ΤΟΠΙΚΑ

Δικάζουν 15χρονη με τον τρομονόμο!

δικάζουν-15χρονη-με-τον-τρομονόμο-851206

Την άμεση κατάργηση του «τρομονόμου» ζήτησε από το Βόλο ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, γονέας ανήλικης συλληφθείσας στα επεισόδια που δημιουργήθηκαν στη Λάρισα κατά τη διάρκεια πορείας μαθητών και φοιτητών για το θάνατο του 15χρονου Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Η 15χρονη συνελήφθη από τους άνδρες της αστυνομίας και κρατήθηκε για δύο ημέρες στα κρατητήρια αστυνομικού τμήματος, ενώ η κατηγορία που της ασκήθηκε ήταν για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, πράγμα που σημαίνει πως αντιμετωπίζει ποινή φυλάκισης από δέκα έως και 23 χρόνια.
Δριμύ κατηγορώ στην πολιτεία, στους δικαστές και στους αστυνομικούς εξαπέλυσε από το Βόλο ο κ. Γιώργος Παπαδόπουλος, πατέρας 15χρονης μαθήτριας η οποία συνελήφθη στην πρώτη πορεία που πραγματοποιήθηκε στη Λάρισα μετά το θάνατο του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου. Ο κ. Παπαδόπουλος προσκλήθηκε από μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, του Δικτύου για Πολιτικά και Κοινωνικά δικαιώματα, του ΚΚΕ μ-λ και άλλων φορέων, προκειμένου να δημοσιοποιήσει το ζήτημα, το οποίο σύμφωνα με τον ίδιο έχει κοινωνικές και πολιτικές προεκτάσεις. Όπως τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου, η κόρη του συνελήφθη κατά τη διάρκεια πορείας στη Λάρισα και οδηγήθηκε στα κρατητήρια, όπου και παρέμεινε για δύο ημέρες, χωρίς να μπορέσει να κάνει χρήση των νόμιμων δικαιωμάτων της. Η ανήλικη αντιμετωπίζει βαρύ κατηγορητήριο, καθώς οι δικαστικές αρχές της άσκησαν κατηγορίες για συγκρότηση τρομοκρατικής οργάνωσης, με την ποινή φυλάκισης να κυμαίνεται από δέκα έως και 23 χρόνια, αφού θα δικαστεί όχι σαν ανήλικη αλλά σαν ενήλικη. «Το μέλλον των παιδιών μας καταστρέφεται και εμείς πρέπει να δημιουργήσουμε κίνημα για την ουσιαστική αναμόρφωση όλου του συστήματος, που συμπεριφέρεται στα παιδιά μας σαν τρομοκράτες», υποστήριξε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος επέρριψε ευθύνες σε δικαστές, εισαγγελείς και αστυνομικούς για τον τρόπο αντιμετώπισης των ανηλίκων. Μάλιστα ο ίδιος κατήγγειλε πως δεν επετράπη από τις αρμόδιες αρχές να καταθέσει κανένας μάρτυρας υπεράσπισης στην υπόθεση της κόρης του, η οποία έχει μεν αφεθεί ελεύθερη αλλά με περιοριστικούς όρους, όπως και οι υπόλοιποι ανήλικοι. «Δεν θέλουμε την νεότητα να την αντιμετωπίζουν ως ποινικό αδίκημα», σημείωσε ο κ. Παπαδόπουλος, ο οποίος κάλεσε όλους τους γονείς και όλους τους πολίτες να κινητοποιηθούν ενάντια στον τρομονόμο, που δικάζει τους ανήλικους ως ενήλικους, σημαδεύοντάς τους έτσι τη ζωή και υποθηκεύοντάς τους το μέλλον.
Από την πλευρά τους, οι κ.κ. Γρηγόρης Ανδρεάτος και Κώστας Πουλάκης, μέλη των φορέων που κάλεσαν τον κ. Παπαδόπουλο στο Βόλο για να εκθέσει το πρόβλημά του, ζήτησαν να αποσυρθούν όλες οι κατηγορίες των συλληφθέντων στις κινητοποιήσεις, να μη δικαστούν οι ανήλικοι βάσει του τρομονόμου και τέλος να καταργηθεί πλήρως ο άδικος αυτός νόμος. Ο κ. Κώστας Ηλίας, μέλος του ΣΥΡΙΖΑ, ανέφερε πως μόνο στη Λάρισα οι συλληφθέντες θα δικαστούν με τον τρομονόμο, γεγονός το οποίο γίνεται για να κατασταλεί το φοιτητικό και μαθητικό κίνημα. Έτσι το Σάββατο, στη 1 το μεσημέρι, στην Πλατεία Ταχυδρομείου στη Λάρισα διοργανώνεται πανελλαδικό συλλαλητήριο συμπαράστασης στους τέσσερις προφυλακισμένους, ενώ όσοι επιθυμούν από το Βόλο να συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο, πρέπει να βρίσκονται στον ΟΣΕ στις 10.30 το πρωί, ώρα αναχώρησης της αμαξοστοιχίας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου