ΤΟΠΙΚΑ

Επιβεβαιώνεται ως… γδάρτης ο Μάρτιος

επιβεβαιώνεται-ως-γδάρτης-ο-μάρτιος-851206

Δείχνει τα δόντια του ο Μάρτης από σήμερα μέχρι και την Κυριακή. Με έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για κύμα κακοκαιρίας με ισχυρές καταιγίδες και έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά.
Σε κατάσταση ετοιμότητας θέτει τους δήμους και τις αρμόδιες υπηρεσίες το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας Μαγνησίας και εφιστά την προσοχή των πολιτών για τα έντονα καιρικά φαινόμενα.
Σύμφωνα με τις μετεωρολογικές προβλέψεις, σταδιακή επιδείνωση παρουσιάζει από σήμερα ο καιρός σε ορισμένες περιοχές της χώρας. Η κακοκαιρία προβλέπεται ότι θα επεκταθεί αύριο σε όλη τη χώρα, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές κατά τόπους καταιγίδες και τις έντονες χιονοπτώσεις στα ορεινά, καθώς και σε περιοχές της Ηπείρου, της Μακεδονίας, της Θράκης και της Θεσσαλίας με υψόμετρο πάνω από 600 μέτρα. Παράλληλα θα επικρατήσουν θυελλώδεις νότιοι άνεμοι εντάσεως 8-9 μποφόρ.
Την Κυριακή τα έντονα φαινόμενα σταδιακά θα περιοριστούν στα ανατολικά και νότια και έως αργά τη νύχτα θα εξασθενήσουν.
Το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Νομαρχίας έχει ήδη ενημερώσει τους αρμόδιους φορείς και τις υπηρεσίες να βρίσκονται σε κατάσταση ετοιμότητας πολιτικής προστασίας, ώστε να παρέμβουν άμεσα εάν αυτό απαιτηθεί.
Εφιστά δε την προσοχή των πολιτών και τους προτρέπει να λάβουν σοβαρά υπόψη τους τα έντονα καιρικά φαινόμενα.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου