ΤΟΠΙΚΑ

Χέρι βοήθειας σε άπορες οικογένειες από τον «Εσταυρωμένο»

χέρι-βοήθειας-σε-άπορες-οικογένειες-α-605053

Στις 7.000 ευρώ υπολογίζεται η ενίσχυση από τον «Εσταυρωμένο» στη διάρκεια του Πάσχα

Δυναμική και πολυεπίπεδη η φιλανθρωπική και ευρύτερα κοινωνική παρουσία του Εσταυρωμένου, που έτεινε χέρι βοήθειας σε δεκάδες οικογένειες, προσφέροντος περίπου 7.000 ευρώ για την κάλυψη καθημερινών αναγκών.

Κάνοντας τον απολογισμό δράσης, με αφορμή την περίοδο του Πάσχα, ο Σύλλογος Συμπαραστάσεως Κρατουμένων Βόλου, πραγματοποίησε ανθρωπιστικές αποστολές σε φυλακές τόσο στην Μαγνησία, όσο και ευρύτερα, συνέδραμε Σπίτια Γαλήνης και άπορες οικογένειες, παρείχε υποτροφίες και χρηματικά βοηθήματα, ενισχύοντας δεκάδες άπορες οικογένειες.

Ειδικότερα, πραγματοποίησε ανθρωπιστικές αποστολές στις Φυλακές Τρικάλων, Λάρισας, Ελαιώνα Θηβών, Διαβατών Θεσσαλονίκης, Κασσαβέτειας, Ανηλίκων Βόλου, ενώ συνέδραμε στην Πανελλήνια Ενωση «Φίλοι των πολυτέκνων» στην Αθήνα.

Παράλληλα πραγματοποίησε ανθρωπιστικές αποστολές στα Κρατητήρια του Κεντρικού Λιμεναρχείου Βόλου, στα Κρατητήρια της Ελληνικής Αστυνομίας, στον Ξενώνα «ΦΙΛΥΡΑ», Ψυχιατρικής κλινικής Νοσοκομείου Βόλου, στην Κοινωνική Υπηρεσία Αλιβερίου, στην Δομή Φιλοξενίας Προσφύγων ΜΟΖΑ, στο Ιδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Βόλου, στο ΚΕΘΕΑ στη Λάρισα, στο Γηροκομείο Καναλίων, στην Μητρόπολη Σερρών και Νηγρίτης, προσφέροντας δωρεάν το βιβλίο «Ιερεύς» για όλους τους κληρικούς της Μητροπόλεως.

Ενίσχυσε 18 ενοριακά φιλόπτωχα ταμεία και Σπίτια Γαλήνης Χριστού με ικανή ποσότητα τροφίμων, προσέφερε σε οκτώ Μονές της Μητρόπολης Δημητριάδος ικανή ποσότητα τροφίμων και ενίσχυσε δεκάδες άπορες οικογένειες και μοναχικά άτομα.

Ακόμη παρείχε 18 υποτροφίες σε ισάριθμους μαθητές, συνολικού ύψους 950 ευρώ , έδωσε 43 βοηθήματα 2.960 ευρώ, πραγματοποίησε αγορές υπέρ τρίτων ύψους 2.336,48 ευρώ, διένειμε διατακτικές για αγορά τροφίμων και κρέατος αξίας 700 ευρώ, με το συνολικό ποσό των παραπάνω δράσεων να ανέρχεται σε 6.946,48 ευρώ.

Όπως ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο πρόεδρος του Συλλόγου, π. Θεόδωρος Μπατάκας, οι προσφορές σε τρόφιμα, χρήματα και είδη πρώτης ανάγκης, αξιοποιούνται άμεσα, για την ανακούφιση όσων αντιμετωπίζουν προβλήματα επιβίωσης. Παράλληλα, ο π. Θεόδωρος επεσήμανε ότι έχουν τοποθετηθεί κουμπαράδες του «Εσταυρωμένου» σε καταστήματα της περιοχής, για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου του συλλόγου, καθώς οι ανάγκες των απόρων δεν περιορίζονται στο Πάσχα ή στις εορτές, αλλά είναι πάγιες και διαρκείς.

Κλείνοντας, υπογράμμισε ότι «είναι πολύτιμη η στήριξη του κόσμου, για να φέρει εις πέρας ο Σύλλογος όλη αυτή την δραστηριότητα».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου