ΤΟΠΙΚΑ

Ο Ταχυδρόμος χτυπάει πάντα … 2 φορές

ο-ταχυδρόμος-χτυπάει-πάντα-2-φορές-851206

Ο φούρνος του Χότζα!
Ο Χότζας που λέτε κάποτε στη Μικρά Ασία έφτιαξε ένα φούρνο. Όταν τελείωσε, ρώτησε ένα γείτονα αν του άρεσε και αυτός του είπε ότι ήταν καλός, αλλά θα ήταν καλύτερος, αν άλλαζε θέση στην πόρτα. Άλλαξε, που λέτε, θέση στην πόρτα ο Χότζας και μετά ρώτησε έναν άλλο γείτονα, ο οποίος του υπέδειξε να αλλάξει κάτι άλλο που δεν του άρεσε. Συνεχίστηκε αυτή η ιστορία, μέχρι που ο Χότζας αποφάσισε να βάλει το φούρνο σε ένα καροτσάκι και σε όποιον δεν άρεσε η θέση από κάτι, κουνούσε το καροτσάκι και το έβαζε σε άλλη θέση…
Η ιστορία δεν είναι γιατί έτσι το θυμηθήκαμε, αλλά απόρροια λόγων του επικεφαλής της μείζονος μειοψηφίας Αλμυρού κ. Χρήστου Βούλγαρη στη θέση του για την πρόσληψη προσωπικού στο Δήμο, το οποίο ήρθε ως θέμα στην προχθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αλμυρού.
«Δεν έχουμε ανάγκη από υπαλλήλους πρώτον και, δεύτερον, σε παλαιότερο συμβούλιο δεν είχαμε πάρει την ίδια απόφαση, γιατί όταν ο Δήμαρχος πήγε στην Περιφέρεια, δεν εγκρίθηκε, καθώς ήταν εκτός προγραμματισμού. Αλλά εμείς θα αλλάξουμε το νόμο, όπως και ο φούρνος του Χότζα», έλεγε χαρακτηριστικά χθες ο κ. Βούλγαρης.
Α.Φ.

Κακές σκέψεις…
Για το ίδιο θέμα της πρόσληψης προσωπικού με σύμβαση μίσθωσης έργου με φυσικά πρόσωπα στο Δήμο Αλμυρού ο κ. Βούλγαρης δεν παρέλειψε να πετάξει και το καρφάκι του: «Να πάρουμε άτομα στο Δήμο χωρίς να υπάρχει ανάγκη ουσιαστική, γιατί; Μήπως επειδή θα είναι και μελλοντικοί ψηφοφόροι;»
Κακές σκέψεις… Μα πώς σας πέρασε από το μυαλό κάτι τέτοιο;
Α.Φ.

Ετοιμάζουν
κοστούμια…
Οτι τις τελευταίες μέρες κάποιοι στο Βόλο ετοιμάζουν καινούργια κοστούμια στο ράφτη της γειτονιάς τους, διαψεύδεται καθώς δεν επιβεβαιώνεται.
Ακόμη δεν τον είδαμε, Γιωργάκη τον είπαμε…
Α.Τ.

Υπάλληλος
δύο ταχυτήτων
Μα είναι δυνατόν Δήμαρχος να υιοθετεί το αίτημα στελέχους-δημοτικού υπαλλήλου του, ότι για να συντάξει ο τελευταίος μελέτη για ένα δημοτικό έργο θα πρέπει να αμειφθεί με αντιμισθία μερικών δεκάδων χιλιάδων ευρώ;
Α.Τ.

Το άστρο
της Βηθλεέμ
Σε ιδιώτες θα δώσει φέτος ο Δήμος Βόλου το χριστουγεννιάτικο διάκοσμο της πόλης λόγω έλλειψης υπαλληλικού προσωπικού στο Τμήμα Ηλεκτροφωτισμού, που απομακρύνεται από την υπηρεσία λόγω λήξης της σύμβασής του…
Το άστρο της Βηθλεέμ δεν θα έλθει φέτος για τους 51 συμβασιούχους της ΔΕΜΕΚΑΒ, οι συμβάσεις των οποίων λήγουν στις 19 Οκτωβρίου…
Α.Τ

Ολοι
Εκ παραδρομής στο κείμενο του Δελτίου Τύπου της Δημοτικής Οργάνωσης ΠΑΣΚ Ν. Ιωνίας που δημοσιεύθηκε προχθές, δεν αναφέρονταν ότι μεταξύ αυτών που θα κληθούν να παραβρεθούν στην Ολομέλεια (Γενική Συνέλευση) που θα πραγματοποιηθεί από την Οργάνωση τη Δευτέρα 6 Οκτώβρη στις 6.30 μ.μ. στο Δημαρχείο Ν. Ιωνίας, θα είναι και το μέλος του Εθνικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ Πετρούλα Ντελεδήμου.
Διαπιστώθηκε η παράλειψη και ο Συντονιστής της Οργάνωσης έσπευσε να το διορθώσει για να μην δημιουργούνται και παρεξηγήσεις. Δεν είναι καιρός για τέτοια. Τώρα που το Κίνημα ανεβαίνει… όλοι θέλουν να είναι μέσα σε όλες τις πολιτικές ομηγύρεις.
Β.Κ

Κάλπες
Τρέχει και δεν φτάνει τις τελευταίες μέρες ο πρόεδρος του ΕΚΒ. Έχει εκλογές στον τοπικό σύλλογο των ξενοδοχοϋπαλλήλων ο Θανάσης Παπαδημόπουλος και έχει πέσει με τα μούτρα, προκειμένου να συσπειρώσει τα μέλη του σωματείου. Σήμερα μάλιστα θα βρίσκεται στη Σκιάθο, εκτιμώντας ότι τελικά η συμμετοχή θα ξεπεράσει κάθε προηγούμενο. Πρόκειται άλλωστε για το σωματείο που τον ανέδειξε στα διοικητικά του Εργατικού Κέντρου.
Β.Κ

Αλληλοκαρφώματα
Είχε ενδιαφέρον το πάνελ των ομιλητών στον προχθεσινό Κίτρινο Τύπο.
Στην παρέμβαση μάλιστα που έκανε ο Αντιπρόεδρος της Βουλής Γιώργος Σούρλας είπε πολλά και ενδιαφέροντα, ενώ ακούγοντάς τον πολλοί θυμήθηκαν την κόντρα με τον γνωστό βιομήχανο Κώστα Λούλη.
Ο κ. Λούλης πάντως δύο φορές από το πάνελ εξανέστη, λέγοντας ότι ποτέ δεν δήλωσε νεοδημοκράτης, γεγονός που ενόχλησε τον κ. Σούρλα, αφού ήταν μαζί συνυποψήφιοι στο ψηφοδέλτιο της Ν.Δ. στη Μαγνησία το 1985 με λίστα. Αργότερα βέβαια ο κ. Λούλης… φάνηκε να εμπνέεται από τον Κώστα Σημίτη, γι’ αυτό και τον “κάρφωσε” ο Αντιπρόεδρος της Βουλής.
Β.Κ

«Λίβελλος»
Η κατάσταση γύρω από το Θαλάσσιο Πάρκο συνεχίζεται έκρυθμη. Ο πρώην δήμαρχος Αλοννήσου και νυν εργαζόμενος στον φορέα του Πάρκου Ορ. Παπαχρήστου έλαβε τετρασέλιδο και πυκνογραμμένο «γράμμα» από τον πρόεδρο του φορέα Χρ. Νεοφύτου. Και τι δεν αναφέρει σε αυτή την επιστολή ο κ. Νεοφύτου, την οποία κοινοποίησε σε πολλούς ακόμη.
Ως λιβελογράφημα το χαρακτήριζε χθες ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας, επαναλαμβάνοντας ότι πολύ σύντομα ο πρόεδρος του Δ.Σ. του φορέα θα κληθεί να λογοδοτήσει. Πάντως ο κύριος αποδέκτης δεν είχε πάρει χθες στα χέρια του την επιστολή…
Β.Σ.

Πίσω η «πατάτα»
Εντονα ανησυχούν οι Νομάρχες της χώρας, που έχουν πλέον επάνω τους την αρμοδιότητα συντήρησης του οδικού δικτύου. Μαζί «πήραν» και ένα ανεπαρκές κονδύλι, το οποίο για τη Μαγνησία τουλάχιστον (1 εκατ. ευρώ) δεν φτάνει ούτε για τον αποχιονισμό, όπως έλεγε ο νομάρχης. Ο ίδιος δήλωσε ότι η Νομαρχία δεν πρόκειται να διαθέσει ούτε ένα ευρώ παραπάνω, είτε από δικούς της πόρους, είτε από αλλού, για τη συντήρηση του οδικού δικτύου, όταν το συγκεκριμένο ποσό εξαντληθεί. Με αυτό τον τρόπο η Νομαρχία Μαγνησίας θα γυρίσει πίσω την «καυτή πατάτα» που πέταξε η κυβέρνηση από την αυτοδιοίκηση, για να απαλλαγεί από τα παράπονα των πολιτών, όπως έλεγε.
Β.Σ.

Παππούς
Ευχές για το εγγονάκι του, που έφερε στον κόσμο η κόρη του, δέχθηκε ο πρώην νομάρχης Ι. Πρίντζος. Το χαρμόσυνο νέο γνωστοποίησε στην προχθεσινή συνεδρίαση του νομαρχιακού συμβουλίου, δίνοντας πρώτος τις ευχές του, ο επικεφαλής των «Νέων Δρόμων» Σ. Κοκκίνης.
Β.Σ.

Από ποιους κινδυνεύουν;
«Δεν ξέρουμε αν ισχύει, αλλά μπορούμε να το μάθουμε. Ο Γιώργος Βουλγαράκης και ο Βύρων Πολύδωρας ως πρώην υπουργοί Δημοσίας Τάξεως μπορούν να απασχολούν πάνω από 50 αστυνομικούς για φύλαξη! Πόσο λογικό είναι αυτό; Να κινδυνεύει ο Πολύδωρας από ποιον; Μόνο από τους πυρόπληκτους και κανέναν άλλον. Ας μην πάει στις περιοχής που επλήγησαν από την πυρκαγιά. Απλά πράγματα. Μην ταλαιπωρείται κιόλας. Αλλά σαν μεγάλος δεν είναι ο αριθμός των 50 φρουρών; Ο Ομπάμα πρέπει να έχει λιγότερους, παρ’ ότι είναι μεγαλύτερος στόχος. Τώρα βέβαια για να μην τους το χαλάσουμε, λέμε απλά ότι είναι αρκετοί, αλλά ας τους κρατήσουν. Να είμαστε εντάξει με τη συνείδησή μας». Το αλιεύσαμε από το troktiko.gr και το παραθέτουμε για προβληματισμό.
Χ.Μ

Μεγάλο καρφί,
αδερφέ μου
Πρώην αντιδήμαρχος κάρφωσε εν ενεργεία δήμαρχο. Μη ρωτάτε ποιος και για ποιο λόγο. Δεν έχει σημασία. Η αυτοδιοίκηση έχει καταπέσει πλέον σε επίπεδο ρουφιανιάς.
Χ.Μ

Με αεροπλάνα
και βαπόρια
Είχαμε διαβλέψει απ΄ την αρχή της σεζόν ότι τα ποδοσφαιρικά δρώμενα του Βόλου φέτος θα παρουσιάσουν μεγάλο ενδιαφέρον. Όπως ακούσαμε από φιλάθλους του Ολυμπιακού Βόλου, ο Αχιλλέας Μπέος ετοιμάζεται να μισθώσει μέχρι και πτήσεις charters, προκειμένου οι φίλαθλοι της ομάδας να παρακολουθήσουν την αναμέτρηση με την ομάδα της Ρόδου στο σμαραγδένιο νησί. Αγχίαλος-Ρόδος με charters, όπως έρχονται στην Ελλάδα για το Τσάμπιονς Λιγκ.
Χ.Μ

Κηδειόχαρτο
«Κηδειόχαρτο» χαρακτηρίζουν οι αστυνομικοί το σχέδιο Προεδρικού Διατάγματος που αφορά στις «τοποθετήσεις-μεταθέσεις-αποσπάσεις και λοιπές μετακινήσεις Αστυνομικού Προσωπικού». Ηδη η τοπική Ενωση Αστυνομικών Υπαλλήλων πραγματοποιεί έκτακτη γενική συνέλευση παρουσία του προέδρου της ΠΟΑΣΥ κ. Χρ. Φωτόπουλου.
Δ.Χ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου