ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Εκτός
πραγματικότητας
Πόρρω απεχούσης της πραγματικότητος… η χθεσινή ανακοίνωση της ΝΟΔΕ Μαγνησίας με αφορμή τη συμπλήρωση ενός χρόνου ανανέωσης της λαϊκής εντολής στη Νέα Δημοκρατία στις 17 Σεπτεμβρίου του 2007.
Εδώ στην κυβέρνηση γίνεται χαμός, οι αρνητικές δημοσκοπήσεις διαδέχονται η μία την άλλη, καθημερινά μεταξύ στελεχών “γίνεται του Βατοπεδίου” και στο Βόλο η κομματική οργάνωση του κυβερνώντος κόμματος εκτιμά ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι για όσα δεινά συμβαίνουν, φταίει ακόμη το ΠΑΣΟΚ.
Την τελευταία πενταετία που κυβερνάει η Ν.Δ. την προσπερνούν. Αυτό πάντως και οι ίδιοι οι νεοδημοκράτες το σχολιάζουν, αφού το θέμα δεν είναι να προσπερνάς το πρόβλημα σαν να μην συμβαίνει, αλλά να το αντιμετωπίζεις…
Β.Κ

Γιατί όχι;
Εάν είναι αλήθεια ότι ο κ. Καραμανλής δίνει μεγάλη βάση στις δημοσκοπήσεις, τότε μπορούμε να ελπίζουμε ότι εάν συνεχιστεί η δυσφορία για την κυβέρνηση, μπορεί ο υπουργός Εθνικής Οικονομίας να ανακρούσει πρύμνα και να πάρει πίσω τα φορολογικά μέτρα που άνοιξαν τους ασκούς του Αιόλου. Και “ο άγιος φοβέρα θέλει…”, που λέει και λαός. Γιατί όχι και ο υπουργός;
Β.Κ

Ψυχραιμία
Επειδή πάντως και στην αντίπερα όχθη του ΠΑΣΟΚ τα πανηγύρια καλό θα είναι να παραμείνουν στην άκρη… το στίγμα το δίνουν ήδη τα μεγαλοστελέχη, που σε κάθε ευκαιρία υπογραμμίζουν ότι υπάρχει πολύς δρόμος ακόμη μπροστά για να καλύψει το χαμένο έδαφος η αξιωματική αντιπολίτευση. Όσοι λοιπόν άρχισαν ήδη να προβάρουν κοστούμια… ας παραμείνουν με τα Τ-shirt, γιατί όποιος βιάστηκε -όπως έχει δείξει η ιστορία- δεν του βγήκε σε καλό.
Β.Κ

Ενταση
Μετά την προειδοποίηση ότι δεν θα επιτρέψουν να ξανασυνεδριάσει το Δ.Σ. του φορέα διαχείρισης του Θαλάσσιου Πάρκου, εάν δεν αντικατασταθούν ο πρώην νομάρχης και δήμαρχος Αλοννήσου από τους νυν, η Νομαρχία προειδοποιεί τώρα τον πρόεδρο ότι θα κινηθεί ακόμη και για την παραίτησή του, εάν συνεχίσει την ίδια τακτική. Δηλαδή να λειτουργεί ερήμην των φορέων και οι τελευταίοι να ενημερώνονται δια των εφημερίδων για όσα συμβαίνουν με το Θαλάσσιο Πάρκο.
Σκληρή επίθεση και πολλές προειδοποιήσεις περίμεναν χθες τον πρόεδρο του φορέα Χρ. Νεοφύτου. Η κόντρα σκληραίνει για τα καλά.
Β.Σ.

Οικογενειακά… βάρη!
Σύζυγος υπουργού, συμβολαιογράφος το επάγγελμα, αναλαμβάνει τα συμβόλαια αγοραπωλησίας εκτάσεων σε υπόθεση που εμπλέκεται το Δημόσιο.
Σύζυγος γραμματέα κόμματος, επίσης συμβολαιογράφος, αναλαμβάνει άλλα συμβόλαια για αγοραπωλησία γης προς κατασκευή γηπέδων γκολφ, σε υπόθεση με καραμπινάτη εμπλοκή της κεντρικής εξουσίας (ως προς τον χαρακτηρισμό των εκτάσεων και το ξεμπλοκάρισμα του έργου).
Είναι δυνατόν σύζυγοι πολιτικών παραγόντων να αναλαμβάνουν τέτοια συμβόλαια σε υποθέσεις όπου είναι καθοριστική η επιρροή του πολιτικού βάρους των συζύγων τους; Είναι, όταν μάλιστα μπαίνει στη μέση και το πατροπαράδοτο ελληνικό άθλημα του γκολφ…
Μ.Σ.

Αυτό ήθελαν;
Εβαλαν τις κορύνες στους κεντρικούς δρόμους για να τους ξαλαφρώσουν από τα παρανόμως παρκαρισμένα αυτοκίνητα στο πλάϊ του δρόμου. Τώρα που αυτά τα αυτοκίνητα ανέβηκαν πάνω στα πεζοδρόμια, θα βάλουν κορύνες και στα πεζοδρόμια;
Αδιάβατα τα πεζοδρόμια για πεζούς, πολύ περισσότερο για καροτσάκια αναπήρων, μικρότερη όμως η πίεση για θέσεις στάθμευσης;
Μ.Σ.

Δεύτερη ευκαιρία
Αφού οι επικοινωνιολόγοι του Μαξίμου συμφωνούν ότι η ομιλία του Καραμανλή στη Θεσσαλονίκη (ΔΕΘ) ήταν η βασική αιτία της κατρακύλας και της αλλαγής του κλίματος, γιατί δεν τον ξαναστέλνουν στη Θεσσαλονλίκη να ξαναμιλήσει στο Φεστιβάλ Τραγουδιού, μπας και διορθώσει τα πράγματα;
Μ.Σ.

Ηταν πρόταση
της Ντίας Βουβαλούδη
Με την προχθεσινή δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων της επιδημιολογικής μελέτης οι πάντες κατάλαβαν το μέγεθος του προβλήματος που προκαλεί η αερορύπανση ασχέτως πηγών. Οφείλουμε να υπενθυμίσουμε ότι η μελέτη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας είναι προϊόν της επιμονής της αντινομάρχη υγείας Ντίας Βουβαλούδη, η οποία από την πρώτη συνάντηση κοινωνικής διαβούλευσης των τοπικών φορέων με τους εκπροσώπους της ΑΓΕΤ είχε θέσει το ζήτημα της εκπόνησης μελέτης για να ξέρουμε τι μας γίνεται. Ετσι, για να μην υποτιμάμε και τα αθόρυβα και χαμηλών τόνων στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, πολύ περισσότερο τώρα που τα στοιχεία της μελέτης δείχνουν ότι πρέπει να σημάνει συναγερμός για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.
Χ.Μ.

Οικολόγοι
Πράσινοι
Οργανωτική αναδιάρθρωση και δημιουργία πολιτικής οντότητας επιχειρούν οι Οικολόγοι Πράσινοι και στο Νομό Μαγνησίας κάποιες πρώτες συναντήσεις δειλά –δειλά γίνονται. Κινητήριος δύναμη και συγκολλητική ουσία οι ευνοϊκές δημοσκόπησης του τελευταίου καιρού, που φέρνουν την κίνησή τους κυριολεκτικά στην είσοδο του Κοινοβουλίου.
Χ.Μ.

Πολύ καλά
το χειρίζεται
Με μετριοπάθεια και σοβαρότητα χειρίζεται η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ το δημοσκοπικό πλεονέκτημα των τελευταίων ημερών. Οσο συνεχίσει να το χειρίζεται έτσι, θα βλέπει τα κέρδη της να αυξάνονται. Δεν είναι εύκολο βέβαια να πνίξεις τον ενθουσιασμό σου, όμως η δημόσια εικόνα είναι εύθραυστο πράγμα και οι άτυχες επιλογές εύκολα τη θρυμματίζουν…
Χ.Μ.

Τώρα που είναι νωρίς
Στο καθαρισμό των δρόμων και των χειμάρρων από την Αργαλαστή μέχρι και το σημείο Ραζή στο Λεφόκαστρο προέβη από χθες ο Δήμος Αργαλαστής με πρωτοβουλία του Δημάρχου κ. Μιλτιάδη Γαϊτανά.
«Ειδικό μηχάνημα του Δήμου πραγματοποιεί τον καθαρισμό όλης της περιοχής από την Αργαλαστή μέχρι και το Ραζή. Ο χειμώνας ξεκινάει και πρέπει να είμαστε έτοιμοι. Δεν μπορούμε τελευταία στιγμή να τρέχουμε να αντιμετωπίζουμε τις πλημμύρες», λέει χαρακτηριστικά ο κ. Γαϊτανάς.
Να και ένας αιρετός που κάνει κάτι για το Δήμο πριν γίνει η ζημιά…
Α.Φ.

Οι καρέκλες και ο Καποδίστριας
«Σε αυτές τις περιπτώσεις δεν θα έπρεπε κανένας μας να κοιτάει τη θέση και τη καρέκλα του. Σημασία έχει ο κόσμος και τι θα υποστεί από τη μεταρρύθμιση και μετά», έλεγε ο Δήμαρχος Σούρπης κ. Κωνσταντίνος Καραγκιόζογλου στη σύσκεψη που έγινε στη Σούρπη για τη διοικητική μεταρρύθμιση και την επικείμενη συνένωση του Δήμου με τον Αλμυρό.
Μακάρι όλοι να σκεφτόντουσαν έτσι… Σε άλλους δήμους έχουν βγει τα μαχαίρια και ήδη παίζουν κονταρομαχίες…
Πού να προλάβουν να σκεφτούν το καλό των δημοτών και το αν όλοι αυτοί μετά τις συνενώσεις θα είναι ικανοί να διοικήσουν ένα τόσο μεγάλο δήμο; Αφού θα έχουν την καρέκλα, σου λέει, όλα γίνονται…
Διότι, όπως λέει και η γνωστή ρήση, «μόνο του σπανού τα γένια δεν φυτρώνουν»!
Α.Φ.

Μήνυμα
Μήνυμα στο κινητό χθες το πρωί από φίλο – φοροτεχνικό του Βόλου «το αφορολόγητο των 10.500 ευρώ στους ελεύθερους επαγγελματίες το καταργούν και για τη χρήση 2008 (άρθρο 14 παρ. 7) του φορολογικού νομοσχεδίου».
Είπαμε, η λογική Αλογοσκούφη είναι… το γοργόν και χάριν έχει. Σε ό,τι αφορά μόνο τα δημόσια έσοδα, βεβαίως βεβαίως…
Α.Τ.

Λάτρεις
Δε λέω ότι είναι κακό να είσαι λάτρης του ωραίου φύλου, κάθε άλλο μάλιστα. Αλλά είναι λιγάκι σόλοικο να είσαι σαν ώριμος γιαρμάς και εις θέα όλων να υπερβαίνεις τα εσκαμμένα σε άτομα του αντίθετου φύλου που είναι δροσερά σαν τα κρύα τα νερά, εκμεταλλευόμενος την πρόσκαιρη οικονομική ή πολιτική σου ισχύ. Είναι αντιαισθητική η όλη εικόνα, όπως και να το κάνουμε, εκτός αν μερικοί θεωρούν ότι είναι ακόμη και στις μέρες μας της μόδας οι γαλλικές ταινίες με τον Αλαίν Ντελόν και τον Ζαν Πωλ Μπελμοντό της δεκαετίας του ΄70.
Α.Τ.

Επαγγελματικές
δραστηριότητες
Δεν ξέρω αν έγιναν αγορές στην περιοχή μας από τον Κούβελο και το Μητσοτακέικο, όπως καταγγέλλει ο Καρατζαφέρης, το βέβαιο ωστόσο είναι ότι ο πρώην πρόεδρος της Επιτροπής Διεκδίκησης της ελληνικής υποψηφιότητας των Μεσογειακών Αγώνων του 2013 έχει παρτίδες, λόγω των επαγγελματικών του δραστηριοτήτων, με αρκετά εργοστάσια στο Βελεστίνο και τον Αλμυρό, όσον αφορά στη διεκπεραίωση των πρώτων υλών και των εμπορευμάτων τους.
Α.Τ.

Ούτε για Δήμαρχος…
Συνάντηση Νικήτα Πρίντζου με το Δήμαρχο Αλμυρού προχθές για τα αρδευτικά έργα της Νοτιοδυτικής Μαγνησίας; Ούτε για Δήμαρχος στον ενιαίο Δήμο Φερών δεν δικαιολογείται τέτοια υπερκινητικότητα από τον πρόεδρο της ΕΑΣ Βόλου…
Α.Τ.

Κλειστό λόγω έργων
Εκλεισε από χθες το Εθνικό Στάδιο Βόλου για όσους το χρησιμοποιούσαν για τις ανάγκες άθλησής τους, καθώς ξεκινούν άμεσα τα έργα ανακατασκευής του χλοοτάπητα. Εξάλλου την ερχόμενη Τρίτη συνεδριάζει η διοίκηση του ΕΑΚ Βόλου, προκειμένου να συζητήσει τον τρόπο λειτουργίας του Κολυμβητηρίου κατά τη φετινή περίοδο, μετά και τη λήξη των συμβάσεων για το προσωπικό που απασχολούνταν με την προγραμματική της Δημοτικής Τουριστικής Επιχείρησης μέχρι πριν δύο μήνες περίπου. Αξίζει να σημειωθεί πως η λειτουργία του Κολυμβητηρίου, μαζί με το αναλογούν κόστος μισθοδοσίας του προσωπικού που απασχολείται για τη λειτουργία και τη συντήρηση τόσο της κλειστής, όσο και της ανοικτής πισίνας, έχει συνολικό ετήσιο κόστος της τάξεως των 1.400.000 ευρώ!!!
Α.Τ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου