ΤΟΠΙΚΑ

Εξορμήσεις αιμοδοσίας από τον Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας

εξορμήσεις-αιμοδοσίας-από-τον-σύλλογ-572728

Περίπου 200 φιάλες αίματος συγκεντρώθηκαν το πρώτο δίμηνο της τρέχουσας χρονιάς

Εντείνονται οι προσπάθειες του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Μαγνησίας «Αλληλεγγύη» για τη συγκέντρωση ικανών ποσοτήτων αίματος, προκειμένου να καλυφθούν διαρκείς και έκτακτες ανάγκες. Οι εξορμήσεις σε διάφορα σημεία της περιοχής αποδίδουν καρπούς, που μεταφράζονται σε 200 περίπου φιάλες το πρώτο δίμηνο της τρέχουσας χρονιάς, με τις εξορμήσεις να συνεχίζονται στο μεταξύ.

Κινητή μονάδα θα βρίσκεται αύριο Παρασκευή στη βιομηχανική περιοχή, ενώ έπεται αιμοδοσία στις 17 Απριλίου στο ΕΠΑΛ Αλμυρού, σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και μετά το Πάσχα στο 2ο ΕΠΑΛ Νέας Ιωνίας.

Εκκληση απευθύνει μέσω του ΤΑΧΥΔΡΟΜΟΥ ο πρόεδρος του Συλλόγου Εθελοντών Αιμοδοτών Ιγνάτιος Γελαγώτης, ο οποίος υπογραμμίζει ότι «είναι υπόθεση ζωής η προσφορά αίματος. Ο αγώνας και η αγωνία μας είναι να έχουμε επάρκεια όλο τον χρόνο και ενόψει Πάσχα, γιατί πάντα υπάρχουν κίνηση και αυξανόμενες ανάγκες κατά την εορταστική περίοδο».

Το προηγούμενο διάστημα προέκυψε δυσκολία στη συγκέντρωση αίματος, καθώς λόγω των ιώσεων ήταν πρακτικά αδύνατη η αιμοδοσία. Στο μεταξύ, η έλευση της άνοιξης αναμένεται να λειτουργήσει ενισχυτικά στη δράση του Συλλόγου, αλλά και στη διαρκή προσπάθεια εγγραφής νέων μελών.

«Προσπαθούμε να εγγράψουμε νέα μέλη για να αναπληρώσουμε τα κενά που προκύπτουν είτε λόγω ασθενείας, είτε λόγω ηλικίας. Προσπαθούμε να ανανεώσουμε συνέχεια τους αιμοδότες μας για να μπορέσουμε να έχουμε αίμα. Η αγωνία μας είναι αυτή, να συγκεντρώσουμε αίμα για την πασχαλινή περίοδο και για αυτό κάνουμε έκκληση στον κόσμο να μας βοηθήσει» υπογραμμίζει ο κ. Γελαγώτης.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι δράσεις ευαισθητοποίησης στα σχολεία, με τον πρόεδρο των εθελοντών αιμοδοτών να υπογραμμίζει ότι «τα παιδιά είναι οι μελλοντικοί αιμοδότες».

ΓΛ. ΥΔΡ.

Εγγραφείτε στο Newsletter του Ταχυδρόμου