ΤΟΠΙΚΑ

Αληθινή μάστιγα η παχυσαρκία

αληθινή-μάστιγα-η-παχυσαρκία-574743

Eνημερωτική εκδήλωση με στόχο την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης για τη σύγχρονη μάστιγα της εποχής μας, την παχυσαρκία, πραγματοποιεί σήμερα το πρωί στην Πλατεία Αγίου Νικολάου στο Βόλο, η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου.

Το μότο της ενημερωτικής εκδήλωσης είναι: «η παχυσαρκία είναι νόσος» και θα λάβει χώρα από τις 11 το πρωί μέχρι τη 1 μετά το μεσημέρι. Όπως εξηγεί η Αντιπρόεδρος της Κοινωφελούς Επιχείρησης του Δήμου Βόλου Κατερίνα Μπαρμπουδάκη, στους διερχόμενους θα μοιραστεί από τους υπεύθυνους που είναι επιφορτισμένοι με το Πρόγραμμα Προαγωγής της Υγείας ειδικό ενημερωτικό έντυπο με εύχρηστες οδηγίες για τις βλάβες που προκαλεί η παχυσαρκία στην ανθρώπινη υγεία, καθώς και τρόπους με τους οποίους ένα άτομο μπορεί να μειώσει το βάρος του και να προσανατολίσει την καθημερινότητά του σε έναν πιο υγιεινό τρόπο ζωής. Το πληροφοριακό υλικό που θα διανεμηθεί το έχουν επιμεληθεί οι σπουδαστές του Τμήματος Γραφιστικής του Δημοτικού ΙΕΚ. Ακόμη όσοι επιθυμούν μπορούν να δοκιμάσουν ένα μικρό εύγεστο και υγιεινό έδεσμα (χωρίς λίπη κ.α.) την παρασκευή του οποίου θα το έχουν επιμεληθεί οι σπουδαστές του Τμήματος Μαγειρικής που λειτουργεί επίσης στο Δημοτικό ΙΕΚ.

Ακόμη στο χώρο όσο διαρκεί η εκδήλωση θα παρευρίσκονται και θα δίνουν χρήσιμες πληροφορίες σε όσους ενδιαφέρονται, οι ειδικοί επιστήμονες της ΚΕΚΠΑ/ΔΙΕΚ που ασχολούνται εδώ και χρόνια με το Πρόγραμμα Προαγωγής της Υγείας (γιατροί, ψυχολόγοι, κοινωνικοί λειτουργοί κ.λ.π).

Εξάλλου, η Κοινωφελής Επιχείρηση ενόψει των εορτών εδώ και αρκετό καιρό έχει κάνει κρούσεις και επαφές με Συλλόγους, φορείς και επιχειρήσεις του Βόλου και της Μαγνησίας, προκειμένου να προσφέρουν τρόφιμα και άλλα είδη πρώτης ανάγκης τα οποία θα προσφερθούν σε άπορες οικογένειες του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου