ΤΟΠΙΚΑ

Αστρονομικό ενδιαφέρον από το θρανίο

αστρονομικό-ενδιαφέρον-από-το-θρανίο-590043

Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον ανταποκρίνονται περισσότεροι από 500 φίλοι του Ουρανού κάθε ηλικίας στις δραστηριότητες που αναπτύσσει η Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου.

Εξήντα παιδιά έχουν εγγραφεί μέχρι στιγμής στη Σχολή Αστρονομίας για μαθητές, ενώ εξίσου ένθερμο είναι, ταυτόχρονα, το ενδιαφέρον που εκδηλώνεται και για τα μαθήματα Αστρονομίας εξ αποστάσεως, όπου συμμετέχουν φίλοι του Διαστήματος από όλη την Ελλάδα.

Στο μεταξύ, υπολογίζονται σε 500 τα μέλη της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου σε όλη την Ελλάδα, αλλά και το εξωτερικό, Ευρώπη και Αμερική, που παρακολουθούν, παράλληλα, τις δραστηριότητες που αναπτύσσονται, μέσω του περιοδικού «Ουρανός», το οποίο αποτελεί την κορωνίδα της προσπάθειας.

Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος της Εταιρείας Αστρονομίας και Διαστήματος του Βόλου, Κώστας Μαυρομμάτης, υπογραμμίζει ότι είναι ενθουσιώδης η συμμετοχή του κόσμου στις δράσεις της εταιρείας, γεγονός που υποδηλώνει το σταθερό ενδιαφέρον με το οποίο παρατηρούν αρκετοί τα μυστικά του ουρανού και τα μυστήρια του σύμπαντος.

Μαθητές και των δύο βαθμίδων εκπαίδευσης κάθονται στο θρανίο, προκειμένου να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους, παρακολουθώντας τον κύκλο μαθημάτων της Σχολής Αστρονομίας που ξεκίνησαν το προηγούμενο Σάββατο, στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, και θα συνεχιστούν καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς.

Τα μαθήματα πραγματοποιούνται κάθε Σάββατο στον ίδιο χώρο, από τις 5 έως τις 7μ.μ. και διδάσκουν καθηγητές με πλούσια εκπαιδευτική και αστρονομική εμπειρία, συνεπικουρούμενοι και από άλλα στελέχη της εταιρείας. Τα μαθήματα πλαισιώνονται και με εργαστήρια, διερευνητικές εργασίες (projects), αστροβραδιές, βιντεοπροβολές, animation, κατασκευές, γενικές ομιλίες κ.λπ.

Τα μαθήματα της Σχολής Αστρονομίας ολοκληρώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου, ενώ στο μεταξύ, συνεχίζονται οι εγγραφές, για όσους επιθυμούν να διευρύνουν τις γνώσεις τους.

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου