ΤΟΠΙΚΑ

Μεταξύ σφύρας και άκμονος

μεταξύ-σφύρας-και-άκμονος-851206

Η απόφαση του Προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια να περικόψει εκδηλώσεις, δεξιώσεις και γενικότερα έξοδα εθιμοτυπίας, προκειμένου να τα διοχετεύσει σε κοινωφελείς σκοπούς, εκπέμπει ένα ισχυρό μήνυμα. Πομπός που εκπέμπει το χρήσιμο και δίκαιο μήνυμα υπάρχει. Δεν πιστεύουμε όμως ότι στο δημόσιο βίο υπάρχουν και πολλοί θετικοί δέκτες, για να το αξιοποιήσουν και να το εξαπλώσουν.

Επίσης ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμος στην πρόσφατη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό τού εκμυστηρεύθηκε ότι γύρισε για πολλά βράδια σε φτωχογειτονιές του κέντρου της Αθήνας και επηρεάστηκε τόσο πολύ, ώστε πολλούς από τους πόρους της Εκκλησίας θα τους διοχετεύσει για να απαλύνει τον πόνο των συγκεκριμένων ανθρώπων. Με τα δύο προηγούμενα παραδείγματα θέλουμε να καταδείξουμε το θετικό μήνυμα ότι πάντα θα υπάρχουν ηγέτες που ξεχωρίζουν με το παράδειγμά τους και τη στάση ζωής.

Μετά τα θετικά όμως επιστροφή στα τρέχοντα. Σε πενταετή λιτότητα θέλει να μας υποβάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση για τα αμαρτήματα όλων των ελληνικών κυβερνήσεων που διόγκωσαν τα ελλείμματα. Μπορεί να εξηγήσει κάποιος στον κ. Αλμούνια ότι ο ελληνικός λαός διάγει βίο λιτότητας εδώ και 20 χρόνια; Εκτός κι αν είμαστε μόνο κατ΄ όνομα Ευρωπαίοι πολίτες και κατ΄ ουσία Ευρωπαίοι υπήκοοι.

Για πολλά θέματα που συζητήθηκαν στην προχθεσινοβραδινή συνεδρίαση του Τεχνικού Επιμελητηρίου Μαγνησίας έγιναν θεαματικές κωλοτούμπες. Ορισμένοι θεωρούν ότι μπορεί να έχουν και την πίτα ολόκληρη και τον σκύλο χορτάτο, υποστηρίζοντας άλλα πράγματα δημοσίως και πρεσβεύοντας άλλα σε κλειστές συνεδριάσεις. Όμως ουδέν κρυπτόν.

Μπέος και Γιδόπουλος προωθούν την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου των ΠΑΕ. Όπως λέμε και στην κερκίδα… Άνοδος… Άνοδος… Άνοδος… Να πληρώσουμε, δεν λέω. Αλλά του χρόνου θέλουμε άλλο όροφο.

Σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες αύριο ο πρωθυπουργός θα δηλώσει και πάλι ξεκούραστος. Αργία μεσολαβεί, παρέλαση δεν κάνει, νομίζω ότι θα είναι μια πειστική δήλωση.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου