ΤΟΠΙΚΑ

Οι «Δρόμοι Συνεργασίας» καλούν σε παραίτηση τον Χ. Στεφόπουλο δίνοντας διορία

οι-δρόμοι-συνεργασίας-καλούν-σε-παρ-58900

Επικαλούνται οφειλή προς τα δημοτικά ταμεία ομόρρυθμης εταιρείας στην οποία είναι μέλος

Το δρόμο της παραίτησης στον εκλεγμένο με το συνδυασμό του Αχιλλέα Μπέου, δημοτικό σύμβουλο Βόλου, Χρήστο Στεφόπουλο, δείχνουν οι «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης». Οφειλή χρημάτων προς τα δημοτικά ταμεία της ομόρρυθμης εταιρείας στην οποία είναι μέλος ο κ. Στεφόπουλος, εμπίπτει στις διατάξεις του νόμου περί ασυμβίβαστου, με τον επικεφαλής της παράταξης, Μαργαρίτη Πατσιαντά να ζητά την παραίτηση του δημοτικού συμβούλου.

Ρεπορτάζ: ΕΛΕΝΗ ΧΑΝΟΥ

«Πρόκειται για ένα ζήτημα πολιτικό αλλά πρωτίστως ηθικό», σημείωσε ο κ. Πατσιαντάς και πετώντας το… γάντι στον κ. Μπέο, πρόσθεσε: «Θέλω να πιστεύω ότι ο Δήμαρχος αφού διαπιστώσει την οφειλή του κ. Στεφόπουλου, θα πράξει τα δέοντα».

Σύμφωνα με τον κ. Πατσιαντά, ως… περίοδος χάριτος δίνονται δέκα ημέρες. «Εάν έως την ερχόμενη Παρασκευή δεν παραιτηθεί ο κ. Στεφόπουλος, θα αναγκαστώ να προσφύγω στο Διοικητικό Πρωτοδικείο Βόλου προκειμένου να υπάρξει δικαστική απόφασης έκπτωσης του συγκεκριμένου δημοτικού συμβούλου», επεσήμανε.

Σε κάθε περίπτωση, ο κ. Πατσιαντάς θα αιτηθεί εισαγγελικής παραγγελίας προκειμένου να μάθει το ακριβές ποσό που χρωστά στα δημοτικά ταμεία η ομόρρυθμος εταιρεία στην οποία συμμετέχει ο κ. Στεφόπουλος, δεδομένου ότι αντίστοιχο αίτημά του στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου, βρήκε «τοίχο» στις διατάξεις του Νόμου περί Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων. Από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου, επισημαίνεται ότι ο κ. Στεφόπουλος ως φυσικό πρόσωπο δεν έχει οφειλή προς τα δημοτικά ταμεία, ωστόσο εις βάρος της εταιρείας υπάρχουν βεβαιωμένες οφειλές, που όμως δεν γνωστοποιούνται.

Για όλα τα παραπάνω, ο επικεφαλής των «Δρόμων Συνεργασίας», Μαργαρίτης Πατσιαντάς έχει καταθέσει αίτηση από την περασμένη Παρασκευή το πρωί, στην Οικονομική Υπηρεσία του Δήμου Βόλου. Επικαλείται το άρθρο 15 του Νόμου του Καλλικράτη, ότι δεν μπορούν να είναι δημοτικοί σύμβουλοι οφειλέτες του Δήμου εάν μέχρι την ημέρα ανάληψης των καθηκόντων τους δεν έχουν εξοφλήσει τις οφειλές τους και υποστηρίζει ότι ο κ. Στεφόπουλος, ως μέλος ομόρρυθμης εταιρείας, εμφανίζεται ως οφειλέτης του Δήμου. «Η ομόρρυθμος εταιρεία έχει οφειλές προς το Δήμο Βόλου, που προέκυψαν στο διάστημα πριν από την εγκατάσταση της νέας δημοτικής αρχής. Κατά συνέπεια και σύμφωνα με το Νόμο, ο κ. Χρήστος Στεφόπουλος ευθύνεται ο ίδιος προσωπικά ως αυτοφειλέτης έναντι του Δήμου Βόλου. Επομένως τυγχάνουν εφαρμογής για τον ίδιο οι διατάξεις περί ασυμβίβαστου», αναφέρεται στην αίτηση του κ. Πατσιαντά, που αναμένεται να δρομολογήσει νέες εξελίξεις στην ομάδα πλειοψηφίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου