ΤΟΠΙΚΑ

Σχολή Αστρονομίας για μαθητές στο Βόλο

σχολή-αστρονομίας-για-μαθητές-στο-βόλ-608948

Η Σχολή Αστρονομίας, που ιδρύθηκε το 2011, ξεκινά πάλι φέτος τη λειτουργία της, αμέσως μετά τις γιορτές των Χριστουγέννων, το Σάββατο 14 Ιανουαρίου, 5 – 7 μ.μ. στο Οικονομικό Τμήμα του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (Γεωργίου Καρτάλη 72 – Ροζού, πρώην Γαλλικό Ινστιτούτο). Οι εγγραφές γίνονται μισή ώρα πριν από τα μαθήματα, στις 4.30 μ.μ.

Τα μαθήματα κατανέμονται σε τρεις κύκλους. Στην Πρώτη τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες της Ε΄ και ΣΤ΄ τάξης του Δημοτικού Σχολείου και όλων των τάξεων του Γυμνασίου και Λυκείου. Στη Δευτέρα τάξη μαθητές και μαθήτριες που παρακολούθησαν τα μαθήματα της πρώτης τάξης κατά την περασμένη χρονιά και έλαβαν τον ανάλογο τίτλο προαγωγής. Κατ’ εξαίρεση στη Δευτέρα τάξη μπορούν να εγγραφούν και μαθητές Γυμνασίου και Λυκείου, οι οποίοι αποδεδειγμένα κατέχουν την ύλη της πρώτης τάξης. Στην Τρίτη τάξη μπορούν να εγγραφούν μαθητές και μαθήτριες που τελείωσαν επιτυχώς τις δύο προηγούμενες τάξεις.

Στην Πρώτη τάξη σπουδών διδάσκεται το ηλιακό σύστημα, στη Δευτέρα τάξη οι αστέρες, οι γαλαξίες, το σύμπαν, η ουράνια σφαίρα και τα τηλεσκόπια και στην Τρίτη τάξη η διαστημική και οι νέες αστρονομικές θεωρίες και ανακαλύψεις.

Η Σχολή Αστρονομίας διοργανώνεται από την Εταιρεία Αστρονομίας και Διαστήματος της πόλης μας, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, στις αίθουσες του οποίου γίνονται τα μαθήματα. Στους μαθητές όλων κύκλων σπουδών διανέμεται δωρεάν από ένα βοηθητικό βιβλίο της Εταιρείας σε κάθε τάξη, με γενικό τίτλο «Στοιχεία Αστρονομίας, Αστροφυσικής και Διαστημικής», γραμμένο ειδικά για τους μαθητές της Σχολής. Δίδονται δε και άλλα εποπτικά βοηθήματα.

Τα μαθήματα ολοκληρώνονται το Σάββατο του Λαζάρου, 8 Απριλίου και μπορούν να τα παρακολουθήσουν και μεγαλύτεροι στην ηλικία ως ακροατές, χωρίς, να συμμετέχουν στη διαδικασία της διδασκαλίας. Όταν τελειώσουν όλα τα μαθήματα, την τελευταία ημέρα, επιδίδονται στους μαθητές οι τίτλοι των σπουδών τους, ενώ στους μαθητές της Τρίτης τάξης επιδίδεται ο τελικός απολυτήριος τίτλος των τριετών σπουδών τους.

Περισσότερες πληροφορίες παρέχονται στα τηλέφωνα της Εταιρείας 24210-51061 και 24.210-46253, στο e-mail [email protected] και στην ιστοσελίδα www.astronomos.gr

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου