ΤΟΠΙΚΑ

Με τους νέους για νίκη στις Ευρωεκλογές

με-τους-νέους-για-νίκη-στις-ευρωεκλογέ-851206

Κάλεσμα στους νεολαίους να στηρίξουν με την ψήφο τους την Κυριακή τους Σοσιαλιστές απηύθυνε χθες η νεολαία του ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας και η υποψήφια ευρωβουλευτής Πετρούλα Ντελεδήμου στην εκδήλωση που έγινε χθες στον πεζόδρομο του Αγίου Νικολάου, όπου έχει στηθεί το προεκλογικό περίπτερο της Νεολαίας.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απηύθυνε αρχικά ο Γραμματέας της Νεολαίας Μαγνησίας Δήμος Ξηντάρης, που παρατήρησε ότι έχει δημιουργηθεί το κατάλληλο πολιτικό κλίμα για την πολιτική ανατροπή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο αλλά και τη χώρα, ενώ το παρών έδωσαν τα στελέχη της Νομαρχιακής και της Περιφερειακής Επιτροπής, νομαρχιακοί και δημοτικοί σύμβουλοι κ.α.
ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Βάσω Κυριαζή

Ομιλήτρια στην εκδήλωση ήταν η υποψήφια ευρωβουλευτής, πρόεδρος των Ευρωπαίων Νέων Σοσιαλιστών Πετρούλα Ντελεδήμου, που μεταξύ άλλων αξιοποιώντας το κεντρικό σύνθημα του ΠΑΣΟΚ “Ψηφίζουμε για την Ευρώπη- Αποφασίζουμε για την Ελλάδα” κάλεσε τους νεολαίους να προσέλθουν μαζικά στις κάλπες και να υπερψηφίσουν το ευρωψηφοδέλτιο του ΠΑΣΟΚ.

Επιτέθηκε στην κυβέρνηση για τις πολιτικές της αλλά και στον κ. Καραμανλή, παρατηρώντας ότι είναι αδύναμος να κυβερνήσει και έθεσε το δίλημμα σοσιαλισμός η βαρβαρότητα, υπογραμμίζοντας ότι πρόκειται για δίλημμα αληθινό και επίκαιρο.

Εξαπέλυσε επίθεση στον πρωθυπουργό, τον οποίο χαρακτήρισε ακατάλληλο και αδύναμο και δήλωσε ότι το δίλημμα «σοσιαλισμός ή βαρβαρότητα» είναι «επίκαιρο, αληθινό, και είναι μπροστά μας».

Την Κυριακή επιλέγουμε ανάμεσα στην αλόγιστη σπατάλη των φυσικών πόρων και στην πράσινη ανάπτυξη με την προστασία του περιβάλλοντος, συμπλήρωσε η υποψήφια ευρωβουλευτής, ανάμεσα σε μία Ευρωπαϊκή Ένωση που μοιάζει απόμακρος γραφειοκρατικός μηχανισμός και σε μία πολιτική Ένωση που θα ενθαρρύνει τη δημοκρατική συμμετοχή του πολίτη στη διαμόρφωση και τη λήψη των αποφάσεων. Ανάμεσα σε μία ξενοφοβική και ρατσιστική νοοτροπία της ευρωπαϊκής δεξιάς και σε έναν χώρο που θα εκτιμά τον πλούτο της διαφορετικότητας, θα ενισχύει την ένταξη και την πολυπολιτισμικότητα, ανάμεσα σε μία Ευρώπη όπου οι γυναίκες αμείβονται ακόμη κατά 15% λιγότερο από τους άνδρες και σε μία Ευρώπη της ισότητας, της αλληλεγγύης, που θα υποστηρίζει τη γυναίκα και την οικογένεια.

Αναφερόμενη εξάλλου στην εσωτερική επικαιρότητα υποστήριξε ότι “η κυβέρνηση του κ. Καραμανλή χαρίζει χρήματα στους μεγαλομετόχους, στους μεγαλοτραπεζίτες, στους μεγαλοεπιχειρηματίες, στους μεγαλοκαρχαρίες. Και ταυτόχρονα ζητά από τους πολίτες κι άλλη υπομονή, κι άλλες θυσίες», ενώ αναφερόμενη στην οικονομική κρίση επέρριψε τις ευθύνες στην κυβερνητική πολιτική.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν οι κ.κ. Φώτης Γιώργος, Γραμματέας Ν.Ε. ΠΑΣΟΚ Μαγνησίας, Π. Πελεκάνος, Μ. Γίτση, μέλη Περιφερειακής ΠΑΣΟΚ και ο Αντινομάρχης Ν. Ντίτορας.

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου