ΤΟΠΙΚΑ

Απομονώνουν τη Μαγνησία οι συνεχείς βλάβες στις αμαξοστοιχίες Βόλου – Λάρισας

απομονώνουν-τη-μαγνησία-οι-συνεχείς-β-575714

Ερώτηση κατέθεσε ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος προς τον Υπουργό Υποδομών και Μεταφορών, επισημαίνοντας τα πολυάριθμα προβλήματα που προκύπτουν από τις συνεχείς βλάβες στις αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα δρομολόγιαΒόλος – Λάρισα και Λάρισα –Βόλος.

Στην ερώτηση του βουλευτή αναφέρονται τα εξής: «Για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται ότι η σιδηροδρομική σύνδεση Βόλου – Λάρισας βρίσκεται σε πλήρη απαξίωση. Σε διάστημα δύο εβδομάδων έχουν παρατηρηθεί σημαντικά λειτουργικά προβλήματα στις αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα δρομολόγια, τα οποία συνηγορούν στη σιδηροδρομική απομόνωση του Βόλου.

Συγκεκριμένα, την Τρίτη 31 Ιανουραρίου 2017 η αμαξοστοιχία που εκτελούσε το πρωινό δρομολογίο των 5:30 π.μ. ακινητοποιηθήκε στο ύψος του Αγίου Γεωργίου Φερών, εξαιτίας πυρκαγιάς στον κινητήρα της. Οι επιβαίνοντες του τρένου αναγκάστηκαν να συνεχίσουν το ταξίδι τους με λεωφορείο του ΟΣΕ που εστάλη στην περιοχή για να τους παραλάβει.

Την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2017, μια ακόμη βλάβη στη μηχανή της αμαξοστοιχίας, που εκτελούσε το απογευματινό δρομολόγιο των 18:30 από Λάρισα προς Βόλο, καθήλωσε το τρένο για δύο περίπου ώρες στο σταθμό της Λάρισας.Οι επιβάτες του συγκεκριμένου δρομολογίου μεταφέρθηκαν στον προορισμό τους με λεωφορείο του ΟΣΕ.

Είναι προφανές ότι οι εξαγγελίες της κυβέρνησης για τον εκσυγχρονισμό του σιδηροδρομικού δικτύου, αποτελούν μόνο «ευχολόγιο», ενώ αντίθετα στην πράξη οι υποδομές της Χώρας και σε αυτόν τον τομέα απαξιώνονται καθημερινά, εξαιτίας της έλλειψης συντήρησής τους. Οι αμαξοστοιχίες που εκτελούν τα δρομολόγια Βόλου- Λάρισας και Λάρισας – Βόλου παρουσιάζουν, πλέον καθημερινά, βλάβες οδηγώντας στην πλήρη απαξίωση του σιδηροδρομικού δικτύου και τη μειωμένη προτίμηση του επιβατικού κοινού προς το τρένο, ως μέσο μεταφοράς. Είναι επιβεβλημένο να αποκατασταθεί άμεσα η απαρχαιωμένη υλικοτεχνική υποδομή, προκειμένου να αποφευχθεί η σιδηροδρομική απομόνωση της Μαγνησίας.

Κατόπιν τούτων, Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)Σε ποιες ενέργειες πρόκειται να προβεί, προκειμένου να καταστούν λειτουργικές οι υποδομές του σιδηροδρομικού δικτύου της Μαγνησίας.

2)Ποιο το χρονοδιάγραμμα για αυτές» καταλήγει η ερώτηση του βουλευτή Μαγνησίας.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου