ΤΟΠΙΚΑ

Νέα καθυστέρηση για τα υδροπλάνα

νέα-καθυστέρηση-για-τα-υδροπλάνα-851206

Συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας θα έχουν τις επόμενες δέκα ημέρες οι Δήμαρχοι των Β. Σποράδων μαζί με τον Νομάρχη Μαγνησίας και τον πρόεδρο της εταιρίας που έχει αναλάβει την προσπάθεια ανάπτυξης δρομολογίων με υδροπλάνα στα νησιά, προκειμένου να λυθεί το πρόβλημα των αδειοδοτήσεων.
Αυτό αποφασίστηκε κατά τη διάρκεια σύσκεψης που πραγματοποιήθηκε χθες στα γραφεία της εταιρίας που εκπονεί το έργο και στην οποία παρευρέθησαν οι Δήμαρχοι της Σκιάθου, της Σκοπέλου και της Αλοννήσου οι Λιμενάρχες των νησιών και ο πρόεδρος της εταιρίας. Σύμφωνα με τον κ. Χρήστο Βασιλούδη, Δήμαρχο Σκοπέλου, η συνάντηση στο Υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας και στα συναρμόδια Υπουργεία γίνεται για να εξασφαλιστούν οι τελευταίες αδειοδοτήσεις των τριών υδροδρομίων των νησιών, προκειμένου να πετάξουν έγκαιρα τα υδροπλάνα.
«Μόνο στη Σκιάθο είναι πιο ώριμη η κατάσταση από τα τρία νησιά, διότι έχει το αεροδρόμιο και σ’ αυτή τη φάση τα υδροπλάνα θα προσγειώνονται εκεί. Στα υπόλοιπα νησιά αυτό θα είναι εφικτό, αφού δοθούν οι αδειοδοτήσεις. Πιστεύουμε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου να μπορέσουμε τελικά να δούμε τα υδροπλάνα να προσθαλασσώνονται στα νησιά μας», σημείωσε ο κ. Βασιλούδης. Κατά τη διάρκεια της σύσκεψης αποφασίστηκε να προχωρήσει με χρηματοδότηση από το Λιμενικό Ταμείο Σκοπέλου η εγκατάσταση δύο πλωτών εξέδρων στην Σκόπελο και την Αλόννησο για επιβίβαση και αποβίβαση των επιβατών κόστους 45.000 ευρώ. Η δρομολόγηση υδροπλάνων προς τη Σκιάθο μπορεί να γίνει μέχρι τα μέσα Απριλίου.
Από την πλευρά του ο κ. Κωνσταντίνος Παναγιώτου, πρόεδρος της εταιρίας Argo ways, σχολίασε πως τα βήματα που θα γίνουν, έχουν σκοπό να ολοκληρωθεί η διαδικασία αδειοδοτήσεων, η οποία είναι άκρως γραφειοκρατική, το συντομότερο δυνατόν. Ο κ. Παναγιώτου ανέφερε πως «τα προβλήματα είναι γνωστά και τα περισσότερα γραφειοκρατικά, τα οποία προχωράνε. Εκείνο που θέλαμε, είναι να ξεκινήσουμε το καλοκαίρι».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου