ΤΟΠΙΚΑ

Παρέμβαση του Νομάρχη για άρση αδικίας

παρέμβαση-του-νομάρχη-για-άρση-αδικία-851206

Ό,τι δεν έπραξε το Επιμελητήριο Μαγνησίας – ως ο κατεξοχήν φορέας που στηρίζει και θα έπρεπε να διεκδικεί προς όφελος των μικρομεσαίων επιχειρήσεων και του εμπορικού κόσμου- το έκανε χθες η Νομαρχιακή Αρχή.
Ο Νομάρχης Μαγνησίας Απόστολος Παπατόλιας μετά την αποκάλυψη του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ παρεμβαίνει και με μακροσκελή επιστολή του προς τον υφυπουργό Οικονομικών Νίκο Λέγκα απαιτεί να αρθεί η αδικία εις βάρος του Νομού Μαγνησίας και να ενταχθεί στην ευνοϊκή ρύθμιση για την παροχή εγγυήσεων του Ελληνικού Δημοσίου, σε ποσοστό 80% για τη ρύθμιση ληξιπρόθεσμων και μη οφειλών προς Τράπεζες από επιχειρήσεις.
Ο κ. Παπατόλιας με πολύ αναλυτικό τρόπο παραθέτει μία σειρά από κρίσιμα στοιχεία, τα οποία θα πρέπει να ληφθούν υπόψη από την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών, ώστε να ενταχθεί και η Μαγνησία στις ευεργετικές διατάξεις αυτής της απόφασης.
Ειδικότερα ο Νομάρχης Μαγνησίας αναφέρεται στην ανάγκη να αποκατασταθεί το εισόδημα των πληγέντων του Νοτίου Πηλίου από τις πυρκαγιές του 2007 και παράλληλα επισημαίνει ότι:
Ο Νομός Μαγνησίας διαθέτει δύο Βιομηχανικές Περιοχές, όπου είναι εγκατεστημένες πολλές και σημαντικές επιχειρήσεις, στις οποίες απασχολείται το μεγαλύτερο μέρος του εργατικού δυναμικού της Μαγνησίας.
Όπως σημειώνει ο κ. Παπατόλιας, ήδη μερικές από τις βιομηχανίες αυτές, ιδίως στον τομέα του μετάλλου, αντιμετωπίζοντας οξυμένα προβλήματα εξ αιτίας της οικονομικής κρίσης, έχουν ήδη προβεί σε απολύσεις εργαζομένων, ενώ οι εξελίξεις προοιωνίζονται άκρως ανησυχητικές για την πορεία της απασχόλησης μέχρι το τέλος του έτους.
Έναν ακόμη παράγοντα που επικαλείται ο Νομάρχης είναι τα μεγάλα προβλήματα της αγροτικής παραγωγής του Νομού λόγω φυσικών αιτίων, όπως π.χ. η μικροκαρπία των μήλων ή άλλων δυσμενών εξελίξεων, όπως ο περιορισμός των αγορών και η σημαντική μείωση της τιμής των προϊόντων κτηνοτροφίας της Μαγνησίας, όπως επίσης στον τομέα του τουρισμού, καθώς ήδη τα πρώτα σημάδια επιβεβαιώνουν τη μείωση αλλά και στον τομέα της οικοδομής, που η κάμψη αγγίζει το 60%.

Αναγκαία
η ένταξη του Νομού
“Η ΝΑΜ ήδη από τις πρώτες μέρες, καταλήγει ο Νομάρχης, που έγιναν ορατά τα σημάδια της οικονομικής κρίσης, ανέλαβε την πρωτοβουλία να κινητοποιήσει τους οικονομικούς και κοινωνικούς φορείς του Νομού, καταθέτοντας μία πρόταση 15 σημείων για την άμβλυνση των δυσμενών συνεπειών της κρίσης σε τοπικό επίπεδο.
Η πρωτοβουλία αυτή της ΝΑΜ έτυχε μεγάλης ανταπόκρισης από τους πολίτες και ήδη έχουν αρχίσει να εμφανίζονται δειλά – δειλά τα πρώτα θετικά αποτελέσματα, κυρίως σε ό,τι αφορά τη στήριξη της τοπικής αγοράς. Αξίζει δε να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο αυτών των δράσεων της ΝΑΜ εντάσσεται και η δωρεάν παροχή νομικής υποστήριξης σε πολίτες και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν προβλήματα πλειστηριασμών ή κατασχέσεων από Τράπεζες.
Πρόσφατα μάλιστα μετά από συνάντησή μου με την Ένωση Ξενοδόχων και το Σύλλογο Επισιτιστικών Επαγγελμάτων αποφασίστηκε η διατήρηση των τιμών στα ίδια επίπεδα με το 2008, προκειμένου να δοθούν κίνητρα στους επισκέπτες να επιλέξουν την περιοχή μας για τις φετινές τους διακοπές.
Από τις παραπάνω ενέργειές μας μπορεί εύκολα να συμπεράνει κανείς ότι η τοπική κοινωνία όχι μόνο δεν παραμένει ουδέτερος και απαθής θεατής των εξελίξεων, αλλά ότι κινητοποιείται διαρκώς για να βελτιώσει τις προϋποθέσεις τού επιχειρείν και της κοινωνικής συνοχής στη Μαγνησία.
Με βάση αυτά τα δεδομένα αλλά και την προσπάθεια που καταβάλλεται πλέον σε πανθεσσαλικό επίπεδο, στο πλαίσιο της ενιαίας περιφερειακής αντίληψης για την από κοινού αντιμετώπιση της κρίσης, θεωρούμε απολύτως αναγκαίο, δίκαιο και επιβεβλημένο να ενταχθεί και ο Νομός Μαγνησίας στις ευεργετικές διατάξεις της ανωτέρω απόφασής σας.”

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου