ΤΟΠΙΚΑ

Ελα μωρέ δεν έγινε και τίποτα…

ελα-μωρέ-δεν-έγινε-και-τίποτα-851206

Τώρα που αρχίζει μέρα με τη μέρα να επιστρέφει σιγά – σιγά το τελευταίο κύμα των αδειούχων του Αυγούστου στη βάση του και οσονούπω θα τελειώσει και το «πανηγύρι» των Ολυμπιακών Αγώνων και θα έχει ξεπλυθεί από τον πανδαμάτορα χρόνο η εθνική ντροπή του ντόπινγκ, η καθημερινότητα του, μέσου Έλληνα πολίτη, θα αρχίσει να σκέφτεται τα ζέοντα προβλήματα της ακρίβειας, της ανεργίας, της παιδείας και της υγείας, για τα οποία όλο μέτρα, τομές και καινοτομίες ανακοινώνονται και όλα τα ίδια μένουν…
Την ίδια ώρα με κομμένη την ανάσα, μισθωτοί και επαγγελματοβιοτέχνες, αγωνιούν να πληροφορηθούν τη νέα φοροκαταιγίδα Αλογοσκούφη που θα σηματοδοτεί τη νέα εποχή λιτότητας. Συνηθισμένα θα μου πείτε τα βουνά από τα χιόνια. Διαρκώς αυτή η χώρα είναι, εδώ και δεκαετίες, αν όχι επί εκατονταετίες, υπό επιτήρηση. Είτε αυτή μας επιβάλλεται εκούσια από τη διεθνή φόρα και τους εκάστοτε «προστάτες» μας στη διεθνή πολιτική σκηνή είτε ακούσια από την ασθενική εθνική οικονομία που συνεχώς πατά σε σαθρά θεμέλια. Δέστε λίγο τα στοιχεία για το έλλειμμα των εμπορικών συναλλαγών που έχει εκτοξευθεί για το α΄ εξάμηνο του 2008 και θα καταλάβετε πολύ καλά ότι στη χώρα που δεν παράγει ούτε… αναπτήρα, οι κάτοικοί της λαθροβιούν και είναι έρμαιοι στη δυσπιστία του κράτους απέναντί τους και αντίστροφα. Μία σχέση που σε συνδυασμό με τη φοροδιαφυγή και την ακρίβεια, συνθέτουν ένα εκρηκτικό μίγμα που διαρρηγνύουν την κοινωνική συνοχή και δεν επιτρέπουν τις υγιείς παραγωγικές δυνάμεις του τόπου να ορθοποδήσουν.
Σε αυτή τη χρονική συγκυρία λοιπόν, από τις επόμενες μέρες, θα αρχίσουμε να συζητάμε για τις εξαγγελίες του Πρωθυπουργού κατά την παρουσία του στη φετινή Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η Οικονομία, οι μεταρρυθμίσεις και η κατάσταση που επικρατεί στο εσωτερικό του κυβερνώντος κόμματος, αναμφίβολα θα είναι από τα κορυφαία θέματα, που θα βρεθούν στην πολιτική ατζέντα των επόμενων εβδομάδων, αφού την επίσκεψη του Πρωθυπουργού ακολουθούν οι επισκέψεις των αρχηγών των κομμάτων της αντιπολίτευσης.
Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ μέσα σε δέκα μέρες επανέρχεται σήμερα στο θέμα του ΚΑΠΟΔΊΣΤΡΙΑ ΙΙ. . Ένα θέμα που η κυβέρνηση θέλει να προαναγγείλει την εφαρμογή του, παρά το γεγονός, όπως όλα δείχνουν, που υπάρχουν αντιδράσεις, αιτήματα και διεκδικήσεις, γεγονός που προϊδεάζει για συγκρούσεις. Τι θα γίνει τελικά κανείς δεν το γνωρίζει. Στελέχη του κυβερνώντος κόμματος στη Μαγνησία επιμένουν ότι ο Καραμανλής αισθάνεται πολιτικά ασφαλής και ότι θα κάνει το βήμα παραπάνω.
Ωστόσο η άποψη του υπογράφοντος από τον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης τα τελευταία πέντε χρόνια, όπου κυβερνά με τις δημοσκοπήσεις, είναι βέβαιο ότι θα προχωρήσει για τις εκλογές του 2010 στην εκλογή αιρετού περιφερειάρχη και αιρετού πρόεδρου του περιφερειακού συμβουλίου, γιατί εκεί φαίνεται ότι οι αντιδράσεις είναι πολύ μικρότερες. Για το νέο διοικητικό χάρτη της πρωτοβάθμιας αυτοδιοίκησης οι εκλογές με το μειωμένο αριθμό των Δήμων μπορούν να γίνουν και το 2014, δεν έγινε και τίποτα, όπως θα επεσήμανε ίσως και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός. Μέχρι τότε άλλωστε ποιος νοιάζεται ότι η Ελλάδα θα συνεχίσει να είναι κολλημένη σαν το κάρο; Πρώτη φορά είναι άλλωστε;

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου