ΤΟΠΙΚΑ

Ξέσπασε «πόλεμος» μετά την αγωγή

ξέσπασε-πόλεμος-μετά-την-αγωγή-851206

Στην αντεπίθεση πέρασε ο Μ. Καρχιμάκης μετά την αγωγή που κατέθεσε εις βάρος του ο υπουργός Οικονομίας. Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κατηγόρησε τον κ. Αλογοσκούφη για χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων, ενώ στο στόχαστρό του μπήκαν και ορισμένοι λειτουργοί της Δικαιοσύνης.
Στη διάρκεια συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Καρχιμάκης τόνισε:
«Είναι πρωτόγνωρο στη χώρα μας να ασκείται αγωγή από υπουργό κατά βουλευτή της Αντιπολίτευσης με βασικό αντικείμενο την άσκηση του αυτονόητου κοινοβουλευτικού ελέγχου».
Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η αγωγή συνοδεύεται από την προσπάθεια εκφοβισμού, μέσω της αναφοράς σε προφυλάκιση του βουλευτή.
«Αν ο Γ. Αλογοσκούφης πιστεύει ότι με αυτές τις απειλές θα σταματήσει την κριτική που του ασκείται από το ΠΑΣΟΚ για την οικονομική του πολιτική, τον τρόπο λειτουργίας του ιδίου και του υπουργείου του κάνει λάθος» συμπλήρωσε.
Ο κ. Καρχιμάκης κάλεσε τα κόμματα και τον πρόεδρο της Βουλής να πάρουν θέση απέναντι σε αυτή την ιδιότυπη κυβερνητική πρακτική φίμωσης των βουλευτών.
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ επέκρινε τον Γ. Αλογοσκούφη για «χαριστικές ρυθμίσεις υπέρ μεγάλων οικονομικών συμφερόντων και ομίλων τραπεζών, εταιρειών που αποτελούν πελάτες της συζύγου του».
Απαντώντας σε ερώτηση, αν υιοθετεί τα όσα είπε ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, δήλωσε πως η συνέντευξη δίνεται στην αίθουσα Τύπου του ΠΑΣΟΚ και δίπλα στον βουλευτή κάθεται ο εκπρόσωπος Τύπου.
Και σε ερώτηση αν το ΠΑΣΟΚ ζητεί την παραίτηση Αλογοσκούφη δήλωσε πως ο πρωθυπουργός έχει τις ευθύνες για μέλη της κυβέρνησής του.
Ερωτηθέντα τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ αν έχουν εμπιστοσύνη στη Δικαιοσύνη, ο μεν Γ. Παπακωνσταντίνου είπε ότι το ΠΑΣΟΚ έχει «στηλιτεύσει την λειτουργία συγκεκριμένων δικαστικών λειτουργών και την προσπάθεια της κυβέρνησης να χειραγωγήσει την Δικαιοσύνη, αλλά θα εξακολουθήσει να έχει εμπιστοσύνη στην Δικαιοσύνη», ο δε Μ. Καρχιμάκης είπε: «δεν πιστεύω ότι η Δικαιοσύνη παίρνει μηνύματα προαναγγελίας αποφάσεων από τον κ. Αλογοσκούφη».

Κατέρρευσε οροφή σπηλαίου
Συνεχίζεται η καταστροφή από τα λατομεία
Την κατάρρευση της οροφής του προϊστορικού σπηλαίου Χόνι Λιάγγι, λόγω των λατομικών εργασιών και των συνεχών εκρήξεων στο Μαρκόπουλο, κατήγγειλε, μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ, η επίτιμη διευθύντρια αρχαιοτήτων του υπουργείου Πολιτισμού, Όλγα Κακαβογιάννη.
Η κ. Κακαβογιάννη πρόσθεσε ότι τα δυο λατομεία στο Μαρκόπουλο παραβιάζουν τόσο το νόμο περί προστασίας αρχαιοτήτων, καθώς η λατόμηση γίνεται σε ακτίνα μικρότερη των 500 μέτρων από τα αρχαία, όσο και το νόμο περί λατομείων που ορίζει ότι η λειτουργία λατομικών επιχειρήσεων επιτρέπεται σε απόσταση τουλάχιστον 2 χλμ από το όριο αρχαιολογικών χώρων.
Υπενθυμίζεται ότι η δεύτερη εφορία προϊστορικών και κλασικών αρχαιοτήτων έχει υποβάλλει πολλές μηνύσεις κατά των λατομείων, ενώ έχει ζητήσει το σφράγισμά τους από το 1994.
Την ίδια ώρα, με απόφαση του ΣτΕ απαγορεύεται η λατομική εκμετάλλευση κοιτάσματος με χαλαζία στη θέση Κοκκινόχωμα Δορκάδος του δήμου Λαχανά Θεσσαλονίκης.
Το πέμπτο τμήμα του ΣτΕ ακύρωση απόφαση του γγ της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με την οποία εγκρίνονταν οι περιβαλλοντικοί όροι για τη λατομική εκμετάλλευση του κοιτάσματος.
Το λατομείο βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή της λίμνης Κορώνειας, η οποία εντάσσεται στο διεθνές σύστημα υγροτόπων που περιλαμβάνεται στη συμφωνία του Ραμσάρ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου