ΤΟΠΙΚΑ

Καταδίκη για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας σε βάρος εταιρείας

καταδίκη-για-απάτη-ιδιαίτερα-μεγάλης-599402

Ποινή φυλάκισης τριών ετών μετατρέψιμη προς 5 ευρώ ημερησίως και εφέσιμη, επέβαλε χθες το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου σε κάτοικο Θεσσαλονίκης, ιδιοκτήτη μεταφορικής εταιρείας, και έναν άλλο Έλληνα αγνώστων λοιπών στοιχείων, για απάτη ιδιαίτερα μεγάλης αξίας κατ’ εξακολούθηση από κοινού και για υπεξαίρεση ιδιαίτερα μεγάλης αξίας από κοινού.

Η υπόθεση συνέβη το Μάρτιο του 2015. Βιομηχανία στο Βελεστίνο είχε αναθέσει τη φόρτωση 13,4 τόνων ελιάς, συνολικής αξίας 23.400 ευρώ και τη μεταφορά τους στην Ιταλία σε μεταφορική εταιρεία αλλά το εμπόρευμα δεν έφτασε ποτέ στον προορισμό του.

Το φορτηγό που είχε αναλάβει τη μεταφορά διαπιστώθηκε ότι ήταν βουλγαρικό και έφερε κλεμμένες πινακίδες.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο οι υπεύθυνοι της βολιώτικης βιομηχανίας επεξεργασίας ελαιών συμφώνησαν με μεταφορική εταιρία της Θεσσαλονίκης να μεταφέρει σε περιοχή κοντά στο Τορίνο, 13.400 κιλά ελιές τύπου Καλαμών. Η μεταφορική εταιρία απέστειλε στις 5 Μαρτίου 2015 ένα φορτηγό μάρκας IVECO, λευκού χρώματος, με ρυμουλκούμενο, με βουλγαρικές πινακίδες και Βούλγαρο οδηγό. Η παράδοση επρόκειτο να γίνει εντός τριών ημερών. Το εμπόρευμα φορτώθηκε στις 5 Μαρτίου και θα παραδιδόταν στις 8 Μαρτίου. Ωστόσο το εμπόρευμα δεν έφθανε στον προορισμό του ενώ οι κατηγορούμενοι δήλωναν ότι πρόκειται απλώς για μία καθυστέρηση και βεβαίωναν ότι η παράδοση θα γίνει κανονικά.

Τελικά οι υπεύθυνοι της εταιρείας απευθύνθηκαν στην αστυνομία.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου