ΤΟΠΙΚΑ

Αρχίζει από την Παπαδιαμάντη η κατασκευή των ποδηλατοδρόμων

αρχίζει-από-την-παπαδιαμάντη-η-κατασκ-598761

Εντός του επόμενου δεκαημέρου αρχίζει επιτέλους η κατασκευή του δικτύου ποδηλατοδρόμων στον Βόλο. Σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο Βιώσιμης Κινητικότητας Βόλου, Θανάση Σταυρίδη, η κατασκευή του δικτύου θα ξεκινήσει από την οδό Παπαδιαμάντη.

Ομως το έργο θα παραδοθεί μετά τον Φεβρουάριο του 2022 κι αυτό γιατί λήφθηκε μέριμνα προκειμένου να μην συμπέσει με τα έργα αντικατάστασης του δικτύου ύδρευσης από τη ΔΕΥΑΜΒ. «Αυτή την περίοδο κάνουμε αντιπαραβολή των δρόμων από το οποίο θα περάσει το νέο δίκτυο της ΔΕΥΑΜΒ. Το έργο της ΔΕΥΑΜΒ συμπίπτει με το μισό σχεδόν δίκτυο των ποδηλατοδρόμων και για να αποφύγουμε μπαλώματα, θα ληφθεί μέριμνα να ολοκληρωθεί τμηματικά η αντικατάσταση του δικτύου ύδρευσης και μετά να μπει ο εργολάβος για την κατασκευή των ποδηλατοδρόμων», εξηγεί ο αντιδήμαρχος Θανάσης Σταυρίδης.

Το δίκτυο ποδηλατοδρόμων θα διέρχεται από 13 δρόμους του Βόλου και της Ν. Ιωνίας. Τα τμήματα του δικτύου που εντάσσονται στην περιοχή παρέμβασης και περιλαμβάνονται στην μελέτη είναι τα εξής: Ρήγα Φεραίου (από Κασσαβέτη έως Ιωλκού), Κασσαβέτη (από Ρ. Φεραίου έως Δημητριάδος), Μεταμορφώσεως (από 28ης Οκτωβρίου έως Ρ. Φεραίου), Βασσάνη (από Ρ. Φεραίου έως Παπαδιαμάντη), Μικρασιατών (από Ζάχου έως Βασσάνη), Παπαδιαμάντη (από Λαμπράκη έως Ζάχου), Ζάχου (από Παπαδιαμάντη έως 2ας Νοεμβρίου), Φιλαδελφείας (από Καραμπατζάκη έως Μαιάνδρου), Μαιάνδρου (από Φιλαδελφείας έως Ικάρων), Ικάρων (από Μαιάνδρου έως Εθν. Αγώνων), παράπλευρη οδός Πάρκου Ν. Ιωνίας (Εθν. Αγώνων έως Δοξοπούλου), Εθνικών Αγώνων (από Ικάρων έως Βενιζέλου), Βενιζέλου (από Εθν. Αγώνων έως Καραμπατζάκη).

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου