ΤΟΠΙΚΑ

Εκαψαν το αυτοκίνητο του Δημάρχου!

εκαψαν-το-αυτοκίνητο-του-δημάρχου-851206

Στόχος εμπρηστών τα ξημερώματα χθες το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου Βόλου Αλέκου Βούλγαρη. Το απόγευμα την ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης ανέλαβαν από το χώρο των αντιεξουσιαστών, με ανυπόγραφο κείμενο που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα τους, χαρακτηρίζοντας την ενέργειά τους ως «εμπρηστική ψήφο».

Για καταδικαστέες ενέργειες που δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν τη δημοτική αρχή από το πρόγραμμά της μίλησε ο δήμαρχος Βόλου.
Δύο εκρήξεις συντάραξαν γύρω στις 4 το πρωί την περιοχή γύρω από την Παλαιά Ηλεκτρική. Στο υπαίθριο πάρκινγκ του κτιρίου βρίσκονταν σταθμευμένο το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου μάρκας Mercedes. Οι άγνωστοι δράστες μπήκαν στο χώρο από την ανασφάλιστη πόρτα του χώρου στάθμευσης πίσω από την Παλαιά Ηλεκτρική.
Τα πρώτα στοιχεία της έρευνας δείχνουν ότι περιέλουσαν με εύφλεκτο υλικό το αυτοκίνητο και δεν χρησιμοποίησαν αυτοσχέδιο εκρηκτικό μηχανισμό με γκαζάκια.
Το υπηρεσιακό αυτοκίνητο του δημάρχου ήταν σταθμευμένο στο σημείο τις προηγούμενες πέντε ημέρες. Οι δύο διαδοχικές εκρήξεις, πιθανότατα από την υπεθέρμανση του ντεπόζιτου, τρόμαξε τους περιοίκους.
Όχημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας έσπευσε άμεσα, μαζί με περιπολικό της Αστυνομίας, μόλις ειδοποιήθηκε για την εκδήλωση της πυρκαγιάς και την έθεσε υπό έλεγχο λίγα λεπτά αργότερα. Το μπροστινό μέρος του αυτοκινήτου καταστράφηκε ολοσχερώς.
Για τον εντοπισμό των δραστών οι έρευνες συνεχίζονται από το Ανακριτικό Τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με τη συνδρομή της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου.
Πριν ενάμισι περίπου χρόνο τις αρχές είχε απασχολήσει απόπειρα εμπρησμού του υπηρεσιακού αυτοκινήτου του δημάρχου Βόλου.

Δήλωση δημάρχου
«Η συγκεκριμένη ενέργεια στρέφεται κατά της δημοτικής περιουσίας και του δημοσίου συμφέροντος, γι’ αυτό και είναι καταδικαστέα από όλους τους Βολιώτες», δήλωσε ο Αλ. Βούλγαρης και πρόσθεσε:
«Ο Βόλος είναι μία πόλη με μεγάλη παράδοση πολιτισμού, όπου δεν χωρούν τέτοια φαινόμενα.
Η δημοτική αρχή πιστεύει ότι η συντεταγμένη Πολιτεία και τα αρμόδια όργανά της, θα προασπίσει την κοινωνική ειρήνη και την ασφάλεια των πολιτών.
Σε κάθε περίπτωση ενέργειες σαν και αυτή δεν πρόκειται να αποπροσανατολίσουν τη δημοτική αρχή από την υλοποίηση του προγράμματός της.»

Ανάληψη ευθύνης
Η ευθύνη της εμπρηστικής επίθεσης αναλήφθηκε με ανάρτηση ανυπόγραφου κειμένου χθες το απόγευμα στο “indymedia”.
Το κείμενο αναφέρει:
Τα ξημερώματα της 3ης Ιουνίου ρίξαμε την εμπρηστική ψήφο μας στην Υπηρεσιακή Μercedes του Δημάρχου Βόλου. Στην ψευδαίσθηση της αντιπροσώπευσης προτάσσουμε την άμεση δράση. Μην αυταπατάσθε, τα θεμέλια της Δημοκρατίας σας είναι σάπια και εμείς φροντίζουμε για την κατάρρευσή τους.
Στο δρόμο για την ελευθερία οι αιχμάλωτοι θα είναι πολλοί αλλά ποτέ μόνοι….
Είμαστε οργισμένοι με την ομηρία του απεργού πείνας-δίψας Νίκου Κουνταρδά και την παράταση προφυλάκισης του αναρχικού Ηλία Νικολάου.

ΚΑΤΩ ΤΑ ΞΕΡΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ.
Ιδεολόγοι της κοινωνικής ειρήνης, Υπερασπιστές της ασφάλειας, Σκυλιά της Δημοκρατίας, μην μας ψάχνετε, θα σας βρούμε εμείς…»
Στο μεταξύ σε δήλωσή του ο βουλευτής Μαγνησίας Κ. Καρτάλης τονίζει ότι ο εμπρησμός του υπηρεσιακού οχήματος του Δημάρχου Βόλου είναι μία πράξη
κοινωνικά και πολιτικά καταδικαστέα. «Στη δημοκρατία δεν χωρούν έκνομες
πράξεις και απειλές. Αντίθετα στη δημοκρατία διασφαλίζονται οι θεσμοί όπως
διασφαλίζεται και χώρος για δημοκρατικό διάλογο και για σύνθεση απόψεων.
Κανείς δεν μπορεί να επιβάλλει τη γνώμη του με τη βία», αναφέρει ο κ. Καρτάλης.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου