ΤΟΠΙΚΑ

Κυλικεία χωρίς άδειες

κυλικεία-χωρίς-άδειες-587989

Χωρίς άδειες λειτουργούν και κατά την τρέχουσα σχολική χρονιά, αρκετά κυλικεία σε σχολικές μονάδες της Μαγνησίας. Η έλλειψη οικοδομικών αδειών από τα σχολεία αλλά και καθυστερήσεις στην έκδοση αδειών από τους Δήμους, φέρνουν τους ιδιοκτήτες κυλικείων αντιμέτωπους με το γράμμα του Νόμου.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Σωματείου Μισθωτών Κυλικείων Δημοσίων Σχολείων, σχολικά κυλικεία της Μαγνησίας δεν διαθέτουν άδειες λειτουργίας, γεγονός που διαπιστώθηκε μετά από ελέγχους που έγιναν.

Ωστόσο η Πρόεδρος του Σωματείου, Δωροθέα Κανναβιτσά, υποστηρίζει ότι δεν είναι οι ιδιοκτήτες των σχολικών κυλικείων αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση αλλά οι ίδιοι οι Δήμοι και οι σχολικές επιτροπές, που μάλιστα εκθέτουν τους μισθωτές των κυλικείων.

Οπως αναφέρει η κ. Κανναβιτσά, υπάρχουν κυλικεία που δημοπρατούνται και όμως δεν έχουν οικοδομική άδεια! Οι υποψήφιοι εκμισθωτές, καταθέτουν τις προσφορές τους και όταν αναλαμβάνουν την εκμετάλλευσή τους διαπιστώνουν ότι δεν μπορούν να εκδώσουν άδεια λειτουργίας, από τη στιγμή που δεν υπάρχει οικοδομική άδεια, γεγονός για το οποίο δεν ενημερώνονται εκ των προτέρων από τις σχολικές επιτροπές.

Η κ. Κανναβιτσά, θέτει όμως και μία ακόμη παράμετρο. Αυτή της καθυστέρησης στην έκδοση αδειών από τους ίδιους τους Δήμους.

«Πολλά κυλικεία καθυστερούν να βγάλουν άδεια και αυτό είναι αποτέλεσμα της κωλυσιεργίας των Δήμων και μόνο! Καθυστερούν να βγουν οι άδειες από τους Δήμους και οι κυλικειάρχες, ενώ έχουν κάνει όλη τη διαδικασία νόμιμα και έγκαιρα, αναμένουν τους Δήμους για το πράσινο φως», επισημαίνει η Πρόεδρος του Σωματείου, υποστηρίζοντας ότι στο μεσοδιάστημα και μέχρι την έκδοση των αδειών οι μισθωτές γίνονται έρμαια στα χέρια ελεγκτικών μηχανισμών. «Σε τυχόν ελέγχους στα κυλικεία, οι μισθωτές είναι αυτοί που με τη διαδικασία του αυτόφωρου, οδηγούνται στην αστυνομία και δέχονται μηνύσεις, ενώ είναι οι μόνοι που δεν ευθύνονται», υποστηρίζει η κ. Κανναβιτσά.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου