ΤΟΠΙΚΑ

Ονόματα – κίνητρο… για Ολυμπιακό

ονόματα-κίνητρο-για-ολυμπιακό-851206

Ο μήνας όπου θα δημιουργηθεί η νέα ομάδα του Ολυμπιακού ξεκίνησε χθες, ενώ αύριο
ίσως και με την παρουσία νέων μεταγραφικών αποκτημάτων η ΠΑΕ θα δώσει συνέντευξη Τύπου και θα παρουσιάσει τις κάρτες διαρκείας και τις τρεις νέες εμφανίσεις PUMA της ομάδας, για την αγωνιστική περίοδο 2009-2010, την ώρα που νέα δυνατά ονόματα που είναι και κίνητρο… ακούγονται για την ερυθρόλευκη ομάδα…
Ο Αχιλλέας Μπέος την περασμένη Τετάρτη σε άλλη συνέντευξη Τύπου, δίνοντας και το στίγμα για το τι θα επιδιώξει ο Ολυμπιακός τη νέα χρονιά, είπε ότι τώρα μόνος στόχος είναι η άνοδος και διαβεβαίωσε ότι αυτό θα γίνει με τον καλύτερο προπονητή, τους καλύτερους παίκτες, αλλά απαιτείται και με πολλούς φιλάθλους, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η πόλη πρέπει να ξυπνήσει και να καταλάβει αυτό που γίνεται, αφού από το ότι ο Ολυμπιακός θα βρεθεί στη Σούπερ Λίγκα θα ωφεληθούνε όλοι στην πόλη…
Ο Ολυμπιακός έχει ήδη ανακοινώσει 7 μεταγραφές, καθώς έχει αποκτήσει το Δημήτρη Πλιάγκα από τον Ιωνικό, το Γιάννη Σωτήρχο από το Θρασύβουλο, τον Ευθύμη Κοτίτσα (δανεικό για 1 χρόνο από την Ξάνθη) τον Νίκο Ψυχογιό από τον Ηρακλή, τον Δημήτρη Αρβανίτη από τον ΟΦΗ, το Στέλιο Ανδρίκο που ανήκε στην ΑΕΚ και έπαιξε σε Αήττητο Σπάτων, αλλά και τον Γάλλο Τζιμί Τσάνα, ενώ νέα ονόματα προστίθενται συνεχώς δίπλα στο όνομα του Ολυμπιακού.
Ενα όνομα που ξανακούγεται έντονα είναι αυτό του 27χρονου επιθετικού Λεωνίδα Καμπάνταη,
που έχει αγωνισθεί σε Αρη, ΑΕΚ, Πανιώνιος, στην Ανόρθωση στην Κύπρο και στην Γερμανία στην Αρμίνια Μπίλεφελντ, ενώ προτάθηκε και ένας Σλοβάκος διεθνής με καλή παρουσία στην θητεία του στην Ελλάδα.
Πρόκειται για τον Βλαντιμίρ Γιανότσκο, μέσο που πέρασε δυο περιόδους από την Σκόντα Ξάνθη και τελευταία είχε παίξει στην Αυστρία και στη Σάλτσμπουργκ. Και για τους δυο το πρόβλημα είναι ότι ο Καμπάνταης είναι καιρό χωρίς αγώνες, ενώ ο Γιανότσκο είναι τώρα 33 ετών…
Πάντως μέσα στον Ιούνιο αναμένονται στην Ελλάδα οι τρεις Αργεντινοί παίκτες, για τους οποίους άναψαν το πράσινο φως τόσο ο Αχ. Μπέος, όσο και ο Σάκης Τσιώλης, μετά την αναζήτηση και παρακολούθησή τους στη Λατινική Αμερική από τον μάνατζερ της ομάδας Τάκη Γιαννόπουλο.
Πρόκειται για τρεις Αργεντινούς μεσοεπιθετικούς, που έχουν ακόμα υποχρεώσεις με τις ομάδες τους, οι οποίες ολοκληρώνονται στα μέσα Ιουνίου. Πληροφορίες αναφέρουν ότι ένας από τους τρεις ήταν συμπαίκτης του Άλβαρεζ στην Σαν Λορέντζο, ενώ η μια εξαιρετική περίπτωση είναι ένας 24χρονος που ανήκει στην Ολ Μπόις, λέγεται Ντάριο Στεφανάτο, δεσμεύεται με συμβόλαιο,
έχει υψηλό κασέ και θα έρθει μάλλον δανεικός με προοπτική να αποκτήσει τα δικαιώματά του ο Ολυμπιακός με την άνοδο στη Σουπερ Λιγκ.

Το σίγουρο είναι ότι στη δημιουργία της νέας ομάδας οι κινήσεις ενίσχυσης είναι πιο προσεκτικές, αφού κανείς δεν επιθυμεί να γίνει ό,τι τον περασμένο Γενάρη, που πολλοί ήρθαν και ήδη είναι παρελθόν, ενώ φαίνεται να υπάρχει και προτίμηση για ξένους που γνωρίζουν την ελληνική πραγματικότητα.
Στο πλαίσιο αυτό λέγεται ότι η βολιώτικη ΠΑΕ είναι πολύ κοντά στην οριστική συμφωνία με τον 22χρονο Βραζιλιάνο μέσο Ντορίβα Ντοριβάλ της Skoda Ξάνθης, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες θα έρθει στο Βόλο με την μορφή δανεισμού!
Ο Ντοριβάλ, ο οποίος στη χρονιά που ολοκληρώθηκε είχε 18 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Super League, θεωρείται από τον Σάκη Τσιώλη μια ιδανική περίπτωση για τον χώρο της μεσαίας γραμμής, στην οποία θέλει έναν ποδοσφαιριστή με τις δικές του επιτελικές ικανότητες.
Σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξε και επαφή των «ερυθρόλευκων» με τον 33χρονο Αργεντινό φορ Μπούστος Μοντόγια, και ενδιαφέρον για τον Καμερουνέζο Ενταου Μουσταφά Καμάλ, που πέρασε από τη Βέροια και τελευταία ήταν στο Παραλίμνι της Κύπρου, τον Λεοζίνιο, γνωστού από ΟΦΗ, Καλαμαριά και του Σερζίνιο, που έφυγε από τον Πιερικό, ενώ έπαψε το ενδιαφέρον για τον Χιλιανό Χοσέ Χέρες, που πληρώθηκε κι έμεινε στον Εθνικό.
Ακόμη στο στόχαστρο είναι γνωστός τερματοφύλακας, ενώ από τον ελλαδικό χώρο ίσως αύριο ανακοινωθεί ένας αμυντικός χαφ.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου