ΤΟΠΙΚΑ

ΣΕΛΠΕ: Οι φοροφυγάδες ξέφυγαν πάλι

σελπε-οι-φοροφυγάδες-ξέφυγαν-πάλι-851206

Καταιγίδα νέας φορολογικής επιδρομής η οποία θα πλήξει επικίνδυνα την ήδη καταρρέουσα ιδιωτική κατανάλωση προοιωνίζονται τα νέα φορολογικά μέτρα σύμφωνα με την εκτίμηση του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Λιανικής Πώλησης Ελλάδος. ο ΣΕΛΠΕ σε ανακοίνωσή του επισημαίνει, ότι η επιβολή έκτακτης αναδρομικής φορολογίας στα υψηλά εισοδήματα, αποτελεί λύση έκτακτης ανάγκης για την οποία κανείς δεν θα μπορούσε να έχει αντίρρηση κυρίως κατά τη διάρκεια μιας μεγάλης οικονομικής κρίσης η οποία πλήττει κυρίως τους οικονομικά ασθενέστερους.

Η συνεισφορά όλων και κυρίως των κατόχων υψηλών εισοδημάτων αποτελεί την ελαχίστη υποχρέωση έναντι του κοινωνικού συνόλου. Φοβούμαστε όμως ότι προοιωνίζουν καταιγίδα νέας φορολογικής επιδρομής η οποία θα πλήξει επικίνδυνα την ήδη καταρρέουσα ιδιωτική κατανάλωση.

Ο ΣΕΛΠΕ επισημάνει ακόμα ότι οι υπαίτιοι της δημιουργίας των μεγάλων κρατικών ελλειμμάτων δεν θίγονται για ακόμη μια φορά και συγκεκριμένα σημειώνει ότι αναφέρεται:

– στους φοροδιαφεύγοντες και εισφοροδιαφεύγοντες, οι οποίοι μειδιούν ειρωνικά προς όσους δηλώνουν όλα τα εισοδήματα τους και εκπληρώνουν όλες τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού δημοσίου

– για τα τρωκτικά της διασπάθισης του δημοσίου χρήματος και της μη χρηστής διοίκησης, οι οποίοι κατασπαταλούν και απομυζούν τη δημόσια περιουσία και τις υποχρεωτικές εισφορές των φορολογουμένων πολιτών.

Όσον αφορά αυτούς, δυστυχώς η κυβέρνηση δεν ανακοίνωσε κανένα μέτρο πρόληψης και καταστολής της δραστηριότητάς τους.

Δεν ακούστηκαν τολμηρά μέτρα για το μεγάλο, βαθύ και σπάταλο κράτος, ούτε για τις δεκάδες οργανισμούς και επιτροπές του δημοσίου και τις στρατιές συμβούλων στα υπεράριθμα υπουργεία της κυβερνητικής μηχανής. Η οικονομική πολιτική δεν πρέπει να είναι βραχυπρόθεσμη και περιστασιακή του είδους «βλέποντας και κάνοντας «πρέπει να έχει μακροπρόθεσμο στόχο, στρατηγική, συγκεκριμένη κατεύθυνση και πρωτίστως να διασφαλίζει την οικονομική ανάπτυξη, αύξηση της απασχόλησης, την κοινωνική συνοχή και το κοινωνικό περί δικαίου αίσθημα. Τα μέτρα που αναγγέλθηκαν δεν εξυπηρετούν καμιά από τις παραπάνω προτεραιότητες, καταλήγει ο ΣΕΛΠΕ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου