ΤΟΠΙΚΑ

Ομπρέλα για 182 Βολιώτες από το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου

ομπρέλα-για-182-βολιώτες-από-το-κοινωνικ-598774

Ομπρέλα σε 100 οικογένειες Βολιωτών παρέχει το Κοινωνικό Φαρμακείο του Δήμου Βόλου, προσφέροντας σε ανθρώπους που έχουν ανάγκη εντελώς δωρεάν τα φαρμακευτικά σκευάσματα που πρέπει να παίρνουν με βάση τις οδηγίες των γιατρών.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάρτιο του 2018 και σκοπός της δημιουργίας του είναι η παροχή δωρεάν φαρμάκων, παραφαρμακευτικών προϊόντων και υγειονομικού υλικού σε ανθρώπους οι οποίοι πλήττονται από τη φτώχεια ή βρίσκονται στα όρια της φτώχειας. «Πρόκειται για έναν από τους σημαντικούς κρίκους στην αλυσίδα του δικτύου δομών κοινωνικής αλληλεγγύης όπως είναι το Κοινωνικό Παντοπωλείο, το ΚΕΠ Υγείας και άλλες δημοτικές υπηρεσίες», αναφέρει ο αντιδήμαρχος Κοινωνικής Μέριμνας Βόλου, Θέμης Τζούνης, ο οποίος έχει απευθύνει πρόσκληση σε όσους δημότες έχουν ανάγκη να καταθέσουν αιτήσεις προκειμένου να ενταχθούν στη δομή.

Σύμφωνα με τον κ. Τζούνη, οι εντάξεις δικαιούχων στο Κοινωνικό Φαρμακείο είναι διάρκειας ενός έτους. Στη δομή μπορούν να ενταχθούν άτομα που διαβιούν στο όριο της φτώχειας, άνεργοι, άστεγοι, ΑμεΑ με χαμηλά εισοδήματα, ανασφάλιστοι. Για την ένταξη απαιτούνται συγκεκριμένα δικαιολογητικά τα οποία να πιστοποιούν το δικαίωμα εισόδου στη δομή. «Οι δικαιούχοι εξυπηρετούνται, παίρνουν δηλαδή τα φάρμακά τους, μόνο με προσκόμιση ιατρικής συνταγής είτε από ιδιώτη είτε από γιατρό του νοσοκομείου, μπορούν όμως να εξυπηρετηθούν και έκτακτες ανάγκες δημοτών», σημειώνει ο κ. Τζούνης.

Βάσει στοιχείων της δομής, σήμερα, από το Κοινωνικό Φαρμακείο, εξυπηρετούνται 182 άτομα από 100 οικογένειες του Βόλου. Μέσα στον Απρίλιο διανεμήθηκαν 513 σκευάσματα φαρμακευτικά και μέσα στον Μάρτιο 509. Παρατηρείται μάλιστα αύξηση των αναγκών πολιτών που δεν μπορούν να εξασφαλίσουν τα απαραίτητα για την υγεία τους φάρμακα. Σημειώνεται ότι τον Ιανουάριο του 2020 εξυπηρετούνται 110 άτομα.

«Το θετικό είναι ότι υπάρχει και αύξηση των δωρεών σε φάρμακα κυρίως από πολίτες αλλά και φαρμακεία. Ο κόσμος στηρίζει τη δομή μέσω της οποίας συνδημότες μας εξασφαλίζουν τη φαρμακευτική αγωγή που δεν θα μπορούσαν να λάβουν διαφορετικά», αναφέρει ο κ. Τζούνης. Σημειώνεται ότι μέσα στο Μάρτιο έγινε δωρεά σε 257 φαρμακευτικά σκευάσματα και τον Απρίλιο σε 314 φαρμακευτικά σκευάσματα.

Το Κοινωνικό Φαρμακείο λειτουργεί καθημερινές από τις 9 το πρωί έως τις 5 το απόγευμα και τους δικαιούχους εξυπηρετούν φαρμακοποιός και κοινωνικός λειτουργός.

ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου