ΤΟΠΙΚΑ

Ακάθεκτος για το Λευκό Οίκο ο Μπάρακ Ομπάμα

ακάθεκτος-για-το-λευκό-οίκο-ο-μπάρακ-ο-851206

Ο υποψήφιος των Δημοκρατικών στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές διατηρεί σημαντικό προβάδισμα σε τρεις πολιτείες-κλειδιά (Οχάιο, Πενσιλβάνια, Φλόριντα) προηγούμενος του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών Τζον Μακέιν κατά 2-12 ποσοστιαίες μονάδες, σύμφωνα με τα αποτελέσματα δημοσκόπησης του πανεπιστημίου Κουΐνιπιακ που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σταθερό προβάδισμα 5 ποσοστιαίων μονάδων διατηρεί ο Μπαράκ Ομπάμα έναντι του Μακέιν, σύμφωνα με τα στοιχεία της καθημερινής δημοσκόπησης των Reuters/C-SPAN/Zogby.

Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση του πανεπιστημίου Κουΐνιπιακ ο Μπάρακ Ομπάμα εξασφαλίζει το 47% της πρόθεσης ψήφου στη Φλόριντα , έναντι 45% για τον Μακέιν, το 51% της πρόθεσης ψήφου στο Οχάιο, έναντι 42% και το 53% στην Πενσιλβάνια, έναντι 41%. Σε σχέση με τα αποτελέσματα της προηγούμενης δημοσκόπησης του Κουΐνιπιακ, στις 23 Οκτωβρίου, ο Τζον Μακέιν έχει περιορίσει τη διαφορά του από τον Ομπάμα και στις τρεις αυτές πολιτείες.

Από το 1960 κανείς υποψήφιος δεν έφθασε στον Λευκό Οίκο χωρίς να κερδίσει τουλάχιστον δύο από τις τρεις αυτές πολιτείες. Ο τελευταίος υποψήφιος που νίκησε και στις τρεις ήταν ο Ρόναλντ Ρέιγκαν το 1980. Ο χρόνος τρέχει για τον γερουσιαστή Μακέιν και αυτή η δημοσκόπηση δείχνει ότι οι ψηφοφόροι που δηλώνουν ότι μπορεί ακόμη να αλλάξουν γνώμη και να τον υποστηρίξουν είναι όλο και λιγότεροι, σχολιάζει ο Πίτερ Μπράουν, υποδιευθυντής του ινστιτούτου δημοσκοπήσεων του Πανεπιστημίου Κουΐνιπιακ.
Σύμφωνα με τον ίδιο η ανάκαμψη που καταγράφεται στις επιδόσεις του υποψήφιου των Ρεπουμπλικανών είναι πολύ μικρή και σημειώνεται πολύ αργά για να αλλάξει τα δεδομένα. Η έκβαση της ψηφοφορίας παραμένει αμφίρροπη μόνο στην Φλόριντα.

Ο Πίτερ Μπράουν σημειώνει ότι στη Φλόριντα και το Οχάιο, όπου είναι δυνατή η προκαταρκτική διεξαγωγή της ψηφοφορίας, οι εγγεγραμμένοι δημοκρατικοί ψηφοφόροι μεταβαίνουν στις κάλπες μαζικότερα από τους Ρεπουμπλικανούς ψηφοφόρους.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου