ΤΟΠΙΚΑ

Η συνέλευση του τοπικού ΠΑΣΟΚ

η-συνέλευση-του-τοπικού-πασοκ-851206

Ουσιαστικό προγραμματικό λόγο, σαφείς διαχωριστικές γραμμές από τις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και μέτρα που θα απαντούν στα πραγματικά προβλήματα των πολιτών προκρίνουν τα μέλη και οι φίλοι του ΠΑΣΟΚ ως την “ιδανική συνταγή”, για να ανακάμψει ουσιαστικά το κόμμα της αξιωματικής αντπολίτευσης και να δημιουργήσει τις προοπτικές επανόδου του στην εξουσία.
Από τη χθεσινή κομματική συνέλευση στο Βόλο -που σημειώτεον είναι η πρώτη υπό τα νέα κομματικά όργανα- δύο θέματα είναι αυτά που εκτιμάται ότι θα απασχολήσουν την επικαιρότητα το επόμενο διάστημα.
Το πρώτο αφορά στην τοποθέτηση του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη, ο οποίος, απαντώντας για τα όσα επισημαίνονται περί εσωστρέφειας στο Δήμο Βόλου, προανήγγειλε μεν διορθωτικές κινήσεις και πρωτοβουλίες που θα αναδεικνύουν το πραγματικό έργο της Δημοκρατικής Συνεργασίας, κατέληξε όμως στην ομιλία του με μία φράση που θα συζητηθεί: “Δεν ήμουν ποτέ εραστής της εξουσίας. Ασχολούμαι με την πολιτική και τώρα με την πόλη μου, διότι θέλω να προσφέρω. Σας διαβεβαιώνω ότι η Δημοκρατική Συνεργασία θα κερδίσει στο Δήμο Βόλου και το 2010, ανεξάρτητα εάν θα είμαι εγώ επικεφαλής ή όχι….”.
Το δεύτερο αφορά στην αιχμή που άφησε η βουλευτής και πρώην υφυπουργός Ροδούλα Ζήση για τους τοπικούς αιρετούς που είναι εκλεγμένοι με τη σημαία του ΠΑΣΟΚ, τονίζοντας ότι «η απάντηση που μέχρι σήμερα έχουμε ως ΠΑΣΟΚ στο αίτημα για κοινή στρατηγική ανάπτυξης στη Μαγνησία, είναι τα ευχαριστώ στον κ. Νάκο και τον κ. Σούρλα…», αλλά και το “κάρφωμά” της απέναντι σε συναδέλφους της, υπουργούς της κυβέρνησης Σημίτη, για το θέμα της Βιστωνίδας λίμνης.
“Επί ενάμιση χρόνο πηγαινοερχόταν στο ΥΠΕΧΩΔΕ, ενόσω ήμουν υφυπουργός, και όμως δεν υπογράψαμε, παρά τις πιέσεις που ασκούσαν οι της μονής Βατοπεδίου στο Υπουργείο τους περιβαλλοντικούς όρους.Όμως για άλλα θέματα είχαν ήδη υπογραφές…” υπογράμμισε η βουλευτής.
Από το δηκτικό της λόγο εξάλλου δεν γλύτωσε ούτε ο Συντονιστής της Νομαρχιακής Γιώργος Φώτης, στον οποίο απευθυνόμενη η κ. Ζήση τόνισε: “Χαίρομαι, Γραμματέα, που γίνεται διάλογος για το άνοιγμα του ΠΑΣΟΚ στην κοινωνία. Θυμάμαι μόνο ότι όταν το ζήτησα εγώ δημοσίως, ζητήθηκε η διαγραφή μου…”, για να απαντήσει ο κ. Φώτης: “Δεν ξέρω τίποτα για όλα αυτά…”

“Η Ν.Δ. σέρνεται πίσω μας…”
Στη χθεσινή ολομέλεια της δημοτικής οργάνωσης Βόλου, παρουσία του μέλους του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ δημάρχου Καλιθέας κ. Κώστα Ασκούνη, η κομματική βάση τοποθετήθηκε για τις πολιτικές εξελίξεις, την πολιτική και οργανωτική ανασυγκρότηση του ΠΑΣΟΚ.
Ο κ. Ασκούνης εκτίμησε ότι υπάρχει αλλαγή πολιτικού σκηνικού και ότι το ΠΑΣΟΚ, με την πρωτοβουλία των κινήσεων που έχει το τελευταίο διάστημα, επανακτά την εμπιστοσύνη των πολιτών και έχει υποχρεώσει τη Ν.Δ. να “σέρνεται”, παραδεχόμενη λάθη και παραλείψεις της.

Αγωνία από τη βάση…
Στις τοποθετήσεις τους τα περισσότερα μέλη υιοθέτησαν την άποψη ότι πράγματι το πολιτικό κλίμα αλλάζει, τόνισαν ωστόσο ότι εάν το ΠΑΣΟΚ δεν βγεί επιθετικά να παρουσιάσει τις προτάσεις του, η ανάκαμψη δεν θα είναι αρκετή για να κερδίσει ξανά την εξουσία.
Αρκετοί επανέφεραν λάθη, αδυναμίες αλλά και προκλητικές συμπεριφορές επί κυβερνήσεων Σημίτη, για να εκφράσουν την εκτίμηση ότι δεν θα πρέπει να επαναληφθούν, εάν πράγματι το ΠΑΣΟΚ θέλει να επικαλείται ότι υπηρετεί τους πολίτες, και ζήτησαν και σε τοπικό επίπεδο να υπάρξουν πολιτικές πρωτοβουλίες, που να αναδεικνύουν τις θέσεις του κόμματος.
Ο δήμαρχος Βόλου Αλέκος Βούλγαρης, παίρνοντας το λόγο, τόνισε ότι συμμερίζεται τις ανησυχίες των μελών και των φίλων του ΠΑΣΟΚ όσον αφορά στο Δήμο Βόλου και διαβεβαίωσε ότι θα γίνουν διορθωτικές κινήσεις, έσπευσε ωστόσο να υπογραμμίσει ότι πολλά θέματα διογκώνονται επίτηδες, επειδή η δημοτική αρχή αποφάσισε να συγκρουστεί με συμφέροντα και συντεχνιακές λογικές και ζήτησε να επανέλθει η συζήτηση στην πολιτική και όχι στην παραπολιτική, αναφέροντας ότι “ως ΠΑΣΟΚ έχουμε χρέος να πούμε όχι στις στρατηγικές που απαξιώνουν τον άνθρωπο και την αυτοκρατορία του χρήματος, προκρίνοντας ως ουσιώδες την αναδιανομή του εισοδήματος”.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου