ΤΑΞΙΔΙΑ

Μείωση τιμών 16% τον Απρίλιο στα καταλύματα

μείωση-τιμών-16-τον-απρίλιο-στα-καταλύμα-587278

Φθηνότερες τιμές κατά 7% στα ξενοδοχεία του Βόλου σύμφωνα με το trivago

Μειωμένες κατά 16% είναι σε σχέση με πέρυσι οι τιμές στα ξενοδοχεία της Τσαγκαράδας, και σε ποσοστό 7% για τα ξενοδοχεία του Βόλου, αντίστοιχα, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του καταλόγου Ξενοδοχειακών τιμών της www.trivago.gr (trivago Hotel Price Index (tHPI) για το φετινό Απρίλιο.

Συγκεκριμένα, τον Απρίλιο του 2014 οι ξενοδοχειακές τιμές στα καταλύματα του Βόλου ήταν 89 ευρώ και το φετινό Απρίλιο, αντίστοιχα, έχουν μειωθεί σε 83 ευρώ. Η τιμή του Απριλίου είναι παράλληλα μειωμένη και σε σχέση με το Μάρτιο, σε ποσοστό 6% αντίστοιχα.

Στο μεταξύ, γενικότερες μειώσεις στις ξενοδοχειακές τιμές παρατηρούνται στους Θεσσαλικούς προορισμούς, με κυριότερη τη μείωση σε σχέση με τον Απρίλιο του προηγούμενου έτους στην Τσαγκαράδα. Πιο συγκεκριμένα, οι τιμές των ξενοδοχείων στην Τσαγκαράδα μειώθηκαν κατά 16% τοις εκατό σε σχέση με πέρυσι, ενώ παρέμειναν απόλυτα σταθερές σε σχέση με τις τιμές του Μαρτίου 2015.

Ελαττώσεις στις τιμές έχουν και τα ξενοδοχεία του Βόλου, όπου τόσο σε μηνιαία όσο και σε ετήσια βάση μειώθηκαν κατά έξι και επτά τοις εκατό αντίστοιχα.

Στη Μακρινίτσα, παράλληλα, παρατηρείται μηνιαία μεταβολή 2%, με τις τιμές του φετινού Απριλίου θα φθάνουν τα 61 ευρώ, έναντι 60 ευρώ τον Απρίλιο του 2014.

Αύξηση τιμών, ωστόσο, φαίνεται να έχουν τα ξενοδοχεία στην Καλαμπάκα, τα οποία κατά τον περασμένο μήνα ήταν κατά 14 % φθηνότερα και κατά 5% σε σχέση με πέρυσι. Αυξήσεις υπάρχουν και στη Λάρισα, με τα ξενοδοχεία να ανεβάζουν κατά μέσο όρο τις τιμές τους από τα 65 ευρώ στα 70.

Υπενθυμίζεται ότι οι μέσες τιμές προκύπτουν από τη βάση δεδομένων της trivago έπειτα από τη σύγκριση τιμών από περισσότερα από 200 διαφορετικά online booking sites.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr (tHPI) δείχνει το μέσο όρο τιμών διανυκτέρευσης στις πιο δημοφιλείς ευρωπαϊκές πόλεις της trivago. Ο μέσος όρος τιμών για ένα δίκλινο δωμάτιο βασίζεται σε περισσότερες από δύο εκατομμύρια καθημερινές αναζητήσεις τιμών για μια διανυκτέρευση που γίνονται μέσω του συστήματος σύγκρισης ξενοδοχειακών τιμών της trivago από 80 εκατομμύρια επισκέπτες το μήνα. Η trivago αποθηκεύει τις αναζητήσεις κάθε μήνα και παρουσιάζει μια γενική εικόνα ξενοδοχειακών τιμών για τον επόμενο μήνα.

O Κατάλογος Ξενοδοχειακών Τιμών της www.trivago.gr αντανακλά, σημειωτέον, τις ξενοδοχειακές τιμές της online ξενοδοχειακής αγοράς της Ευρώπης: οι τιμές διανυκτέρευσης από περισσότερα από 200 online sites κρατήσεων και αλυσίδες ξενοδοχείων διαμορφώνουν το μέσο όρο ξενοδοχειακών τιμών για πόλεις, περιοχές και χώρες της Ευρώπης.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου