ΤΟΠΙΚΑ

«Χτύπησαν» με Σωρρό –χαρτα και στο ΙΚΑ Βόλου

χτύπησαν-με-σωρρό-χαρτα-και-στο-ικ-589967

Την ώρα που ο Αρτέμης Σώρρας και ο πολιτικός φορέας «Ελλήνων Συνέλευσις» προκαλούν σάλο, υπάρχουν ακόμη πολίτες στο Βόλο που στέλνουν εξώδικα στο ΙΚΑ, αυτή τη φορά ώστε τα χρέη τους να πληρωθούν από τα 600 δισ. ευρώ, που ο Σώρρας υποστηρίζει ότι διαθέτει.

Είναι χαρακτηριστικό, πως παρά το θόρυβο που δημιουργήθηκε τις τελευταίες εβδομάδες και την δημόσια παρέμβαση του Υπουργείου Οικονομικών, στις υπηρεσίες του ΙΚΑ, στην οδό Ξενοφώντος στο Βόλο, μετρούν ήδη περίπου 100 εξώδικα.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ, οι υπάλληλοι επιχείρησαν, σε αρκετές περιπτώσεις που υπήρξε υποβολή του εξώδικου αυτοπροσώπως από τον οφειλέτη, να τον ενημερώσουν ότι η διαδικασία που ακολουθεί είναι άκυρη, χωρίς ωστόσο να μεταπείσουν τον «οπαδό» της Ελλήνων Συνέλευσις.

Για το θέμα ενημερώθηκε και η διοίκηση στην Αθήνα και, σύμφωνα με πληροφορίες, αναμένεται να στείλει επίσημο έγγραφο προς όλες τις υπηρεσίες του ΙΚΑ και τα υποκαταστήματα.

Αυτό που προκαλεί έκπληξη, είναι το γεγονός πως η πλειονότητα εκείνων που έχουν στείλει εξώδικο στην εφορεία είναι πολίτες που οφείλουν από 5 -10 χιλιάδες ευρώ, ενώ υπάρχουν και κάποιες περιπτώσεις που τα ποσά που οφείλουν είναι πολύ υψηλότερα και που σε περίπτωση που «επιμείνουν να πιστεύουν ότι θα ξεχρεωθούν από τα ομόλογα Σώρρα, μπορεί να κινδυνεύσουν με κατασχέσεις, εάν δεν προχωρήσουν σε ρυθμίσεις για τις οφειλές τους.

«Προσπαθήσαμε να πείσουμε ορισμένους που προσήλθαν αυτοπροσώπως, ότι είναι ολότελα αβάσιμες και παραπλανητικές οι οδηγίες που τους παρέχονται για πληρωμή των οφειλών τους από τα ομόλογα Σώρρα, και ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί για να μην μπούνε σε άλλες περιπέτειες. Αλλά μάταιος κόπος» επισήμανε χαρακτηριστικά στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ υπηρεσιακό στέλεχος του ΙΚΑ Βόλου.

Δεν υπάρχουν λογαριασμοί

Στο μεταξύ κατέρρευσε ο σχετικός μύθος που διέδιδε η ομάδα Σώρρα (είχε πάρει ακόμα και τη μορφή εγγράφου – ανακοίνωσης, που έγινε «σημαία» των οπαδών της «Ελλήνων Συνέλευσις») και αφορούσε σε δέκα τραπεζικούς λογαριασμούς διαφορετικών πιστωτικών ιδρυμάτων, στους οποίους υποτίθεται ότι ήταν κατατεθειμένη «η περιουσία του έθνους των αυτόχθονων Ελλήνων ιθαγενών, ύψους 115.500.000.000.000 δολαρίων».

Σύμφωνα με τον Σώρρα «οι λογαριασμοί αυτοί ήταν ένας θησαυρός που μας τον κρύβουν, ο οποίος μπορεί να εξοφλήσει το δημόσιο χρέος». Οι δικαστικές αρχές κινητοποιήθηκαν, οπότε και διατάχθηκε προκαταρκτική εξέταση, και ύστερα από εισαγγελική παραγγελία ξεκίνησε έρευνα από την Οικονομική Αστυνομία προκειμένου να εξακριβωθεί το κατά πόσο οι αριθμοί λογαριασμών είναι ενεργοί, εάν ενδεχομένως είχαν ανοιχτεί στο παρελθόν και εάν περιέχουν χρηματικά ποσά.

Από τη σχετική έρευνα διαπιστώθηκε ότι οι αναγραφόμενοι τραπεζικοί λογαριασμοί είχαν περισσότερα ή λιγότερα ψηφία από τους πραγματικούς λογαριασμούς. Η Διεύθυνση Νομικών Υπηρεσιών της Τραπέζης της Ελλάδος ενημέρωσε με επίσημο έγγραφο στις 15 Δεκεμβρίου 2016 το αρχηγείο της ΕΛ.ΑΣ. και την Οικονομική Αστυνομία ότι «μετά από ερώτημα του αναπληρωτή διευθυντή της Διεύθυνσης Επιθεώρησης Εποπτευόμενων Εταιριών προς τα πιστωτικά ιδρύματα, για τυχόν λογαριασμούς με χρήματα που θα μπορούσαν να διατεθούν από τον Αρτέμιο Σώρρα για την εξόφληση του δημόσιου χρέους, σας γνωστοποιούμε ότι οι απαντήσεις των τραπεζών ήταν όλες αρνητικές».

Η κάθε μία από τις αναφερόμενες τράπεζες απάντησε μάλιστα ξεχωριστά στο ερώτημα για τη γνησιότητα των λογαριασμών. Η απάντηση της Εθνικής Τράπεζας όμως είναι χαρακτηριστική, καθώς όχι μόνο ξεκαθαρίζει ότι ο αναφερόμενος αριθμός δεν αντιστοιχεί σε κάποιον λογαριασμό της ίδιας, ή χαρτοφυλακίου που απέκτησε πρόσφατα, αλλά δεν προσομοιάζει καν σε «υφιστάμενη ή παλαιότερη μορφή λογαριασμού».

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου