ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας σε μονογονεϊκή οικογένεια

χέρι-βοήθειας-σε-μονογονεϊκή-οικογέν-594855

Εκκληση του «Εσταυρωμένου» για στήριξη νεαρής μητέρας με τρία ανήλικα παιδιά

Το αθέατο πρόσωπο της φτώχειας αντικρίζει καθημερινά ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων «Ο Εσταυρωμένος», τείνοντας, στο μεταξύ, χέρι βοήθειας σε νεαρή μητέρα με τρία ανήλικα παιδιά, η οποία αντιμετωπίζει πρόβλημα επιβίωσης.

Με γρήγορα αντανακλαστικά, το Κέντρο Διαχείρισης Ανθρωπιστικής Βοήθειας της Μητρόπολης Δημητριάδος, που λειτουργεί ως παράρτημα του «Εσταυρωμένου», εξασφάλισε την απαραίτητη οικοσκευή για την μονογονεϊκή οικογένεια, που στερείται ακόμη και τα αναγκαία. Συγκεκριμένα, προσφέρθηκαν έπιπλα, κλινοσκεπάσματα, είδη κουζίνας, ενδύματα, υποδήματα και άλλα αναγκαία, προκειμένου η μονογονεϊκή οικογένεια να κατοικήσει σ’ ένα μικρό διαμέρισμα με ενοίκιο.

Εκκληση απευθύνει, στο μεταξύ, το Δ.Σ. του Εσταυρωμένου, στην τοπική κοινωνία, για στήριξη της νεαρής μητέρας και των τριών ανήλικων παιδιών της, προσφέροντας, εάν υπάρχει η δυνατότητα, ένα καινούργιο πλυντήριο ή ελαφρώς μεταχειρισμένο και ένα φουρνάκι με δύο μάτια κουζίνας, προκειμένου να στηριχθεί το νέο ξεκίνημα της οικογένειας.

Ο ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΣ επικοινώνησε με τον Λάμπρο Γιωτόπουλο, αντιπρόεδρο του ΔΣ του «Εσταυρωμένου», ο οποίος ανέφερε ότι εξασφαλίστηκαν τα βασικά για την μονογονεϊκή οικογένεια, που χρειάζεται στήριξη, προκειμένου να ανταπεξέλθει στις ανάγκες της καθημερινότητας.

Δεκάδες οι περιπτώσεις που έρχονται καθημερινά σε γνώση του «Εσταυρωμένου», με τον αντιπρόεδρο να υπογραμμίζει ότι είναι διαρκής η προσπάθεια να δοθεί χέρι βοήθειας όπου υπάρχει ανάγκη και να υποστηριχθούν άπορες οικογένειες, αλλά και μοναχικά άτομα, που βρίσκονται σε ένδυα. «Κάθε μήνα στηρίζουμε δεκάδες ανθρώπους, περιπτώσεις που βρίσκονται δίπλα μας, ανθρώπους της διπλανής πόρτας, που δεν κάνουν γνωστό το πρόβλημά τους στον κοινωνικό περίγυρο», υπογράμμισε ο κ. Γιωτόπουλος.

Δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη, κρατούμενους, άπορους, ηλικιωμένους και οικογένειες βρίσκεται διαρκώς ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων ο «Εσταυρωμένος», με τους εθελοντές να βοηθούν με διακριτικότητα, όπου υπάρχει ανάγκη. Δεκάδες οι περιπτώσεις αναξιοπαθούντων που ζητούν στήριξη, με το Διοικητικό Συμβούλιο να καταβάλει διαρκείς προσπάθειες, για να ικανοποιήσει άμεσα και πρακτικά τις ανάγκες τους.

Η οικογένεια του «Εσταυρωμένου» είναι ευαίσθητη κυρίως στις περιπτώσεις ασθενών, ηλικιωμένων και μικρών παιδιών, χωρίς πατέρα ή μητέρα, αποδεικνύοντας στην πράξη ότι η κοινωνική αλληλεγγύη παραμένει σταθερή αξία, πάντα στις επάλξεις και κοντά στον άνθρωπο.

Επαναλειτουργία κέντρου υποδοχής

Μεθαύριο Δευτέρα 17 Μαΐου θα επαναλειτουργήσει το Κέντρο Υποδοχής Κρατουμένων του «Εσταυρωμένου», που βρίσκεται Κ. Καρτάλη 152, στον Βόλο, σύμφωνα με όλα τα προβλεπόμενα μέτρα.

«Ο Σύλλογος, αναγκάστηκε να κλείσει τις δομές του, αλλά ποτέ δεν έπαυσε να δραστηριοποιείται σ’ όλους τους τομείς που διακονεί», υπογραμμίζεται σε σχετική ανάρτηση, στην διαδικτυακή σελίδα του Συλλόγου.

Τα μέλη του Δ.Σ, με τη βοήθεια μικρής ομάδος εθελοντών, δεν άφησαν καμία άπορη οικογένεια, υποστηρίζοντας 43 περιπτώσεις με χρήματα, τρόφιμα, ενδύματα, υποδήματα και άλλα αναγκαία.

Επίσης, η παράδοση των βοηθημάτων, στις οικογένειες που είναι εγγεγραμμένες στον κατάλογο του «Εσταυρωμένου», θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 21 Μαΐου, 10:00 π.μ.-12:00 μ.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου