ΤΟΠΙΚΑ

Δεν χτυπούν τα τηλέφωνα στα τουριστικά γραφεία της Μαγνησίας

δεν-χτυπούν-τα-τηλέφωνα-στα-τουριστικ-611718

Αύξηση πληρότητας στα τουριστικά λεωφορεία στο 85%, με τους επαγγελματίες να προσβλέπουν στον Μάιο

Μηδαμινό παραμένει, έναν και πλέον χρόνο, το ενδιαφέρον για εκδρομές, με τους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων της Μαγνησίας, να βρίσκονται αντιμέτωποι με τα εφιαλτικά προβλήματα που προκαλεί η πανδημία. Μηδενικό το ενδιαφέρον για εκδρομές, με τις ελπίδες για επανεκκίνηση να εναποτίθενται στην 14η Μαΐου, ημερομηνία έναρξης της τουριστικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, σύμφωνα με την κυβερνητική απόφαση. Μετά από παύση ενός και πλέον χρόνου, ανάβει, όπως όλα δείχνουν, το πράσινο φως για σταδιακή επανεκκίνηση στην λειτουργία των ταξιδιωτικών γραφείων, που βιώνουν τα δεινά της πανδημίας.

Με το βλέμμα στην επόμενη μέρα και την επανεκκίνηση του τουρισμού, ικανοποίηση προκαλεί στους ιδιοκτήτες τουριστικών γραφείων η κυβερνητική απόφαση για αύξηση της πληρότητας των τουριστικών λεωφορείων στο 85% έναντι 65% που ίσχυε μέχρι πρότινος, προσβλέποντας, ωστόσο, στην σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα.

Θετικό βήμα χαρακτηρίζουν οι επαγγελματίες του κλάδου την παραπάνω απόφαση, και ελπίζουν ότι με το άνοιγμα του τουρισμού, θα αρχίσουν και πάλι να χτυπούν τα τηλέφωνα και να αναθερμαίνεται το ταξιδιωτικό ενδιαφέρον.

«Ακόμη δεν χτυπούν τα τηλέφωνα, αλλά θεωρητικά, πιστεύω ότι μετά το Πάσχα θα αρχίσει να εκδηλώνεται ενδιαφέρον για εκδρομές και ταξίδια», ανέφερε στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ ο τουριστικός πράκτορας Θανάσης Σιμώτας, γενικός γραμματέας του Σωματείου Ιδιοκτητών Τουριστικών Λεωφορείων και Γραφείων Μαγνησίας.

Αναφερόμενος στα νέα δεδομένα που αφορούν την αύξηση των ποσοστών επιβατικής πληρότητας στα τουριστικά λεωφορεία, επεσήμανε ότι «είναι ένα θετικό βήμα. Ζητήσαμε από την αρχή να επανέλθει στο 100% η πληρότητα, αλλά είναι θετικό το ότι βρισκόμαστε στο 85%. Το ζητούμενο, βέβαια, είναι να βγει ο κόσμος και να ταξιδέψει, ενώ περιμένουμε διευκρινήσεις σχετικά με τα πρωτόκολλα που ισχύσουν για τον κλάδο μας».

Πολλά δεινά προκάλεσε στον κλάδο η πανδημία, με την απουσία έργου και την «βουτιά» στα έσοδα των επιχειρήσεων, να αποτελούν τα μεγαλύτερα προβλήματα. Μετά από πολύμηνη αναμονή, άνοιξε σταδιακά ο κύκλος της αποπληρωμής των αποζημιώσεων για τις κενές θέσεις, το δίμηνο Ιούλιος – Αύγουστος, με τον κ. Σιμώτα να υπογραμμίζει ότι «θα διεκδικήσουμε αποζημίωση και για τους υπόλοιπους μήνες, γιατί είμαστε ακόμη σε αυτό το καθεστώς και πρέπει οπωσδήποτε να μας αποζημιώσουν. Εφόσον μας δίνουν αποζημίωση για δύο μήνες, γιατί όχι και για τους υπόλοιπους».

Θετικά τα σχόλια που διατυπώνονται από τους επαγγελματίες του κλάδου σχετικά με την αύξηση στα ποσοστά πληρότητας στα τουριστικά λεωφορεία, με τον τουριστικό πράκτορα Κώστα Λεβέντη, να σχολιάζει από την πλευρά του: «Είναι θετικό, αναμφίβολα, μέχρι να φτάσουμε στο 100%. Το ζήτημα, όμως, είναι ότι δεν υπάρχει δουλειά. Περιμένουμε όλοι να ανοίξει μετά τις 15 Μαΐου. Περιμένουμε όλοι τον κόσμο να έρθει, για να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε και παράλληλα αναμένουμε την έκδοση του σχετικού ΦΕΚ. Δεν υπάρχει ακόμη αντικείμενο εργασίας, δεν χτυπούν τα τηλέφωνα. Περιμένουμε να ανοίξει η τουριστική δραστηριότητα, για να μπορούμε να κάνουμε εκδρομές».

Θετική χαρακτηρίζει, παράλληλα, η τουριστική πράκτορας Θέκλα Καμμένου την απόφαση για αύξηση πληρότητας στο 85% στα τουριστικά λεωφορεία, επισημαίνοντας ότι «το ιδανικό είναι το 100% αλλά, το ποσοστό 85% σημαίνει ότι αρχίζουμε να εισερχόμαστε σε μια εν μέρει κανονικότητα». Κληθείσα από τον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ να σχολιάσει την κατάσταση που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες του τουρισμού, επεσήμανε ότι «αντικειμενικά, είναι δύσκολη. Είμαστε σε φάση αναμονής, περιμένουμε να δούμε τι ακριβώς θα συμβεί. Παράλληλα, είμαστε σε φάση προετοιμασίας, με την ελπίδα ότι θα ξεκινήσουν και πάλι οι δραστηριότητες του τουρισμού».

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου