ΤΟΠΙΚΑ

Μαθητές με περίσσευμα ψυχής

μαθητές-με-περίσσευμα-ψυχής-576903

Προσέφεραν στο Ορφανοτροφείο Βόλου τα χρήματα, που συγκέντρωσαν από σχολικές εκδηλώσεις

Με μεγάλη αγκαλιά και περισσή ευαισθησία οι μαθητές της Γ’ Λυκείου του ΓΕΛ Ζαγοράς προσέφεραν στο Ορφανοτροφείο Βόλου το ποσό που συγκέντρωσαν από σχολικές εκδηλώσεις, για την κάλυψη αναγκών του Ιδρύματος. Μάθημα ανθρωπιάς και αλληλεγγύης από εφήβους με κοινωνικές ευαισθησίες, που προσέφεραν γενναιόδωρα το ποσό το 720 ευρώ, προκειμένου να πάνε εκδρομή.

Ρεπορτάζ: ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Τα σχέδια της σχολικής εκδρομής ανατράπηκαν λόγω της πανδημίας, η δράση δεν πραγματοποιήθηκε και τα παιδιά, προσέφεραν τα χρήματα που συγκεντρώθηκαν, προκειμένου να καλυφθούν ανάγκες των φιλοξενούμενων παιδιών του Ορφανοτροφείου Βόλου.

Με συναισθήματα χαράς και ευγνωμοσύνης έγινε δεκτή η γενναιόδωρη πρωτοβουλία των μαθητών από την οικογένεια του Ορφανοτροφείου, διοίκηση, προσωπικό και παιδιά, και ένα μεγάλο ευχαριστώ, πλαισίωσε την συγκινητική προσφορά.

Σε ανακοίνωση που εξέδωσε η Διοίκηση του Ορφανοτροφείου Βόλου, εκφράζει «ένα μεγάλο ευχαριστώ στους μαθητές για αυτή τους την κίνηση» και τους εύχεται «καλή επιτυχία στις πανελλαδικές εξετάσεις».

Με δήλωσή του στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ, ο πρόεδρος του Ορφανοτροφείου Βόλου, Κώστας Θεοδώρου, υπογράμμισε ότι «είμαστε ευγνώμονες σε αυτά τα παιδιά για την συγκινητική πρωτοβουλία τους και μας χαροποιεί η διαπίστωση ότι τα τελευταία χρόνια, η νεολαία έρχεται κοντά στο Ιδρυμα, κάνοντας κινήσεις που δίνουν ζωή στη διαχρονικότητα του Ορφανοτροφείου Βόλου. Είναι συγκινητική η προσφορά και μαθητών δημοτικών σχολείων και γυμνασίων και λυκείων, ακόμη δε, και φοιτητών που βρίσκονται στο Πανεπιστήμιο».

Παράλληλα, ο κ. Θεοδώρου εξήρε τη διάθεση προσφοράς των νεώτερων μελών του κοινωνικού συνόλου στα Ιδρύματα της περιοχής και επεσήμανε ότι «γίνεται μια προσπάθεια ευαισθητοποίησης της νεολαίας να προσφέρουν βοήθεια στα Ιδρύματα της περιοχής μας και ένα από αυτά είμαστε και εμείς, το Ορφανοτροφείο».

Πολλά παιδιά προσφέρουν το χαρτζιλίκι τους για τα παιδιά του Ιδρύματος και «από την πλευρά μας, ταξινομούμε τις ανάγκες ή αν υπάρχει επιθυμία των παιδιών να κάνουν κάτι συγκεκριμένο, προχωρούμε στην υλοποίηση της επιθυμίας τους», τόνισε ο πρόεδρος.

Κάθε παρόμοια πρωτοβουλία δίνει δύναμη και κουράγιο στην οικογένεια του Ορφανοτροφείου, με τον κ. Θεοδώρου να υπογραμμίζει «ποιος δεν θέλει την αναγέννηση, την προοπτική, την ελπίδα σε ένα Ιδρυμα όπως το Ορφανοτροφείο Βόλου, με 125 χρόνια παρουσίας στην τοπική κοινωνία».

Καθημερινός ο αγώνας για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών και των λειτουργικών εξόδων του Ιδρύματος, με τον πρόεδρο να υπογραμμίζει ότι «προσπαθούμε να κρατήσουμε τις ρυθμίσεις, για να μπορέσει το ίδρυμα να συνεχίσει την προοπτική μέσα στην κοινωνία, την προσφορά και το έργο του, που είναι για τα παιδιά».

Κλείνοντας, ο κ. Θεοδώρου εκφράζει στην τοπική κοινωνία «ένα μεγάλο ευχαριστώ, γιατί και στην πανδημία, διατηρεί σε υψηλά επίπεδα την βοήθειά της στο Ιδρυμα. Ένα ευχαριστώ από καρδιάς».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου