ΤΟΠΙΚΑ

«Βρόχος» για ιδιοκτήτες ακινήτων

βρόχος-για-ιδιοκτήτες-ακινήτων-587944

Στα αζήτητα παραμένουν εκατοντάδες επαγγελματικοί χώροι στο Βόλο, κυρίως στην οδό Λαρίσης, Αθηνών αλλά και στη Βιομηχανική Περιοχή, παρά το γεγονός ότι οι τιμές έχουν «συρρικνωθεί» σε πολλές περιπτώσεις έως και 50%.

Την ίδια στιγμή, οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων, καταγγέλλουν ότι σε πολλές περιπτώσεις δέχονται «εκβιασμούς» από τους ενοικιαστές, καθώς τους δίνουν τελεσίγραφα -εάν δέχονται την Χ τιμή- διαφορετικά θα ξενοικιάσουν τους επαγγελματικούς χώρους.

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Αθηνά Τσιργή

Οπως αναφέρει στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ακινήτων Βόλου κ. Νεοκλεία Κρατήρα, είναι απογοητευτική η εικόνα που συναντά κανείς σε δρόμους εκτός κέντρου, που κάποτε θεωρούνταν καλές περιοχές για συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. «Σήμερα οι ιδιοκτήτες επαγγελματικών χώρων βρίσκονται σε κατάσταση “ασφυξίας” καθώς στην πλειοψηφία στην οδό Λαρίσης, στην οδό Αθηνών όπως και στη Βιομηχανική Περιοχή υπάρχουν εκατοντάδες ξενοίκιαστα. Δυστυχώς έχει νεκρώσει η αγορά παρά το γεγονός ότι οι τιμές εμφανίζονται μειωμένες».

«Εκβιασμοί» από ενοικιαστές

Η ζήτηση στις παραπάνω περιοχές βαίνει διαρκώς μειούμενη τόσο για γραφειακούς χώρους όσο και για καταστήματα, ενώ η κατάσταση επιδεινώνεται από τα λουκέτα που βάζουν όλο και περισσότερες επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα πολλοί επαγγελματικοί χώροι να βρίσκονται στα αζήτητα.

Αντίθετα, όπως περιγράφει η κ. Κρατήρα, οι ιδιοκτήτες που έχουν ακόμη τους επαγγελματικούς τους χώρους νοικιασμένους, δέχονται τεράστια πίεση από τους ενοικιαστές, σε σημείο που φτάνει σε πολλές περιπτώσεις ακόμη και σε έμμεσους «εκβιασμούς», καθώς τους επισημαίνουν ότι εάν δεν μειώσουν περαιτέρω τις τιμές, θα ξενοικιάσουν τους χώρους.

«Δεν προλαβαίνουμε να πληρώνουμε φόρους»

Τέλος, η κ. Κρατήρα αναφέρει ότι δεκάδες ιδιοκτήτες πήραν την απόφαση να πουλήσουν τις περιουσίες, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στα χαράτσια που αναγκάζονται να πληρώσουν, ωστόσο δεν υπάρχει κανένα ενδιαφέρον αγοραστών, ειδικά για τις περιοχές που βρίσκονται εκτός κέντρου. «Πώς μπορούν να πωληθούν ή να ενοικιαστούν οι επαγγελματική χώροι, όταν στην περιοχή δεν υπάρχει καμία ανάπτυξη αλλά μόνο λουκέτα;», καταλήγει η ίδια.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου