ΤΟΠΙΚΑ

Εκδηλώσεις

εκδηλώσεις-851206

Εκθέσεις

* Αφιερωμένη στον κορυφαίο αρχιτέκτονα και πολεοδόμο Αριστοτέλη Ζάχο είναι η έκθεση που θα «φιλοξενηθεί» έως τις 11 Ιανουαρίου στο Μουσείο Πλινθοκεραμοποιίας «Ν. & Σ. Τσαλαπάτα», με πρωτοβουλία του Πολιτιστικού Ιδρύματος του Ομίλου Πειραιώς. Οι «Αρχιτεκτονικές αντιστίξεις από τον Ζάχο στο σήμερα» περιλαμβάνουν περισσότερες από 100 φωτογραφίες που ανήκουν στο Αρχείο Νεοελληνικής Αρχιτεκτονικής του Μουσείου Μπενάκη.

* «Τα δώρα της φύσης» που απλόχερα μας χαρίζονται στο Πήλιο, καλούνται να μοιραστούν όλοι οι φίλοι της περιοχής, στην εορταστική εκδήλωση που διοργανώνεται στον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, του Δήμου Μηλεών στις 27 Δεκεμβρίου και ώρα 12 στην πλατεία του χωριού. Παράλληλα θα λειτουργεί έκθεση γεωργικών εργαλείων και αγροτικών προϊόντων από 21 Δεκεμβρίου έως 7 Ιανουαρίου του 2009. Το ωράριο λειτουργίας της έκθεσης είναι από 10.30 το πρωί έως 9 μ.μ. και θα “φιλοξενηθεί” στην Αίθουσα του Πολιτιστικού Συλλόγου ο Κένταυρος.

* Η έκθεση ζωγραφικής του Δημήτρη Μοράρου με θέμα: ανάμεσα η θάλασσα λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (ισόγειο – ημιώροφος). Διάρκεια έκθεσης: έως 20 Ιανουαρίου 2009. Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00 και Σάββατο:10:00 – 13:00

* Παρατείνεται έως τις 10 Ιανουαρίου 2009 η έκθεση ζωγραφικής της Μάγκυ Χούρυ με θέμα: “στιγμή και κίνηση – moment and movement”, λειτουργεί στο Κέντρο Τέχνης «Τζιόρτζιο Ντε Κίρικο», (2ος όροφος). Οι ώρες λειτουργίας καθημερινά: 10:00 – 13:30 & 18:00 – 21:00
και το Σάββατο:10:00 – 13:00

* Ο Πολυχώρος «Ελλήνων Αρχιπέλαγος», στη Σκιάθο, παρουσιάζει την Έκθεση Ζωγραφικής των Παρασκευής και Κωνσταντίνου Κουτούμπα. Η έκθεση θα διαρκέσει έως την Κυριακή 18 Ιανουαρίου.

Εκδηλώσεις

* Ανοιξε ο κύκλος εκδηλώσεων του Φετινού Διεθνούς Φεστιβάλ Βόλου. Εισιτήρια προπωλούνται από το ταμείο του Δημοτικού Θεάτρου, καθημερινά 11-1 το πρωί και 6-9 το απόγευμα. Οι τιμές εισιτηρίων είναι 15 ευρώ, 10 ευρώ το φοιτητικό-μαθητικό εισιτήριο και 5 ευρώ το εισιτήριο για παιδιά 6-12 ετών, σε όλες τις παραστάσεις του Φεστιβάλ.

* Ο Σύλλογος Πολιτικών Μηχανικών Ν. Μαγνησίας θα κόψει την πρωτοχρονιάτικη πίτα του την Παρασκευή 30 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. στο ξενοδοχείο «Valis» στην Αγριά.
.
* Χριστουγεννιάτικη εκδήλωση θα πραγματοποιήσει ο Αγροτικός και Εκπολιτιστικός Σύλλογος Φυτόκου το Σάββατο 10 Ιανουαρίου στις 9 μ.μ. οπότε και θα πραγματοποιηθεί η Πρωτοχρονιάτικη εκδήλωση και η κοπή πίτας του Αγροτικού και Εκπολιτιστικού Συλλόγου Φυτόκου στο κέντρο “Μύθος”. Την εκδήλωση θα πλαισιώσει η ορχήστρα του Απόστολου Τζιαχρή.

* Με την ταινία “Μυστικά και ψέματα στο σπίτι της Αλίκης” σε σκηνοθεσία Τσίκο Τεϊξέιρα συνεχίζονται την μεθεπόμενη Παρασκευή 2 Ιανουαρίου οι κινηματογραφικές προβολές του Πολιτιστικού Οργανισμού του Δήμου Ν. Ιωνίας. Οι προβολές πραγματοποιούνται στην αίθουσα εκδηλώσεων του Μεταξουργείου (Καραμπατζάκη και Αναπαύσεως) στην Ν. Ιωνία κάθε Παρασκευή στις 9:30 το βράδυ. H ταινία «Μυστικά και ψέματα στο σπίτι της Αλίκης» (Α casa de Alice) βραζιλιάνικης παραγωγής 2007, παρουσιάζεται σε σκηνοθεσία: Τσίκο Τεϊξέιρα. Σενάριο: Τσίκο Τεϊξέιρα, Χούλιο Πεσόα, Καμπίνα Ανζουατέγκουϊ, Μαρσέλο Γκόμες. Ηθοποιοί: Κάρλα Ρίμπας, Βινίθιους Ζιν, Ρικάρντο Βιλάκα, Φελίπε Μασούια.

* Την πρωτοχρονιάτικη συνεστίαση των μελών και φίλων της κατά την οποία θα κοπεί και η Βασιλόπιτα θα πραγματοποιήσει ο Εκδρομικός Ομιλος Βόλου «Νέα Ζωή» στις 24 Ιανουαρίου στο κέντρο «Θεόφιλος» (όπισθεν Δημαρχείου Βόλου). Δηλώσεις συμμετοχής σε όλα τα μέλη του ΔΣ καθώς και στα γραφεία του Συλλόγου, Χατζηαργύρη 1 και στο τηλέφωνο 2421035915.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου