ΤΟΠΙΚΑ

Σάλος για τον Κεφαλογιάννη

σάλος-για-τον-κεφαλογιάννη-851206

Ο Γιάννης Κεφαλογιάννης δεν θα ασκεί πλέον καθήκοντα άτυπου συμβούλου του πρωθυπουργού, μετά τη δημοσιοποίηση της δωδεκάμηνης καταδίκης του με αναστολή.
Η παύση των καθηκόντων θα ισχύσει μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία στο Εφετείο.
Όπως έγινε γνωστό το βράδυ της Δευτέρας, ο Γιάννης Κεφαλογιάννης καταδικάστηκε σε 12 μήνες φυλάκιση με τριετή αναστολή έπειτα από καταγγελία δύο αστυνομικών της Ειδικής Αστυνομικής Υπηρεσίας Δίωξης Εγκλήματος (ΕΙΔΑΣΥΔΕ) Ρεθύμνου πως ο πρώην υπουργός τούς ζήτησε να κάνουν τα «στραβά μάτια», προκειμένου να απαλλαγεί καλλιεργητής κάνναβης από τις κατηγορίες που αντιμετώπιζε.
Ειδικότερα ο πρώην υπουργός κατηγορήθηκε πως -όταν δεν απέδωσαν οι προσπάθειες του προέδρου της ΝΟΔΕ Ρεθύμνου, ο οποίος επί μήνες πίεζε τους αστυνομικούς ως απεσταλμένος του- κάλεσε ο ίδιος τους αστυνομικούς.
Η αντιπολίτευση
Ο εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Γιώργος Παπακωνσταντίνου δήλωσε: «Η υπόθεση αυτή αποτελεί άλλο ένα χαρακτηριστικό δείγμα της αντίληψης και της νοοτροπίας που χαρακτηρίζουν την κυβέρνηση του κ. Καραμανλή. Η σημερινή, εκ των υστέρων, παύση του κ. Κεφαλογιάννη από τα καθήκοντά του -όταν μέχρι πρότινος αναρωτιόντουσαν από τι να παραιτηθεί -αποτελεί την επιβεβαίωση του ψεύδους και της υποκρισίας, με τα οποία ο κ. Καραμανλής και η κυβέρνησή του αντιμετωπίζουν τους πολίτες. Για άλλη μια φορά, προκαλούν την κοινωνία».

Με τη σειρά του, το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τονίζει ότι «από την αρχή είχε επισημάνει ότι οι εξηγήσεις του Γ. Κεφαλογιάννη δεν ήταν πειστικές και ότι η κυβέρνηση όφειλε να αναλάβει τις πολιτικές της ευθύνες. Για μια φορά ακόμα είναι ανεπανόρθωτα εκτεθειμένη. Αποδεικνύεται ότι το αστικό πολιτικό σύστημα είναι σάπιο και αυτό εκφράζεται και σε ατομικό επίπεδο».

Από τον ΣΥΝ εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση: «Το βασικό συμπέρασμα από την υπόθεση Κεφαλογιάννη είναι η αντίληψη των κυβερνητικών συνεργατών και αξιωματούχων ότι δικαιούνται να καταπατούν κάθε έννοια νομιμότητας, ανεξαρτησίας της δικαιοσύνης και να θεωρούν το κράτος μαγαζί τους».

Ο ΛΑΟΣ τόνισε ότι «η περίπτωση του Γ. Κεφαλογιάννη, που παρέμεινε πρωθυπουργικός σύμβουλος μέχρι την καταδίκη του για απόπειρα υπόθαλψης εγκληματία, είναι χαρακτηριστική μιας κυβέρνησης με αναστολή. Με το ίδιο δηλαδή ελαφρυντικό που δόθηκε στον πρωθυπουργικό σύμβουλο για να αποφύγει την φυλάκιση».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου