ΤΟΠΙΚΑ

Φεστιβάλ τοιχογραφιών με νέες δημιουργίες στον Βόλο

φεστιβάλ-τοιχογραφιών-με-νέες-δημιου-601300

Εμπλουτίζεται με νέες τοιχογραφίες το «City Call», το φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών του Βόλου το οποίο υλοποιεί στο ευρύτερο πολεοδομικό συγκρότημα η Urban Act με την συνδρομή τοπικών επιχειρήσεων.

Το Φεστιβάλ δημόσιων τοιχογραφιών περιλαμβάνει μέχρι στιγμής περισσότερα από 45 έργα μεγάλων διαστάσεων τα οποία βρίσκονται διάσπαρτα στην πόλη και προσελκύουν βλέμματα θαυμασμό.

Στο μεταξύ πέντε ακόμη τοιχογραφίες σε δημόσια κτίρια, σχολεία και σε ιδιωτικά κτίρια που παραχώρησαν ιδιοκτήτες, προστίθενται στο μοναδικό στην Ελλάδα, Μουσείο Υπαίθριας Τοιχογραφίας που βρίσκεται στη πόλη του Βόλου.

Στην εικαστική παρέμβαση του 2018, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρουσίασε η Urban Act, συμμετείχαν οι καλλιτέχνες: Alfalfa, Kez, Jamer, Pupet, Same84, Sive και Taxis. Τα μέλη της Urban Act ευχαριστούν τον Δήμο Βόλου, τον ΔΟΠΕΠΑΠ-ΔΗΠΕΘΕ και την αντιδημαρχία Παιδείας, τους ιδιοκτήτες των κτιρίων που αποτέλεσαν τον φυσικό καμβά που «φιλοξένησε» εντυπωσιακές τοιχογραφίες, το 3ο Γυμνάσιο, το 6ο Δημοτικό, το 6ο Λύκειο και το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο Κυριάκος Ιωσηφίδης, υπεύθυνος της ομάδας, υπογράμμισε ότι είναι έντονο το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται από κατοίκους του Βόλου και της ευρύτερης περιοχής προκειμένου να δημιουργηθούν επιτοίχιες ζωγραφιές μεγάλων διαστάσεων στις εξωτερικές όψεις των σπιτιών τους, με δεκάδες οικήματα να βρίσκονται στην λίστα αναμονής.

Οι δράσεις που είναι προγραμματισμένες, εξάλλου, φέτος περιλαμβάνουν πέντε νέες τοιχογραφίες σε τρία δημοτικά σχολεία και δύο ιδιωτικά κτίρια, και θα πραγματοποιηθούν τον Απρίλιο και τον Σεπτέμβριο.

Οι φετινές δράσεις θα πλαισιωθούν, σημειωτέον, από εκθέσεις έργων των καλλιτεχνών, που θα προσδώσουν διαφορετικό χρώμα στην προσπάθεια.

Κλείνοντας, ο Κυριάκος Ιωσηφίδης ευχαριστεί εκ μέρους της ομάδας «όλους εσάς που συμμετέχετε και υποστηρίζετε τις ενέργειές μας με οποιονδήποτε τρόπο και προχωράμε με το κοινό όραμά μας: για όμορφες πόλεις με δημιουργικούς και συμμετοχικούς πολίτες».

Παράλληλα υπενθυμίζει ότι «η φετινή τρίτη κατά σειρά «έκδοση» του CityCall μόλις ξεκίνησε. Αναμένουμε όποιον πολίτη επιθυμεί να «προσφέρει» στο φεστιβάλ τις επιφάνειές του και σας υποσχόμαστε πολλές εκπλήξεις».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου