μας-οφείλον-605922

«Παραμένουμε απλήρωτοι και κανένας κυβερνητικός παράγοντας δεν δίνει σαφείς απαντήσεις», τονίζουν

Την άμεση εξόφληση πρόσθετων αμοιβών στους εργαζόμενους του Νοσοκομείου Βόλου, ζητάει ο Σύλλογος εργαζομένων καταδικάζοντας παράλληλα «τις πρακτικές που δεν συνάδουν με τα κροκοδείλια κυβερνητικά δάκρυα υπέρ των Εργαζομένων, των οποίων τάχα συμμερίζονται την δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει, εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών».

Στην ανακοίνωση του Συλλόγου που υπογράφεται από τον Πρόεδρο Γ. Γιαννακό και τη Γενική Γραμματέα Σταυρούλα Λίλου, τονίζεται πως για το 2014 οφείλονται στους εργαζόμενους περίπου 110.000 ευρώ.

Συγκεκριμένα, αναφέρονται τα εξής:

«Απλήρωτοι για τις αργίες και τα νυχτερινά που υποχρεωτικά μας επιβάλλεται να κάνουμε. Από την μια «λάθος διατύπωση» της σχετικής διάταξης όπου άκουσον – άκουσον ξεχάστηκε να μπει η φράση που αφορά δικές μας Αργίες και Νυκτερινά και από την άλλη η άρνηση της Προέδρου της Βουλής να μπουν οι σχετικές με το προαναφερόμενο πρόβλημα τροπολογίες στη Βουλή, στο Νομοσχέδιο που συζητείται αυτές τις ημέρες, είχαν ως αποτέλεσμα το βάλτωμα των σχετικών διαδικασιών και κατ’ επέκταση την μη δρομολόγηση της καταβολής αυτών των οφειλομένων. Ενα βάλτωμα, που αν λάβουμε υπόψη μας και τις σχετικές «εκτονωτικές» δηλώσεις του αρμοδίου υπουργού, φαίνεται αυτό το προαναφερόμενο πρόβλημα να παραπέμπεται στο αόριστο μέλλον. Χρονοδιάγραμμα επίλυσης δεν φαίνεται να έχει ούτε η καταβολή των Αργιών και των Νυκτερινών των παρελθόντων ετών παρά την ύπαρξη της σχετικής νομοθεσίας, της σχετικής Υπουργικής Απόφασης και των απαιτούμενων πιστώσεων που είχαν δεσμευτεί μετά από τις σχετικές παρεμβάσεις μας.

Στο Νοσοκομείο μας οι περικοπές είναι για όλο το 2014, και οφείλεται το ποσό περίπου των 110.000 ευρώ. Δεν θέλουμε να πιστεύουμε, ότι όλα αυτά τα τερτίπια έχουν να κάνουν με τους κυβερνητικούς σχεδιασμούς , για την εξυπηρέτηση των δανειακών υποχρεώσεων του κράτους , εκείνο που ξέρουμε είναι ότι εμείς παραμένουμε απλήρωτοι και κανένας κυβερνητικός παράγοντας δε δίνει σαφείς απαντήσεις.

Καταγγέλλουμε, λοιπόν όλα αυτά τα εις βάρος μας τερτίπια, όλες αυτές τις διαδικασίες.

Καταδικάζουμε αυτές τις πρακτικές πού δεν συνάδουν με τα κροκοδείλια κυβερνητικά δάκρυα υπέρ των Εργαζομένων, των οποίων τάχα συμμερίζονται την δεινή οικονομική θέση, στην οποία έχουν περιέλθει εξαιτίας των μνημονιακών πολιτικών.

Απαιτούμε άμεσα την δρομολόγηση και κατ’ επέκταση την καταβολή αυτών των οφειλομένων».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου