ΤΟΠΙΚΑ

Ετοιμοι για το χειμώνα

ετοιμοι-για-το-χειμώνα-574819

Ετοιμότητα για την αντιμετώπιση συμβάντων σε τυχόν εκδήλωση ακραίων καιρικών φαινομένων δηλώνουν υπηρεσίες και φορείς της Μαγνησίας. Χθες το πρωί, στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας συγκλήθηκε το Συντονιστικό Οργανο Πολιτικής Προστασίας.

Στη συνεδρίαση, μετά από πρόσκληση του αντιπεριφερειάρχη Γιώργου Καλτσογιάννη και του Εντεταλμένου Συμβούλου Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας Λεωνίδα Ρίνη, συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διοικητής Π.Υ. Θεσσαλίας, κ. Μιχαλάκης, ο προϊστάμενος Πολιτικής Προστασίας της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας – Στερεάς Ελλάδας, κ. Τσιόφας.

Ο αντιπεριφερειάρχης ενημέρωσε για τα μεγάλα αντιπλημμυρικά έργα του Κραυσίδωνα και του Ξηριά και τη συνεχή προσπάθεια καθαρισμού των ρεμάτων από το Τμήμα Εκτάκτων Αναγκών της Π.Ε. Μαγνησίας, που ενώ διαθέτει επάρκεια μηχανημάτων πάσχει από έλλειψη ανθρώπινου δυναμικού, με αποτέλεσμα οι εργαζόμενοι να ξεπερνούν τον εαυτό τους.

Αναφέρθηκε επίσης στο δημόσιο διεθνή διαγωνισμό με πόρους της Περιφερειακής Ενότητας Μαγνησίας για τον αποχιονισμό, προϋπολογισμού 1.080.000 ευρώ. Σύμφωνα με το σχεδιασμό της Διεύθυνσης Τεχνικών Εργων και της Πολιτικής Προστασίας, ο εργολάβος θα διαθέτει 42 εκχιονιστικά μηχανήματα ακροβολισμένα σε κομβικά σημεία τόσο στην πλευρά του Πηλίου, όσο και στην πλευρά της Ορθρυος, ενώ παράλληλα έχουν εξασφαλισθεί και οι απαραίτητες ποσότητες αλατιού για τον παγετό.

Από την πλευρά του, ο κ. Μιχαλάκης επισήμανε τους κινδύνους της λαθροϋλοτόμησης, τη σημασία της αυτοπροστασίας των πολιτών και τόνισε ότι: «η επικοινωνία, η συνεργασία και η ταχεία επέμβαση έφεραν ως αποτέλεσμα μία επιτυχημένη αντιπυρική περίοδο και ευελπιστώ ότι συνεχίζοντας με αυτόν τον τρόπο, θα είμαστε σε θέση να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε φυσική καταστροφή».

#Tags

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου