ΤΟΠΙΚΑ

Παραγωγική χρονιά για το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου

παραγωγική-χρονιά-για-το-ι-ι-ε-κ-δήμου-β-598989

Δυναμικό «παρών» του έμψυχου δυναμικού σε διεθνείς δράσεις και εκθέσεις

Ιδιαιτέρως παραγωγική είναι η φετινή εκπαιδευτική χρονιά για το Ι.Ι.Ε.Κ. Δήμου Βόλου, το οποίο επισκέφθηκαν δύο ομάδες σπουδαστών και καθηγητών, από την Λετονία και από την Τσεχία, στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού εκπαιδευτικού προγράμματος κινητικότητας Erasmus. Οι υπεύθυνες, Λ. Αργυράκου και Ο. Οικονόμου -για κάθε ομάδα αντίστοιχα- οργάνωσαν το εκπαιδευτικό και πολιτιστικό πρόγραμμα των επισκεπτών, που περιείχε μαθήματα στη σχολή και το ΚΔΑΠ Βασδέκειο, επισκέψεις στα μουσεία και τα μνημεία πολιτιστικής και φυσικής ομορφιάς καθώς και επισκέψεις σε επιχειρήσεις και εργαστήρια καλλιτεχνών της πόλης μας και της ευρύτερης περιοχής.

Το περασμένο Σαββάτο οι σπουδαστές του Τμήματος Φωτογραφίας επισκέφθηκαν, τη Photovision, τη μεγάλη κλαδική έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών σχετικών με την επαγγελματική φωτογραφία, που πραγματοποιείται κάθε 2 χρόνια στην Αθήνα, συνοδευόμενοι από τον Λέοντα Μουρτζούκο, εκπαιδευτή του Τμήματος.

Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε, εξάλλου, ο πλούσιος μπουφές με νηστίσιμα εδέσματα που ετοίμασαν οι σπουδαστές της ειδικότητας Μαγειρικής του Ι.Ι.Ε.Κ. με την εποπτεία του εκπαιδευτή τους Ν. Κατσούνα, στη διάρκεια των εγκαινίων των νέων εγκαταστάσεων στο Κέντρο Ρομά Αλιβερίου.

Η ΣΤ1 τάξη του 18ο Δημοτικού Σχολείου Βόλου, με τις εκπαιδευτικούς Κυριακοπούλου Μ.Κ. και Στάμου Φ. επισκέφθηκαν το Ι.Ι.Ε.Κ. του Δήμου Βόλου και το τμήμα Ενδυματολογίας, όπου οι μαθητές περιηγήθηκαν στους χώρους της σχολής και ενημερώθηκαν για τις ειδικότητες που το απαρτίζουν.

Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής τους, είχαν την ευκαιρία να μάθουν από την εκπαιδεύτρια του τμήματος Ενδυματολογίας Ολγα Οικονόμου, πολλά και ενδιαφέροντα για το αρχαιοελληνικό ένδυμα. Μετά από το θεωρητικό μέρος παρακολούθησαν και Βιωματικό Εργαστήρι με υπεύθυνη την κυρία Οικονόμου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου