ΤΟΠΙΚΑ

Προσωπικό της Νομαρχίας στην Κάρλα

προσωπικό-της-νομαρχίας-στην-κάρλα-851206

Το προσωπικό που επιθυμεί να διαθέσει η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας στην ΕΥΔΕ Κάρλας, ώστε τα αντλιοστάσια να λειτουργούν σε 24ωρη βάση, δεν μπορεί να αξιοποιηθεί παρά μόνο μετά από τη σύμφωνη γνώμη του πολιτικού προϊσταμένου της, δηλαδή του Γενικού Γραμματέα του ΥΠΕΧΩΔΕ Δ. Κατσιγιάννη.

Ο νομάρχης Απ. Παπατόλιας, μετά την επιστολή προς τον διευθυντή της ΕΥΔΕ Κάρλας Κ. Δανιήλ με την οποία μετέφερε τη βούληση να διατεθεί το απαιτούμενο προσωπικό, επικοινώνησε χθες τηλεφωνικά μαζί του.
Ο κ. Δανιήλ τού εξήγησε ότι δεν είναι σε θέση, εκ της αρμοδιότητάς του, να δεχθεί την προσφορά της Νομαρχίας, αφού δεν μπορεί να αξιοποιηθεί χωρίς την έγκριση της υπηρεσίας του.
Σε ερώτηση του νομάρχη πώς αξιοποιούνται αγρότες που παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε εθελοντική βάση, ο κ. Δανιήλ απάντησε ότι αυτό συμβαίνει στο πλαίσιο μιας άτυπης διαδικασίας.
Ο νομάρχης ενημέρωσε τον διευθυντή της ΕΥΔΕ Κάρλας ότι θα ενημερώσει σχετικά τον Γ.Γ. του ΥΠΕΧΩΔΕ, ώστε να δώσει το «πράσινο φως» για την αξιοποίηση του προσωπικού.
«Παρά τα περί του αντιθέτου θρυλούμενα και τη μυθοπλασία ορισμένων για το πώς μεθοδεύτηκε η αποθήκευση νερού στην Κάρλα και ποιος έστειλε επιστολές στον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, θα έπρεπε να έχουν μεριμνήσει και γι’ αυτό το θέμα. Άρα μένουν στη σφαίρα της φαντασίας», σχολίασε ο κ. Παπατόλιας.
Σήμερα σε λειτουργία έχουν τεθεί 14 αντλίες στον Πηνειό, ενώ άλλες έξι θα ξεκινήσουν σταδιακά –δύο την ημέρα- να λειτουργούν το επόμενο τριήμερο.
Σε ημερήσια βάση εξασφαλίζονται 720.000 κυβικά μέτρα νερού, με λειτουργία των αντλιοστασίων σε 20ωρη βάση. Η μισή από την ποσότητα νερού προορίζεται για την πλήρωση της λίμνης Κάρλας, ενώ η υπόλοιπη για τις λιμνοδεξαμενές του ΤΟΕΒ Πηνειού.
Με αυτό τον ρυθμό εκτιμάται ότι σε τέσσερις μήνες η Κάρλα θα μπορούσε να είχε αποθηκεύσει 30-40 εκατ. κυβικά. Όμως ήδη έχουν χαθεί το δίμηνο Δεκέμβριος-Ιανουάριος.
Εκτιμάται ότι τους προηγούμενους μήνες χάθηκαν στον Παγασητικό περίπου 10 εκατ. κυβικά μέτρα νερού. «Ας αναλογιστούν κάποιοι, πριν οργανώσουν οποιαδήποτε φιέστα, τις σημαντικές ποσότητες νερού που χάθηκαν άδικα», ανέφερε ο νομάρχης.
Με τη διεκδικητική της στάση η Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Μαγνησίας, όπως είπε ο κ. Παπατόλιας, πέτυχε να παραμείνει μόνιμα στο εξής το θυρόφραγμα κλειστό και να μην χάνεται ούτε σταγόνα νερού στη θάλασσα, καθώς και να ξεκινήσουν με την αποθήκευση υδάτων στον ταμιευτήρα τα τεράστια οφέλη για τον εμπλουτισμό του υδροφόρου ορίζοντα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου