ΤΟΠΙΚΑ

«Μήπως επαναπαύεστε λόγω ΠΑΣΟΚ;»

μήπως-επαναπαύεστε-λόγω-πασοκ-851206

Τον τίτλο του σημερινού σημειώματος τον έχω βάλει σε εισαγωγικά, διότι είναι αντιγραφή. Ήταν ο τίτλος της στήλης μου την Τετάρτη 7 Νοεμβρίου 2007. Δηλαδή μόλις… σαράντισε η νέα κυβέρνηση που προέκυψε από τις εκλογές της 16ης Σεπτεμβρίου. Ακολουθούσε ένα κείμενο που ξεκίναγε ακριβώς έτσι:
«Σας βλέπω, κ. Πρόεδρε, ιδιαιτέρως χαλαρούς, καθώς η μια μετά την άλλη φεύγουνε οι μέρες, έρχονται τα προβλήματα, οι πορείες, οι απεργίες, οι καταλήψεις.
Ελπίζω να μην οφείλεται η τόση χαλαρότητα σε λάθος εκτίμηση πως η κατάσταση στο χώρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης σάς δίνει άνεση χρόνου».
Δυστυχώς και για την κυβέρνησή σας και για την παράταξή σας, αλλά κυρίως για τον τόπο, έτσι συνεχίσατε να πορεύεστε. Να ξοδεύετε τον χρόνο σας ενασχολούμενοι μάλλον με την επικοινωνιακή σας εικόνα έκαστος, με τις δημόσιες σχέσεις σας, με τις επενδύσεις τους κάποιοι άλλοι, παρά ασχολούμενοι με τα πραγματικά προβλήματα του τόπου.
Ακόμη και τώρα που λέτε ότι το πήρατε το μήνυμα από τις δυσμενείς δημοσκοπήσεις, δίνετε την εικόνα ενός ομίλου ερετών, ο οποίος λάμνει πολύ χαλαρά, δίκην αγαθού περιηγητή που απολαμβάνει το τοπίο. Ένα πολιτικό τοπίο το οποίο, φευ, κάθε άλλο παρά δείχνουν να απολαμβάνουν και οι πολίτες.
Επιτρέψτε μου να μην τα βάλω με τους κωπηλάτες, κ. Πρόεδρε. Τον ρυθμό της κωπηλασίας από τον καιρό των «κάτεργων» και στα πειρατικά ακόμη δεν τον άφηναν στις διαθέσεις των ερετών. Τον επέβαλε πάντα ο κυβερνήτης του σκάφους. Και επέβλεπε στην καλή εκτέλεση της εντολής του το σύνηθες «μαντρόσκυλό» του, ο «επιλοχίας» του.
Δεν είχε «επιλοχία» τον Γεώργιο Ράλλη ο Κωνσταντίνος Καραμανλής; Δεν είχε σύστημα ολόκληρο επιλοχιών, με προεξάρχοντες τον Αντώνη Λιβάνη και τον Μένιο Κουτσόγιωργα ο Ανδρέας Παπανδρέου; Δεν είχε την πρώτη περίοδο τον «στρατηγό» του ο Κώστας Σημίτης;
Με υπουργούς που κάνουν ο καθένας το δικό του, είτε ως προς το κυβερνητικό έργο είτε και ως προς το πώς «πολιτεύονται» στα ιδιωτικά τους, με εσάς να δέχεστε πάντα ως «επαρκείς» τις εξηγήσεις και να αντιδράτε πάντα εκτός χρόνου, δεν φαντάζομαι να σας εκπλήττουν οι τελευταίες δημοσκοπήσεις…
Το παραπήρατε επάνω σας ότι παίζετε μονότερμα. Και κινδυνεύετε να την πάθετε σαν τον «Θρύλο» με την «Ανόρθωση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου