ΤΟΠΙΚΑ

Ταλαιπωρία ασφαλισμένων του ΕΟΠΥΥ

ταλαιπωρία-ασφαλισμένων-του-εοπυυ-574041

«Σκοντάφτουν» στο πλαφόν γιατρών και υποχρεώνονται να πληρώσουν ιατρική επίσκεψη και εξετάσεις

Το πλαφόν επισκέψεων στους ιδιώτες γιατρούς που είναι συμβεβλημένοι με τον ΕΟΠΥΥ, «βρίσκουν» μπροστά τους πολλές φορές εργαζόμενοι και συνταξιούχοι που υποχρεώνονται να πληρώσουν από την τσέπη τους εξετάσεις, εάν οι επισκέψεις έχουν καλυφθεί.

Επειδή ωστόσο έχουν κατά καιρούς αναφερθεί προβλήματα και έχουν γίνει καταγγελίες στον ΕΟΠΥΥ για «πλασματική κάλυψη των πλαφόν» δίνεται η δυνατότητα τσεκαρίσματος της «διαθεσιμότητας» των γιατρών μέσω συγκεκριμένης ιστοσελίδας.

Αυτό κρίθηκε απαραίτητο μετά τις έντονες διαμαρτυρίες που καταγράφηκαν για γιατρούς που ενώ είχαν περίσσευμα επισκέψεων δήλωναν ότι έχει συμπληρωθεί το πλαφόν και ενημερώνουν τους ενδιαφερόμενους ότι για να προσέλθουν σε ραντεβού θα πρέπει να πληρώσουν.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση αναζήτησης παθολόγων από γονείς που ενδιαφέρονταν να πάρουν βεβαιώσεις για τα παιδιά τους για να χρησιμοποιηθούν για αθλητικές δραστηριότητες.

Η μόνιμη επωδός σε περισσότερους από πέντε παθολόγους ήταν ότι έχει συμπληρωθεί το πλαφόν και ότι ο γιατρός μπορεί να δεχθεί επίσκεψη μόνο επί πληρωμή.

Ορισμένοι από τους γονείς διαισθάνθηκαν ότι θα πρόκειται για «διαβολική σύμπτωση» όλοι οι γιατροί τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο, να είναι τόσο απασχολημένοι και να έχουν συμπληρώσει το πλαφόν των επισκέψεων και έτσι ανέτρεξαν στην επίσημη ιστοσελίδα του EΟΠΥΥ.

Σερφάροντας στην ειδική διεύθυνση και πληκτρολογώντας, διαπίστωσαν ότι τελικά οι περισσότεροι από τους «φορτωμένους» με ραντεβού γιατρούς όχι μόνο δεν είχαν συμπληρώσει το πλαφόν αλλά είχαν και άπλετο χρόνο για να εξυπηρετήσουν ασφαλισμένους του ΕΟΠΥΥ από εκείνους που έψαχναν εναγωνίως για ραντεβού.

Οταν ένας από τους γονείς ενοχλημένος ζήτησε εξηγήσεις από τον γιατρό τονίζοντάς του ότι αισθάνεται θιγμένος ως ασφαλισμένος του ΕΟΠΥΥ, η απάντηση… ήταν να προγραμματιστεί στις επόμενες ώρες αμέσως ραντεβού για τις εξετάσεις που χρειάζονταν.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο ΕΟΠΥΥ το τελευταίο διάστημα και προκειμένου να μην υφίστανται ταλαιπωρία οι ασφαλισμένοι, ειδικά σε ειδικότητες στις οποίες υπάρχουν ελλείψεις στο ΠΕΔΥ και υποχρεωτικά οι ενδιαφερόμενοι απευθύνονται στους συμβεβλημένους ελεύθερους επαγγελματίες γιατρούς, έχει κάνει αρκετούς ελέγχους προκειμένου να διαπιστώσει όσους «φορτώνουν» το σύστημα με επισκέψεις και στους οποίους έχουν γίνει αυστηρές συστάσεις καθώς κινδυνεύουν με απένταξη, εάν και όπως τονίζεται, οι περισσότεροι τηρούν όλες τις σχετικές διατάξεις.

ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου