ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ

Ομογενής στηρίζει το Ορφανοτροφείο Βόλου

ομογενής-στηρίζει-το-ορφανοτροφείο-β-601335

Ο Βολιώτης Δημήτρης Χριστοφής και η οικογένειά του στηρίζουν το Ορφανοτροφείο του Βόλου

Με ιδιαίτερη αγάπη και γενναιοδωρία έχουν αγκαλιάσει το Ορφανοτροφείο του Βόλου ο Βολιώτης Δημήτρης Χριστοφής και η οικογένειά του, που προσέφεραν προχθές 1.000 ευρώ για την κάλυψη των αναγκών του ιδρύματος.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Ηταν καλοκαίρι του 2014 όταν ο Δημήτρης Χριστοφής κάτοικος Γερμανίας, όπου διατηρεί ελληνικό εστιατόριο, επικοινώνησε με τους υπεύθυνους του ιδρύματος Ορφανοτροφείο Βόλου και εξέφρασε την επιθυμία της κόρης του Φιλίσια να προσφέρει εθελοντικά τις υπηρεσίες της στον χώρο του ιδρύματος για κάποιο διάστημα.

Η απάντησή του Ορφανοτροφείου ήταν θετική κι έτσι οι τρεις μήνες έγιναν έξι και οι έξι ένας χρόνος. Καθώς έφτασε ο καιρός να επιστρέψει η Phyllicia Seidel στο σπίτι της στη Γερμανία, ο κ. Δημήτρης μαζί με την σύντροφό του Ina Seidel, ιδιοκτήτρια του ελληνικού εστιατορίου «ZUM GRIECHEN» παρέμειναν ακούραστοι υποστηρικτές του Ορφανοτροφείου μέχρι και σήμερα.

Προχθές επισκέφθηκαν για ακόμη μια φορά το ίδρυμα, προσφέροντας το χρηματικό ποσό των 1.000 ευρώ. «Το ποσό αυτό, μετά από επιθυμία των ιδίων, διατέθηκε για την αγορά τροφίμων και ειδών υγιεινής από τα Ελληνικά Μάρκετ. Ο υπεύθυνος της αλυσίδας Γεώγιος Αποστολίνας κι αυτός στο πλευρό μας, προσφέροντας έκπτωση στα είδη που αγοράστηκαν για τις ανάγκες του ιδρύματος. Τους ευχαριστούμε από καρδιάς για τη συνεχή αγάπη που δείχνουν στα πρόσωπα των παιδιών μας», υπογραμμίζει το έμψυχο δυναμικό του Ορφανοτροφείου.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον φιλάνθρωπο Βολιώτη της διασποράς. Παιδί πολυμελούς οικογένειας, ακολούθησε τους γονείς του Κυριάκο και Ευφροσύνη Χριστοφή και τα αδέλφια του στον δρόμο της ξενιτιάς. Μεγάλωσε στη Γερμανία όπου μετανάστευσε η οικογένειά του το 1970, όταν ο ίδιος ήταν πέντε ετών, αναζητώντας εργασία και μια καλύτερη ζωή.

«Δεν είχαμε τίποτα κι όταν φυσούσε ο αέρας έτρεχα κι εγώ μαζί του» θυμάται ο κ. Χριστοφής. Η οικογένεια εγκαταστάθηκε στο Δυτικό Βερολίνο και ο ίδιος μαζί με τους γονείς και τα αδέλφια του πρόκοψαν με σκληρή δουλειά. Η γενναιόδωρη προσφορά βοήθειας είναι υπόθεση ζωής για τον Δημήτρη Χριστοφή ο οποίος υπογραμμίζει: «Οταν γνωρίσεις τι θα πει να πεινάς, όταν στερείσαι πολλά, μπορείς να καταλάβεις περισσότερο τις ανάγκες των άλλων».

Στήριξη στο Ορφανοτροφείο

Συγκινητική είναι η στήριξη δεκάδων ευαισθητοποιημένων ομογενών από τον Βόλο, τη Μαγνησία και άλλες περιοχές στο Ορφανοτροφείο του Βόλου.

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Κώστας Θεοδώρου υπογραμμίζει ότι «πολλαπλασιάζονται με ικανοποιητικούς ρυθμούς οι εθελοντές, αλλά και όσοι στηρίζουν το ίδρυμα, τόσο από την Ελλάδα, όσο και από το εξωτερικό. Μας χαροποιεί ιδιαίτερα το γεγονός ότι υπάρχουν άνθρωποι και από τη Γερμανία και από την Αμερική που έχουν διάθεση και εθελοντικής προσφοράς και οικονομικής βοήθειας στο ίδρυμα. Αυτό δείχνει ότι δεν είμαστε περιχαρακωμένοι, δεν είμαστε μια ομάδα συγκεκριμένων ανθρώπων, αλλά εκπρόσωποι της πόλης μας, της πόλης του Βόλου που ίδρυσε αυτό το Ορφανοτροφείο πριν 125 χρόνια».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου